Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to czeste i normalne??

jak uzywac sondy do miesa? ile ma wskazywac gdy mieso gotowe?

Polecane posty

Gość czy to czeste i normalne??

mam taki termometr na kiju :P ile ma byc w srodku mięsa, żebym wiedziała, że jest gotowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baskimama
Zalezy jakiego mięsa i jak ono ma byc upieczone. Np. wolowina dobrze wypieczona to 70-75, a krwista 55 st. Wieprzowina 85 st., kurczak 85-90 st. Cielęcina i jagniecina jak wolowina mniej wiecej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak wyzej, ale schab lub poledwica wieprzowa - ok. 60-65*C, bo przy wyzszej temp. przesuszy sie i bedzie wior.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×