Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adela_89

pierwszy poród przez cc a drugi??

Polecane posty

Gość adela_89

To była moja pierwsza ciąża, pierwszy poród, który zaczął się samoistnie, jednak z krwotokiem, trafiłam do szpitala gdzie skurcze stały się prawie natychmiast silne i regularne, ale wkrótce poród się przedłużał rodziłam już 14 godzin i miałam zaledwie 5 cm rozwarcia. do tego ktg dziecka zaczęło być nie prawidłowe i jeszcze okazało się że główka nieprawidłowo schodzi do kanału. jednym słowem po tych 14 godzianch w męczarniach zrobili mi cesarkę ze wskazań lekarskich i się tak zastanawiam, skoro miałam takie problemy przy pierwszym porodzie to będę tez je mieć przy następnym?? miała któras z was podobną sytuację a potem urodziła drugie dziecko?? czy za drugim razem też miałyście cesarkę czy rodziłyście naturalnie? jak to u was było???

Gość Ciężarna 27tygodniu ciąży
Też mnie to interesuje, miałam podobny przebieg akcji porodowej, teraz jestem w drugiej ciąży...

Gość mamama27
moja lekarka mi powiedziała że jak jeden był cc to drugi też cc - chyba że ciąża jest wzorowa, wszystko gotowe do porodu i kobieta uprze się próbować sn to się próbuje ale 50% z tych sn i tak kończy się cc - to są słowa mojej ginekolog - ale wiem że częśto lekarze każą sn

Gość Ciężarna 27tygodniu ciąży
No właśnie każą próbować... czyli znów męczarnie a i tak cc

Gość adela_89
zastanawiam się czy odrazu nie załatwić sobie cesarki, skoro i tak więcej wskazuje na to , że drugi poród potoczy się tak samo jak pierwszy....

Gość julnatkaa
ja tez po 16h porodu normalnego mialam cc bo dziecko nie schodzilo wdól/ siostra jest polozna i powiedziala ze drugi poród tez robią przez cc ze względu na to że macica jest słaba po 1 cesrace. i dlatego zeby nie bylo powiklan