Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile ziemniaków?

Ile obrać ziemniaków na obiad?

Polecane posty

Gość ile ziemniaków?

Czy 2 kg starczy na obiad dla 7 osób?

Gość j.w.,
omfg:(

Gość ile ziemniaków?
To możecie mi poradzić ile? Pierwszy raz gotuję na taką ilość osób.

Gość nokhsaewka
4 kg

Policz na sztuki, będzie łatwiej. Możesz założyć, że każdy zje z 5 ziemniaków, dodaj po jednym bonusowym i masz :)

Gość 3 pyry na osobę
21 na 7

Gość 3 pyry na osobę
gdzieś 3,5 kg

Gość nokhsaewka
Kup 5 kg jak obierzesz zostanie 4 kg jak zostanie to na drugi dzień zrobisz kopytka lub śląskie ziemniaki nie są drogie lepiej żeby zostały niż by miało braknąć.

Gość ile ziemniaków?
Dzięki za radę, zupełnie się pogubiłam. Widzę, że tu większość Wielkopolskich Pyrek:) Tak właśnie myślałam, że ugotuję więcej i najwyżej usmażę następnego dnia.

Gość przstan dziewczyno
ja tez bym obrala po 3 srednie pyry na osobe

Jak, po 3 ziemniaki na osobę? To chyba ilość dla dzieci... No, chyba, że u Was ziemniak waży z pół kilo :P

Gość nokhsaewka
Jestem z Wrocka ziemniaki uwielbiam tłuczone z masłem i śmietaną posypane koperkiem mniam ale jestem glodna.

Gość gość
przy obiedzie na 100 osób obiera się 30 kg ziemniaków, :)

Gość Kasia44
5 kg. lekko potrzebne na obiad dla siedmiu osób.Chyba że po 2 ziemniali na głowę:D

zalezy jak jecie, czy to będzie najpierw zupa i potem drugie danie, czy samo drugie danie u nas np. gotuje bardzo mało ziemniaków, więcej jemy mięsa i surówek, ziemniaki to w zasadzie gotuje bo ja lubie, Mąż to z jednego ziemniaka zje do obiadu jeśli przyjmujesz gości to też głupio chyba dac furę ziemniaków i małego kotleta

Gość fanka ziemniaków
fanka ziemniaków w każdej postaci wbrew pozorom ziemniak ma sporo witamin. A mieso zbyt zdrowe nie jest. Powinno się jeś go niedużo i białe. :P Weganie żyją dłużej. No ale przeciętny Polak musi codzienie wpieprzyć na obiad kawał mięcha :O

Gość fanka ziemniaków
uwoelbiam ziemniaczki

Gość gość
to ile wy tych ziemniorów wpierdalacie, jak 3 to mało? :o jak sobie wyobraże najmniejsze możliwe ziemniaczki.. to takie 3 dla mnie sa max :o jak ktoś potrzebuje zjeść 5 srednich, do tego jakie miecho i warzywa.. to jakis kosmos dla mnie :o

Gość fanka ziemniaków
ja jestem szczupłą osobą a zjedzenie 5 ziemniaków, suróweczka i nieduży kawałek białego mięska to dla mnie pikuś....:D

Gość fanka ziemniaków
i za jakieś 1,5 h będę właśnie jadła taki obiadek. A właściwie obiadokolację

Fanka ziemniaków. Po prostu masz dobrą przemianę materii Tak jak ja. Takie przeciętne 2 dnie z mięsem i surówką to 4 średnie ziemniaki mi starczą. Ale jeśli chodzi o ziemniaki z siadłym mlekiem czy żurem to zjem więcej tak z 05 kg

A co dobrego będziesz jadła na obiadek Fanka Ziemniaków. Może poczęstowała byś mnie takim obiadkiem. Ja mam tylko zupę ogórkową.

Gość fanka ziemniaków
nie lubię żurku ani siadłego mleka. Ale lubię podsmażane ( na masełku - to akurat niezdrowo ) ziemniaki, szpinaczek, jajko sadzone, maślanka ...mmmmmmmmmniam albo ziemniaki w postaci kopytek, placków ziemniaczanych, ziemniaki tłuczone z masłem i smietanką, ba nawet sam ugotowany ziemnia na zimno z masełkiem i solą mi smakuje...:D

Gość fanka ziemniaków
bedę jadła ziemniaczki podsmażane, kotlecik z piersi kurczaka, suróweczkę i ogórek małosolny :P mniam .... jestem już bardzo głodna ...:)

Maślanka to prawie to samo co kwaśne mleko i co istotne zdrowe. Wszystkie te produkty mleczne kupowane w sklepach są nafaszerowane chemią dla smaku i odpowiedniej gęstości.