Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doooooooooooooooooooooo

Pytanie do Max Zander vel Klaun .... :)

Polecane posty

co to za lek na raka ktory podobno wynaleziono przed wojną ? witamina c ? amigdalina?

Gość heeeehhhhe
Durnotina. Jakby coś takiego istniało to ludzie masowo by na raka nie umierali.

Gość Leon_ Zawodwoec
LUDZIE MASOWO UMIERAJA BO ZAMIAST LECZYC SIE NATURA TO IDA NA CHEMIE A CHEMIA TO ZABOJSTWO DLA ORGANIZMU.

no dlatego pytam :P Czytalam o wit C w gigantycznych dawkach , o tym pisal Pauling - dostal Nobla wiec chyba nie gadal tego dla jaj Amigdalina to chyba lipa, ludzie w to wierzą ,kupują a nie wiem czy kogos wyleczylo, na forach wyppisują pochwały a potem...cisza ,znikają z forum

Gość Leon_ Zawodwoec
eee pisałem do tego drugiego

Gość heaaaaahaaa
Wit. C? Ponad 30 lat temu już udowodniono, że jest kompletnie nieskuteczna w terapii antyrakowej: http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM198501173120301 "Among patients with measurable disease, none had objective improvement. On the basis of this and our previous randomized study, it can be concluded that high-dose vitamin C therapy is not effective against advanced malignant disease regardless of whether the patient has had any prior chemotherapy." http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM197909273011303 One hundred and fifty patients with advanced cancer participated in a controlled double-blind study to evaluate the effects of high-dose vitamin C on symptoms and survival. Patients were divided randomly into a group that received vitamin C (10 g per day) and one that received a comparably flavored lactose placebo. Sixty evaluable patients received vitamin C and 63 received a placebo. Both groups were similar in age, sex, site of primary tumor, performance score, tumor grade and previous chemotherapy. The two groups showed no appreciable difference in changes in symptoms, performance status, appetite or weight. The median survival for all patients was about seven weeks, and the survival curves essentially overlapped. In this selected group of patients, we were unable to show a therapeutic benefit of high-dose vitamin C treatment.

Gość do heaaaaahaaa
medyczna hasbaro - amerykańscy naukowcy dowiedli, że amerykańscy naukowcy nie istnieją...

Gość KOZACZIK
Jest bardzo dziwne zachowanie Maxa wtrąca się do wszystkich tematów a tu nie umie odpowiedzieć na proste pytanie. Wszechwiedzący studiujesz literaturę?

Gość ddd dune
no wlasnie, jest w kazdym topiku a tu cisza od 2 dni...internetowi bajkopisarze :O

Gość papauzka falista
dziwne walsnie dziwne bo tak to wszedobylski a tutaj go nie ma :/

Gość KOZACZIK
Max jest poważnym człowiekiem? Zadajemy ci pytania, a ty piszesz wszędzie głupoty a nie umiesz odpowiedzieć na pytania do ciebie.

"KOZACZIK Jest bardzo dziwne zachowanie Maxa wtrąca się do wszystkich tematów a tu nie umie odpowiedzieć na proste pytanie. Wszechwiedzący studiujesz literaturę?" Co bredziesz że nie umię jak nawet nie wiem o co chodzi:O?A cod o literatury nie mam jakiegoś specjalnie dobrego dostepu do nowszych opracowań:O.I interesują mnie raczej choroby neurologiczne,uszne i oczne a nie nowotwory:P.O nowotworach znalazłem przy okazji:P. A przed 2 wojną światową była wynaleziona kuracja gersona:P.A do tego to nie jest pytanie z medycyny ale z historii:P.Co do witaminy c przypuszczaalnie ma pewien wpływ w nowotworach:P.Bo czytałem o kuracjach askorbinianem potasowym-to było wynalezione kilka lat po 2 wojnie światowej przez niejakiego Pantelliniego:classic_cool:. "KOZACZIK Max jest poważnym człowiekiem? Zadajemy ci pytania, a ty piszesz wszędzie głupoty a nie umiesz odpowiedzieć na pytania do ciebie." Ale brednie:P.Ja nie przeglądam wszystkich tematów co godzinę więc nie wiedziałem o tym temacie wcześniej:P.

Gość hello bejbe light my fire
zainteresowała mnie twoja kiedyś umieszczona wskazówka nadtlenek wodoru i głodówka co do głodówki się zgadzam, bo działa - szok. ale nadtlenek wodoru? to woda utleniona do dzioba? jak mialbys gdzies linki do swoich wskazówek zdrowotnych to wklej przy stanach zapalnych najlepsza głodówka!:D ale 3 dni tylko na kaszy jaglanej też daje radę, kasza ta (bezglutenowa) odkwasza, czyni środowisko jelit niedobrym dla bakterii, katar mija i takie tam "śluzy"

Jakoś ja po głodówkach nigdy nie czułem sie przeziębiony:P.A co do nadtlenku wodoru-być może troche przesadzają z optymizmem na temat jego własności leczniczych ale na mikroby jest znakomite-mi po 1 dawce gorączka zdechła:classic_cool:.