Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsdsdsdsd

danonki

Polecane posty

Gość sdsdsdsdsd

witam moja córka skonczyla 6 miesiecy czy moge jej podawac Danonki zamiast misiowego jogurtu ?

Gość ghjllllll
Danonki maja w cholere cukru i wcale nie maja wiecej wapnia :O ,moje dziecko ma 10 miesiecy i nie szpikuje go chemia :O.Pamietajcie zeby nie dawac dzieciom niczego co ma soje!! ona jest modyfikowana genetycznie powoduje choroby!! wiecej szczegółow w necie!

Gość xyzzzzzzzzzz
ale dlaczego chcesz jej podawać akurat danonki? a nie lepiej np jogurt naturalny?

Gość danonki sa na pewno
lepsze od misiowego jogurtu..to ddopiero musi miec chemii-spojrz na date waznosci..zaden normalny jogurt nie ma tak dlugiej daty.. ja daje mojemu synkowi danonki odkad skonczyl 8 miesiecy,teraz ma 2 lata i jakos nie widze,zeby cos mu z tego powodu bylo. a jogurt naturalny jest paskudny w smaku.. co do podawania chemii to sory ale co jej dzis nie ma nawet chleb ma w sobie tablice mendelejewa..moj maz pracuje w bardzo duzej piekarni i sam mowi,ze juz sie nie robi chleba tak jak 10 lat temu,nie ma juz czegos takiego jak chleb na zakwasie-za duzo czasu to zajmuje,teraz wrzuca sie kupe ulepszaczy i spulchniaczy byle bylo wiecej mniejszym kosztem

Gość Oliśka.!!
Dawałam mojemu synkowi od 7 miesiąca Danonki, nic mu nie było. Dziś ma 2,5roku i jest wszystko ok. :) A chemia jest wszędzie niestety.... Tylko dawaj mu lepiej waniliowe bo znam przypadek że truskawkowe uczulają.

Gość xyzzzzzzzzzz
ale są produkty, które są mniej lub bardziej nafaszerowane chemią. Akurat danonki to masa chemii i cukru, a po co od razu dawać dziecku takie słodkie rzeczy? jak ma uczyć się poznawania smaków? a jogurt naturalny jest akurat zdrowy, poza tym można do niego dodać owoce

Gość Oliśka.!!
Większość dzieci nie chce jeść jogurtu naturalnego nawet z owocami, mój syn nie chciał tego jeść. Od danonków nic mu nie było. W każdym razie ten "nadmiar cukru" nie spowodował u niego próchnicy czy otyłości. Mamuśki nie przesadzajcie.

Gość vitaD
tak, tak, daj smialo! Jedna na listopadowlach dala 3-miesiecznemu dziecku- "tak na sprobe", jak to napisala :O:O:O

Gość Oliśka.!!
No 3-miesięcznemu to już lekka przesada.

Gość czemu tak promujecie te danonk
jakoś nie miałam nigdy na nie parcia. Przyznaje kupilam ten misiowy jogurcik i dalam po 7 miesiacu. Dziecko wymiotowało. Stwierdzilam ze to za wcześnie wiec pozowlilam zjeść resztę tego jogurtu 3 latkowi. Trzylatek też wymiotował! Nigdy wiecej tego nie kupilam. Sa zwykle jogurty choćby ten bakoma frutica bez dodatku cukru, albo nawet niech już będzie jakaś jogobella. Czemu akurat te danonki? Co w nich takiego niby jest?

Gość xyzzzzzzzzzz
każdy postępuje ze swoim dzieckiem jak uważa, moje zdanie jest takie, że lepiej unikać tego typu rzeczy, bo prawidłowe nawyki żywieniowe kształtuje się od najmłodszych lat. A to jak będzie, czy dzieciaki będą miały otyłość, próchnicę itp wyjdzie za kilka-kilkanaście lat, więc na mówienie, że "mojemu dziecku nic nie było" to trochę za wcześnie

Gość ja dawałam jogurt naturalny
Od 8 miesiąca podawałam dziecku jogurt naturalny i jadł bez problemów. ale syn nie znał smaku cukru-pił wodę-ma 6 lat i to nadal ulubione picie- jadł jogurt naturalny z dodatkiem zmiksowanych owoców,a po skończeniu roku jadł z dodatkiem białego sera-robiłam taki twarożek,który z wyglądu przypominał danonki-ser biały+jogurt+owoce i blenderem na gładką masę. syn się tym zajadał. ja nie jestem jakąś fanatyczką zdrowego żywienia,ale uważam,że słodyczy to dziecko jeszcze zdąży się w życiu najeść...

Jak dla mnie Danonki też są za słodkie, podobnie jak inne jogurty dla niemowląt, daję Danio, albo inne serki homo czy jogurty Muller (mają całkiem niezły skład). Jogurt naturalny jak dla mnie smakuje jak śmietana i bardziej się nadaje na sos do obiadu niż do owoców... A czym karmisz, to Twoja sprawa... mamy dają też nagminnie soki przecierowe, a ponoć te niszczą dziecku wątrobę, do wszystkiego można się przyczepić. Tylko jeśli dajesz wit. D to pogadaj z pediatrą, bo chyba w Danonkach jest jej sporo a nie powinno się przedawkowywać.

Gość czemu tak promujecie te danonk
Ja nie unikam cukru za wszelką cene daje od czasu do czasu herbatnika czy biszkopta, pije slodką herbatę dla niemowląt, a mimo to jogurt z owocami chętnie zjada. Owoce sa tak slodkie ze każde dziecko je zje po dodaniu do jogurtu.

Gość co Wy chcecie od jogurtu natur
Ja uwielbiam jogurt naturalny i kefir-moja córka-2 latka-też. Ostatnio mamy taką fazę,że pijemy kefir z ogórkiem zielonym i koperkiem i odrobiną soli czosnkowej-sama robię. Jogurt to u nas dodatek do słodkich deserów owocowych, sałatek owocowych, ale również sosów czy zup. Uwielbiam mizerię z jogurtem. Mogę jeść sam jogurt lub np. z płatkami, musli itp. Ja wiem,że każdy ma inny smak,ale nie rozumiem jak można porównać jogurt do śmietany?

Gość vgjnv
ja zaczelam podawac danonki po 1 roku ale nie dziennie. ja tez je chetnie jem:) ponizej roczku bym nie dawala ale wiekszosc moich znajomych tak robila. moja corka ma 14miesiecy i nie jadla jeszcze lizaka a sasiedzi sie dziwia. mowia ze ich pociechy w tym wieku juz jadly !! bylam w szoku

Gość vgjnv
jogurtu naturalnego i kepifu nie cierpie. jedynie sosy do salatek robie na bazie jogurtu a kefir tylko do koktalii. jak czuje zapach kefiru to juz mi sie zawartosc zoladka dzwiga :D

Gość ja podawalma jogurt naturalny
serki homo naturalne danonki podalam w okolicach 1 urodzin, ale corce nie zasmakowaly. teram ma dwa i pol roku i najchetniej je jogurty i serki naturalne. danonka czasem zje ale rzedko np raz na miesiac, bo nie lubi