Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berodual

jak zrobić inhalacje bez inhalatora? Berodualem

Polecane posty

Gość berodual

witam, pani doktor przepisala mi berodual do inhalacji dla dziecka a okazalo sie ze mam niesprawny inhalator, czy mozna inhalowac jakos w kubku tak jak to sie robi z sola? niestety ale wazne sa te inhalacje a jak mam to zrobic bez inhalatora?

Gość ale jak w kubku??
moj synek mial berodual i nie mielismy wogole inhalatora i musielismy kupic bo chyba inaczej to sie nie da

Gość kkkkolaaa
można wyporzyczyć w aptece.

Gość ale jak w kubku??
jest odpiero 18 kupisz spokojnie inhalator inny i super mu zrobisz ta inhalacje nam pomogl super ten berodual z sola wlasnie

Gość No właśnie ja w sprawie
Berodualu właśńie! Na ulotce wyraźnie napisane ,,NIE PODAWAĆ DZIECIOM PONIŻEJ 15 ROKU ŻYCIA.." A LEKARZE PRZEPISUJĄ TO ROCZNYM DZIECIOM! O CO CHODZI?

Dobry jest To fakt sama wypróbowałam ale o to długa lista skutków ubocznych : Niepokój, przyspieszenie czynności serca, odczuwanie kołatania serca, bóle i zawroty głowy, zaburzenia widzenia. Duże dawki mogą spowodować drżenia mięśniowe, zaczerwienienie twarzy, zaburzenia ciśnienia tętniczego krwi - wzrost ciśnienia skurczowego i spadek rozkurczowego. Rzadko występują reakcje uczuleniowe, suchość w jamie ustnej, podrażnienie gardła, kaszel a nawet tzw. paradoksalny skurcz oskrzeli. Długo stosowany może doprowadzić do zbyt niskiego poziomu potasu w surowicy krwi. Praktycznie, przy przestrzeganiu zaleconych dawek, nie powinny wystąpić objawy uboczne poza niewielkim przyspieszeniem czynności serca. Czy napewno powinny go dostawać małe dzieci jeśli na ulotce pisze NIE PODAWAĆ PRZED 15 ROKIEM ZYCIA!?

Tak, bo to się zmieniło dopiero niedawno, ale tak naprawdę lekarze nie mają czym leczyć tak małych dzieci. Moja lekarka mi to tłumaczyła. To naprawdę skuteczny lek.

Desdemonaaa DZIĘKUJĘ CI Jestes jedyna osobą która zauważyła że pytanie do tematu zmieniło się. Nie lubię zakładac nowych topików Dziękuje za pomoc Jestem dośc często w szoku jak czytam ulotki leków swego dwulatka.

Gość gość
Myśmy z żoną też znaleźli Baby przez różne serwisy tematyczne w sieci i sporo osób polecało ten model właśnie pod kątem dzieci i ich terapii. Duzy plus za sam design. Powiem że inhalator na żywo wygląda jeszcze przyjaźniej i elegancko niż na zdjęciach w sieci. Szybka inhalacja można podać potrzebną dawkę leku w kilka chwil.

Gość gość
Warto sobie chociaż na chwilę wejść na http://rankinginhalatorow.pl i zobaczyć jak ludzie oceniają poszczególne inhalatory. Trochę czasu człowiek na to przeznaczy ale jest większa szansa na udany zakup jeśli podejdzie się do tematu bardziej metodycznie >

Gość gosc

Novama Familino Pro – polecam! Super inhalator na czymś takim mi właśnie zależało. Nieawaryjny, prosta konstrukcja, szeroki zakres stosowania, bo poza inhalacją na górnych i dolnych drogach oddechowych, to też można sobie tym urządzeniem oczyścić zatkane zatoki czy nos.

Gość beata

Polecam zajrzeć na stronę inhalacja.pl dużo fajnych sensownych porad odnośnie inhalacji aerozoli leków i całej reszty. Akurat tych tematów związanych z wziewnym podawaniem lekarstw jest naprawdę dużo. Szkoda że nie ma jakiś szkoleń czy warsztatów poświęconych inhalacji chętnie bym się wybrała na coś takiego. :)

Gość askaas

Jak prawidłowo korzystać z inhalacji od jakiegoś czasu edukuje marka Sanity poprzez Akcja Inhalacja. Warto sobie sprawdzić ich artykuły, dużo praktycznych porad odnośnie samej techniki wdechu, czy lekarstw jakie można stosować przy konkretnych schorzeniach metodą wziewną.

Gość adamnn

Zgodzę się, że takich serwisów jak inhalacja.pl jest mało, za mało. Jeśli człowiek chce zacząć aerozoloterapię to tak naprawdę nie wie jak to ugryźć, żeby było dobrze. Jaki inhalator kupić, jak często podawać mgiełkę, jakie parametry urządzenia są ważne a na jakie niekoniecznie trzeba zwracać uwagę.

Gość adam

Fajnie nam się udało trafić z modelem Simple. Lekki nieduży ale tak naprawdę sporo potrafi. Inchaluje na gorze drog oddechowych i na dole.