Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szestnastka

Chcę być szczuplejsza!

Polecane posty

Gość szestnastka

Mam 16 lat, 164 cm wzrostu i ważę 54/55 kg. Moja waga jest normalna, ale w wielu miejscach wystepuje u mnie spora ilość niechcianego tłuszczyku, szególnie na brzuchu, ramionach i udach. Mam słabość do słodyczy i praktycznie każdego dnia jem ich chociaż trochę. Poza tym nie jem dużo, ale jem mniej rano a więcej wieczorem. Chciałabym schudnąć około 7/8 kg, ponieważ mam okrągłą twarz i wydaję się w ten sposób w całości okrąglejsza niż jestem. Jednak nie chciałabym stracić swoich kobiecych kształtów i zaburzyć procesu dojrzewania. Proszę pomóżcie mi, czekam na wasze propozycje ;)

Gość mojee konto
Mysle, ze powinnas udac sie na silownie albo zaczac uprawiac jogging i robic brzuszki :)

Gość szestnastka
jest straszna zima, zeby biegać za zimno a siłownia daleko, pozostają mi brzuszki, ale wątpię żeby to wystarczyło, żebym poczuła się lepiej. Jednak dziękuję za radę ;)

a może zrób sobie dietę 1000- 1200 kcal? zjesz to co bedziesz chciała w ramach kalorii

Gość kakaj
Pewnie, że na bieganie jest zdecydowanie za zimno. Lepiej zdecydować się na aktywność sportową, którą można wykonywać w klubie fitness, bądź na siłowni. To bardzo dobre rozwiązanie. Ponadto można zdecydować się na jazdę na rowerku stacjonarnym. Taki trening, wykonywany - systematycznie przyczynić się do odchudzenia ciała. Polecam serdecznie. A o tym jak jeździć, by mieć satysfakcjonujące rezultaty dowiesz się ze strony http://hgh.edu.pl/2011/06/24/cwicz-aerobowo-na-rowerze-stacjonarnym/ Dodatkowo zdecyduj się na określony plan dietetyczny, bo tylko dzięki połączeniu aportu i diety osiągniesz upragniony cel siedem osiem kilogramów mniej.

Gość ramonta
Zwariowałaś? Chcesz schudnąć 7/8 kg??????!!!!!!! Matko, będziesz wyglądała jak anorektyczka. Zapisz si na basen albo aerobic, ale zapomnij o chudnięciu tylu kilogramów!!!

Gość żadnych DIET!!!
i to w tym wieku! przestań jeść słodycze (albo przyjemność z jedzenia albo z patrzenia - w lustro;) ) jedz 5-6 niewielkich posiłków w ciągu dnia ruszej się - przynajmniej 1 raz dziennie spacer szybkim tempem na pewno będą efekty a o dietowaniu czy głodowaniu ZAPOMNIJ! rozregulujesz sobie tylko TARCZYCĘ i dopiero będziesz miała problem czy z wagą czy z zajściem w ciążę w przyszłości:O powodzenia:)

Gość szestnastka
mam koleżanki które ważą około 7 kg mniej ode mnie i są podobnego wzrostu a wyglądają szczuplutko, zdrowo i pięknie a nie jak anorektyczki

Gość szestnastka
Dziękuję za wasze rady, na pewno wezmę je sobie do serca

Gość lalama
i co postanowiłas?

Gość szestnastka
zdrowiej się odżywiać, jeść mało ale często jak wcześniej mi radzono i chyba najlepszym rozwiązaniem na tą srogą zimę będzie A6W i aerobik który odbywa się blisko mojego domu ;p