Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ile ziemniak贸w?

Ile obra膰 ziemniak贸w na obiad?

Polecane posty

Go艣膰 ile ziemniak贸w?

Czy 2 kg starczy na obiad dla 7 os贸b?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 j.w.,
omfg:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ile ziemniak贸w?
To mo偶ecie mi poradzi膰 ile? Pierwszy raz gotuj臋 na tak膮 ilo艣膰 os贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nokhsaewka
4 kg

Udost臋pnij ten post

Policz na sztuki, b臋dzie 艂atwiej. Mo偶esz za艂o偶y膰, 偶e ka偶dy zje z 5 ziemniak贸w, dodaj po jednym bonusowym i masz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 pyry na osob臋
21 na 7

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 pyry na osob臋
gdzie艣 3,5 kg

Udost臋pnij ten post

zalezy ile dzieci , doroslych i czy lubia pyrki :P ugotuj 3.5 kg. lepiej jak zostanie :P na 2 dzien mozesz zrobic kopytka :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nokhsaewka
Kup 5 kg jak obierzesz zostanie 4 kg jak zostanie to na drugi dzie艅 zrobisz kopytka lub 艣l膮skie ziemniaki nie s膮 drogie lepiej 偶eby zosta艂y ni偶 by mia艂o brakn膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ile ziemniak贸w?
Dzi臋ki za rad臋, zupe艂nie si臋 pogubi艂am. Widz臋, 偶e tu wi臋kszo艣膰 Wielkopolskich Pyrek:) Tak w艂a艣nie my艣la艂am, 偶e ugotuj臋 wi臋cej i najwy偶ej usma偶臋 nast臋pnego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przstan dziewczyno
ja tez bym obrala po 3 srednie pyry na osobe

Udost臋pnij ten post

Jak, po 3 ziemniaki na osob臋? To chyba ilo艣膰 dla dzieci... No, chyba, 偶e u Was ziemniak wa偶y z p贸艂 kilo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nokhsaewka
Jestem z Wrocka ziemniaki uwielbiam t艂uczone z mas艂em i 艣mietan膮 posypane koperkiem mniam ale jestem glodna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przy obiedzie na 100 os贸b obiera si臋 30 kg ziemniak贸w, :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasia44
5 kg. lekko potrzebne na obiad dla siedmiu os贸b.Chyba 偶e po 2 ziemniali na g艂ow臋:D

Udost臋pnij ten post

zalezy jak jecie, czy to b臋dzie najpierw zupa i potem drugie danie, czy samo drugie danie u nas np. gotuje bardzo ma艂o ziemniak贸w, wi臋cej jemy mi臋sa i sur贸wek, ziemniaki to w zasadzie gotuje bo ja lubie, M膮偶 to z jednego ziemniaka zje do obiadu je艣li przyjmujesz go艣ci to te偶 g艂upio chyba dac fur臋 ziemniak贸w i ma艂ego kotleta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
fanka ziemniak贸w w ka偶dej postaci wbrew pozorom ziemniak ma sporo witamin. A mieso zbyt zdrowe nie jest. Powinno si臋 je艣 go niedu偶o i bia艂e. :P Weganie 偶yj膮 d艂u偶ej. No ale przeci臋tny Polak musi codzienie wpieprzy膰 na obiad kawa艂 mi臋cha :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
uwoelbiam ziemniaczki

Udost臋pnij ten post

No ja te偶 lubi臋 ziemniak A najbardziej to z 偶urem lub siad艂ym mlekiem prosto od krowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to ile wy tych ziemnior贸w wpierdalacie, jak 3 to ma艂o? :o jak sobie wyobra偶e najmniejsze mo偶liwe ziemniaczki.. to takie 3 dla mnie sa max :o jak kto艣 potrzebuje zje艣膰 5 srednich, do tego jakie miecho i warzywa.. to jakis kosmos dla mnie :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
ja jestem szczup艂膮 osob膮 a zjedzenie 5 ziemniak贸w, sur贸weczka i niedu偶y kawa艂ek bia艂ego mi臋ska to dla mnie piku艣....:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
i za jakie艣 1,5 h b臋d臋 w艂a艣nie jad艂a taki obiadek. A w艂a艣ciwie obiadokolacj臋

Udost臋pnij ten post

Fanka ziemniak贸w. Po prostu masz dobr膮 przemian臋 materii Tak jak ja. Takie przeci臋tne 2 dnie z mi臋sem i sur贸wk膮 to 4 艣rednie ziemniaki mi starcz膮. Ale je艣li chodzi o ziemniaki z siad艂ym mlekiem czy 偶urem to zjem wi臋cej tak z 05 kg

Udost臋pnij ten post

A co dobrego b臋dziesz jad艂a na obiadek Fanka Ziemniak贸w. Mo偶e pocz臋stowa艂a by艣 mnie takim obiadkiem. Ja mam tylko zup臋 og贸rkow膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
nie lubi臋 偶urku ani siad艂ego mleka. Ale lubi臋 podsma偶ane ( na mase艂ku - to akurat niezdrowo ) ziemniaki, szpinaczek, jajko sadzone, ma艣lanka ...mmmmmmmmmniam albo ziemniaki w postaci kopytek, plack贸w ziemniaczanych, ziemniaki t艂uczone z mas艂em i smietank膮, ba nawet sam ugotowany ziemnia na zimno z mase艂kiem i sol膮 mi smakuje...:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fanka ziemniak贸w
bed臋 jad艂a ziemniaczki podsma偶ane, kotlecik z piersi kurczaka, sur贸weczk臋 i og贸rek ma艂osolny :P mniam .... jestem ju偶 bardzo g艂odna ...:)

Udost臋pnij ten post

Ma艣lanka to prawie to samo co kwa艣ne mleko i co istotne zdrowe. Wszystkie te produkty mleczne kupowane w sklepach s膮 nafaszerowane chemi膮 dla smaku i odpowiedniej g臋sto艣ci.

Udost臋pnij ten post