Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość charity shop fan

Kupujecie w CHARITY SHOP, SECOND HANDach?

Polecane posty

Gość charity shop fan

No wlasnie powiedzcie czy kupujecie? Ja czasem wychacze fajne ciuszki z Monsoon, jakieś sukienki z metkami "desajnerskie". Ostatnio trafiła mi się super sukienka za 5 funtów jakiejś projektantki, sprawdzilam w necie. Warta 400 funtów :O Ciuszki dla dzieci też kupuję, często z metkami z H&M czy next, mamas and papas

Gość photo finish ^^
Gdzie w Londynie sa fajne lumpeksy?Jakie sa mniej więcej w nich ceny?

Gość charity shop fan
Ja nie kupuję w jakimś konkretnym ale wybierz się do bogatszych dzielnic bo wiadomo że jaką dzielnica taki towar. Sama jeszcze nie bylam w takim sklepie ale słyszałam że ludzie chodzą i trafiają na super okazje Warto też patrzeć co się wspiera jaką organizację.

Kupuję, zwłaszcza książki. Fajne można trafić książki kucharskie. Stare i nowe. Dvd też mają tanie. Ciuchy kupuję sporadycznie. Ale lubię np dekoracje, ramki do zdjęć, zupełnie nowe świeczki...ludzie oddają zupełnie nowe nieuzywane rzeczy Widywalam tez kosmetyki zapakowane itp. Np zestaw kosmetyków duży Clinique za 3 funty. Ale jakoś bie jestem przekonana...

Gość nie kupuje ......
co do cwn ubran tow niekotrych charity shopach po prostu ludzi popierdolilo. wg mnie nieoplaca sie tam kupowac.

Gość photo finish ^^
Czy II i III strefa(Zachodni Londyn)to jeszcze bogate dzielnice?Sorry,że tak pytam,ale wybieram się na trochę do Londynu i nie wiem.Ile taniej jest w lumpeksach niż w sieciówkach?Czy opłaca się łazić po SH czy lepiej od razu uderzyć do sklepu?Wiadomo,że jak ktoś mieszka w Londynie,to zna i ma czas,ja tam bede tylko 2 tygodnie.

Trzeba trafić na okazję. Wszystkie dobre ciuchy są wybierane przez pracowników to po pierwsze, po drugie w sklepie są wieszane tak jak leci więc czasem masz fajne czasem nie. Zależy od dnia. Ja mam rozmiar 10.czasem 8 i dziesiątka jest najbardziej rozchwytywana i rzadko są jakieś fajne ciuchy. Niektore wieksze ciuchy są fajne i czasami chciałoby się.je zobaczyć w mniejszych rozmiarach

Gość pysszzne lody jem
ciucholandy sa swietne, ja prawie wszytskie ciuchy tam kupuje bo mi szkoda wywalic 40 f na bluzke czy 60 na spodnie, mam swoje ulubione ciucholandy na clapham junction, wimbledon, angel, balham, polecam bardzo bo duzo razy trafilam ciuchy z metka jeszcze np spodnie eleganckie Nest za 5f a na metce 40f...ksiazki tez tam kupuje oraz roznego rodzaju pierdolki typu doniczki na kwiatki jakies miseczki

Gość teraz to moze jest juz za pozn
ale na pewno warto kupowac ubrania w czasie styczniowych sale. ja kupilam sporo ubran z next za jakies 70% mniej niz normlanie i wlasnie sponie byly za 10-15 f.

Gość numerowaaaa
Ja mam cukierniczke i ksiazke kucharska z Charity shop. I stare ciuchy tam oddaje. Ale raczej nie kupue, bo ciuchy sa wystarczajaco tanie w normalnych sklepach, a uzywanych nie cierpie.

A ja w charity shop kupuje synusiowi zabawki jak sie jakies ciekawe trafia :) Ubran ciekawych jeszcze nie trailam, za to sporo mu na car boot kupuje dobrych firm i tanio :)

Gość uwielbiam takie sklepy
całe szczęscie ze istnieją :D