Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trytuh

do osób znających sie na GOTOWANIU

Polecane posty

Gość trytuh

chciałabym zrobic deser ktory składa się m.in. z bitej śmietany ale... powiedzcie czy bita śmietana wytrzyma do dnia nastepnego tz. czy nie oklapnie? a gdybym tak dodała do tej bitej smietany ubite białko jajka (łącznie z zoltkiem) byłoby to bardziej puszyste czy cos sie z tym stanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adawq313asdae234
jeśli będzie to smietana kremówka czyli min. 30% to nie opadnie. Jeśli zwykła śniżka to bedzie nie dobra. A do utrzymania sztywności lepiej dodaj fixa do śmietany, przecież jajko zmieni smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trytuh
dzieki za odpowiedz, a ubite białko z zoltkiem nie ma zadnego smaku bo juz probowałam, zawsze mozna dodac cukru :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×