Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ierfgnir

Nerwica natręctw-jak z nią walczyć?

Polecane posty

Gość Ierfgnir

Witam.Mój problem polega na tym,że mam nerwicę natręctw i nie umiem sobie z nią poradzić od ponad 5 lat..Chodzę do psychiatry,psychologa... lecz szczerze mówiąc niewiele mi to daje.Wizyty mam raz w miesiącu, dostawałam leki ale nie mogłam ich brać z powodu niepożądanych efektów ubocznych.Czy jest jakaś szansa,że się tego pozbędę?;/ Chcę żyć normalnie, pozbyć się tego już całkowicie.Jestem nieśmiałą osobą...gdy próbuje nabrać pewności siebie,optymistycznego nastawienia.. nie mogę czuję,że ta choroba mnie ogranicza niemalże we wszystkim.Za sobą mam wiele nieprzyjemnych doświadczeń i naprawdę nie wiem jak już z tym walczyć.Jestem do tego wrażliwa i biorę sobie bardzo wiele rzeczy do serca..Macie jakieś pomysły jak się z tego podnieść?;/

Gość al alli ACTA
to poważna sprawa jeżeli lekarz nie może pomóóc to nie wiem może jakaś terapia, wsparcie od innych, ciężko cokolwiek powiedziec ;-/

Gość Ierfgnir
Znajomi powtarzają mi żebym była pozytywnego myślenia to wtedy"przyciągnę do siebie szczęście" próbuję..staram się ale czuję,że mi to nie wychodzi.Czuję szczęście to jest naprawdę piękne tylko za chwilę atakują mnie złe myśli nad, którymi nie mogę zapanować ;/.Boję się,że z tego nigdy nie wyjdę i nie ma dla mnie już żadnej nadziei ;/..

Gość borys27
byl kiedys koles ktory musial sie kąpac 21 razy dziennie,oprocz tego mył sie 42 razy dziennie i w lazience przesiadywal 84 razy dziennie,mial straszne odloty, w koncu jego rodzice zbankrutowali, bo mieli ogromne oplaty za wode

Gość borys27
byl kiedys koles ktory musial sie kąpac 21 razy dziennie,oprocz tego mył sie 42 razy dziennie i w lazience przesiadywal 84 razy dziennie,mial straszne odloty, w koncu jego rodzice zbankrutowali, bo mieli ogromne oplaty za wode

Gość rewelacyjne infoo
ja tez mam natrectwa juz od 20 lat i iepotrafie sobie z nimi poradzic,przez nie niezrobiłem wielu rzeczy które chciałem zrobic

Gość Ierfgnir
Mam tak z myciem rąk i paleniem światła w domu..najbardziej boję się o myśli,które są ze mną..których nie mogę się pozbyć..zdaję sobie sprawę jakie są głupie ale w ogóle nie mogę ich od siebie odpędzić ;/ poważnie myślę o przyszłości.. i nie chcę żeby nerwica wciąż ze mną była.Nie znajdę sobie nikogo do życia z tym.Ktoś normalny nie będzie chciał ze mną żyć i z moim pesymistycznym nastawieniem..ludzie,którzy cieszą się z życia mają większe powodzenie..i lepiej prowadzi się z nimi rozmowę.. :(