Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna M...

Objawy ciąży

Polecane posty

Gość Anna M...

Nie spóźnił mi się okres, jak go dostałam jak zawsze bolał mnie brzuch, przed standardowo ból piersi, humorki itd. Ale od pewnego czasu mam dziwny problem z mdłościami... Nie są one poranne, pojawiają się po kawie, na widok jakichś obleśnych rzeczy. W dodatku w ostatnim czasie bardzo schudłam. Czy to może być ciąża? Czy raczej coś spowodowane nerwami (sesja i te sprawy)? Jak myślicie? Bo w sumie dziwne trochę te dolegliwości.

Gość rumianek dzbanek
Może być wiele przyczyn, chyba sama wiesz. Dopóki nie zrobisz testu, to nikt ci nie powie.

Gość Mdłości zawsze oznaczają ciążę
Dziewczyno, piszesz o sesji, czyli jestes studentką, ale chyba zdajesz za koperty, bo z takim myśleniem to....

Gość Anna M...
pytam, bo nie wiem czy któraś z Was miała takie niestandardowe objawy...

Gość rumianek dzbanek
A jakie to są standardowe objawy? Ja np. nie miałam żadnych cyc jak balony, a to podobno pierwszy objaw, nie miałam porannych mdłości, bo miałam całodobowe itp. itd. Skoro miałaś miesiączkę, to skąd podejrzenie ciąży? Tylko nie pisz, że w ciąży można mieć okres...

Gość dghjkl
studentka?...twoja wiedza jest na poziomie 3 klasy podstawówki...Jesli miałaś okres to jak możesz pisac o podejrzeniach o ciążę..podstawowym i głównym objawem ciąży jest brak miesiączki!!!Byłam 2 razy w ciązy więc wiem...Śmieszą mnie kobiety, które na siłę wmawiają sobie ciążę..polecam wizytę u psychologa...

Gość Anna M...
zobaczcie ile jest postów na temat okresu podczas ciąży. fakt, jestem niedoinformowana w tym temacie, bo jakoś nigdy mnie to nie interesowało szczególnie. zgłosiłam się tu, aby otrzymać informację od kobiet doświadczonych a nie jakieś książkowe mądrości.

Gość rumianek dzbanek
Nie ma czegoś takiego jak okres w ciąży :O Fizjologicznie to niemożliwe. A że kobiety same sobie mieszają, nazywając krwawienie w ciąży miesiączką, to już inna sprawa. Nie możesz być w ciąży i "zaliczyć" miesiączkę.

Gość ruda@
krwawienie w ciazy a miesiaczka moze byc przez kobiete mylona, tym bardziej ze nawet w normalnych cyklach sa miesiaczki krotsze i dluzsze. bedac w ciazy czasami zdarza sie ze przez pierwsze miesiace pojawia sie lekkie krwawienie trwajace od kilku godzin do 2 dni. wiec kobieta ktora nie ma typowych objawow ciazy typu mdlosci bolace piersi itp moze myslec ze nie jest w ciazy a jest i dopiero badanie krwi moze potwierdzic ciaze.

Gość Olga952145
Witam!!! Byłam pewna że jestem w ciąży ponieważ brzuch mam okrągły jak piłka i także nie mam okresu i potworne mdłości, robiłam raz test lecz wyszedł negatywnie, więc poszłam do lekarza który uznał że nie jestem w ciąży po zbadaniu i zrobieniu dopoch. usg, jednak ja czuje inaczej.. naprawdę czuje że jestem w ciąży i mam zdecydowanie większą macice co czuje poprzez to że stałam się o wiele "ciaśniejsza" jak to mówi mój mąż.. czy jest możliwe że ona nie rozpoznała ciąży.. albo że poszłam za szybko ? Brzuch urusl mi okolo 9 cm jednak nie myslcie ze jest niewiadomo jak wielki poniewaz ja mialam zawsze plasku brzuch niemalze wklesly a teraz mi ledwo widac kosci miednicy. Lekarka przepisała mi luteine na wywołanie okresu który dostałam po 2 tabl. jednak nie był on też taki jak kiedyś i trwal zaledwie 3 dni.. gdzie zawsze mialam 8-9 dniowe.. co o tym myślicie..?

skoro zrobił Ci dopochwowe usg to raczej lekarz się nie pomylił, może idz do innego lekarza?

Gość lalka1256789
wlasnie zaluje ze do niej poszlam poniewaz nie ma ona dobrej renomy ale do innego musialabym dojechac i teraz zaluje.. a badanie krwi?

lekarz lekarzem ale miałaś zrobione usg przeciez a aparatura nie kłamie. Skoro test negatywny, lekarz mówi ze nie wiec ja szczerze w to wątpie. Zrób test jeszcze raz, idz do innego lekarza i zrób badanie krwi

Gość faujm
W razie wątpliwości test należy wykonać co najmniej 2 razy, z pierwszego porannego moczu. Badanie krwi rozstrzyga.

Gość Magda_90
Witam Czytałam bardzo dużo o piciu alkoholu w pierwszych tygodniach ciąży, lecz nigdzie nie dostałam odpowiedniej odpowiedzi. Nie wiedziałam, że jestem w ciąży i piłam alkohol. Można powiedzieć, że było tego dość sporo. Wódka, piwko. Imprezy rodzinne, spotkania z koleżankami i oblewanie egzaminów na studiach. Dodatkowo codziennie jedno piwko przed pójściem spać. Nie przejmowałam się spóźniającym okresem gdyż zawsze miałam je nieregularne. Kiedy poszłam do lekarza na badania kontrolne dowiedziałam się że jestem w piątym tygodniu ciąży. Był to dla mnie wielki szok. Kiedy powiedziałam lekarzowi, że piłam alkohol po prostu mnie olał. Powiedział tylko, że nie może nic na to poradzić i to moja sprawa. Zapytałam się czy jakieś skutki mogą być tego. Odpowiedział z wielkim trudem, że gdyby coś się miało dziać to już dawno bym w ciąży nie była. Dostałam też wykład na temat dzisiejszych młodych kobiet. Martwię się bardzo gdyż chciałabym aby dzidzia była zdrowa. Dodam tylko, że podczas USG widać było tylko pęcherzyk ciążowy o rozmiarze 9 mm. Z moich obliczeń wynika, że mógł być to 4 tydzień ciąży ale mogę się mylić. Następną wizytę mam dopiero za 1.5 tyg. Proszę pomóżcie mi. Odchodzę już od zmysłów. W nocy nie mogę spać. Nie wybaczę sobie tego, że przez moją bezmyślność dziecku może coś być Pozdrawiam

gdy byłam na pierwszej wizycie u ginekologa to był 5-6 tydzień i lekarz powiedział mi wtedy że alko nie ma wpływu na płód bo ono się samo chroni :) więc spokojnie ;)