Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_barbie_

dzidzuś urodzony w maju

Polecane posty

dziewczyny doradzcie prosze rodze na poczatku maja i nie wiem jak ubrac swoje malenswo ze szpitala, jak będzie ciepło oczywiście kolejna recz to co mam dać do gondoli na spacery, położyć dzecko tylko na tym materiale oryginalnym z gondoli czy jakąś kołderkę dać najpierw, może to głupie ale nie chce przez przypadek dzecku czegoś nieświadomie niezapewnić

Gość 0jpoi
ja w gondoli wkład owijałam pieluchą flanelową, w razie ulania, czy przybrudzenia można było wyjąć i wyprać.

Gość na wyjscie to zobaczysz
jaka bedzie pogoda ale mysle ze wystarczy body plus pajacyk plus jakiś dresik/ komplecik welurowy czy polarowy jeśli będzie chlodniej, bo równie dobrze moze byc i 30 stopni. Jeśli chodzi o gondole to ja kładłam zawsze kocyk i do prałam co kilka dni. Tego obicia nie prałam tak często bo źle się je ściągało. W zasadzie wypralam je moze ze 3 razy przez caly okres używania gondoli. Natomiast kocyk prałam często. Dziecku się ulewa itd i to się brudzi. Włóż coś.

na wyjscie ze szpitala najlepiej welurowy pajacyk, a do gondoli też kładlam flanelkę i zmieniałam co kilka dni, plus dziecko przykrywałam kocykiem. Z potrzebnych rzeczy polecam: laktator, leżaczek fisher-price ale to poźniej, mata edukacyjna fp, kompletną pomyłką było kupno podgrzewacza do butelek, praktycznie nie używam duużo pieluszek tetrowych kup, ja mam 60 i to czasem jest mało, zwłaszcza u zupelnie małego dziecka.

Gość rumianek dzbanek
Prognoza pogody na maj w lutym :D Takie cuda to tylko na kafeterii... Chyba oczywiste, że będziesz widziała, jaka będzie pogoda, no i nie wiem, co to za filozofia ubrać odpowiednio dziecko.

rób to kobieto na zdrowy rozsądek. czasem w maju jest gorąco ( i wtedy jakoś mi się nie widzi welurowy pajacyk) a czasem jeszcze całkiem zimno ( i wtedy nici z wyjścia w cienkim body). trudno jest określić jak będzie. musisz być elastyczna;)

Tez mnie temat troche rozsmieszyl,mamy dopiero luty,a tu laska pyta w co ma dziecko ubrac jak w maju bedzie ze szpitala wychodzic :) Przeciez dziecko ubiera sie nie do danego miesiaca,tylko patrzy sie jaka jest pogoda za oknem,w maju moze sypac snieg,albo odwrotnie moze byc upal.Pamietaj,ze zaklada sie maluchowi o jedna rzecz wiecej niz zakladasz sobie w danym dniu gdy idziesz na spacer,oczywiscie ubiera sie stosownie do pogody a nie do pory roku :) pozdrawiam i zycze cieplego maja hehe.