Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

Gość numerowaaa
NIe wiem czy zauwazyliscie, ze poziom rasizmu jest odwrotnie proporcjonalny do poziomu edukacji. Rasisci pisza "przeszlem" (Prezes Wertyp) i "rozumie" (Wredzioszek). W UK tez poziom rasizmu jest najwyzszy wsrod chaves.

zgadzam sie z wypowiedzia numerowanej, ludzie ktorzy wychowali sie w bardzo zamknietych mentalnie czy tez konserwatywnych spolecznosciach - przoduja, to taka obrona przezd "nowym" inna rzecz ze jesli np. dany polak ma dobre kwalifikacje i w zwiazku z tym dobra prace- to czy to bedzie warszawa, londyn, indie czy chiny - to czarny , zolty i zielony nie bedzie go tak razil - niz np. jego rodaka kt cienko przedzie w rodzimym kraju i wyjezdza np. do uk (o tych wyjazdach do uk to ksiazke moznaby napisac;-) i wtedy odkrywa ze "nienawidzi" arabow czy hindusow bo konkuruje z nimi czesto (nie zawsze) na rynku pracy , czesto jest to rynek o najnizszych wymaganychkawalifikacjach. Im kwalifikacje i pensje wyzsze tym kolor skory bardziej przezroczysty;-))

ROR pisałam gdzie mieszkałam bo sama o to zapytałaś, niczym sie nie dowartościowuje bo nie muszę. Wychowałam się w rodzinie wielokulturowej, więc mylisz się mówiąc o zamknięciu na inne kultury. Sama nie jestem w 100% Polką. Tak jak wcześniej pisałam pracuje w międzynarodowej firmie i widok kolorowego mnie nie dziwi :) Z Twoich wywodów wychodzi, że nijak mam się do typowego rasisty :P Bardzo długo byłam tolerancyjna, jednak z czasem dostrzegłam rzeczy które razą mnie u Arabów. Wkurza mnie ogólny nacisk na bycie tolerancyjnym, a jak ktoś ma odmienne zdanie to odrazu wieśniak z Koziej wołki który ledwo skończył podstawówke. ROR bardzo generalizujesz, sama byś się mocno zdziwiła na jakich stołkach i z jakich rodzin pochodzą rasisci, tylko oni Ci tego w oczy nie powiedzą. Jeszcze jedno do tej co czepiała się błędów ort, jestem z wykrztałcenia inżynierem, moimi konikami były kierunki ścisłe. Prawda popełniam błędy ort ale nie oznacza to, że jestem debilem. ROR to co wyżej napisałam służyło do odparcia Twojego ataku. Proszę nie diagnozuj mojej osoby bo mnie nie znasz i bardzo się mylisz w swojej ocenie.

A czy przyszlo wam do glowy ze Polska bierze udzial jako kraj UE w programie pomocy karajom trzeciego swiata? Choc ja uwazam ze murzyni czy inni przypalani ktorzy w Polsce mieszkaja sa po prostu zdesperowani i chyba musza kochac ten kraj, bo w nim nie ma takich luksusow jak na przyklad w UK. Co do Ukraincow to nie wiem skad sie biora, pewnie jako uchodzcy a wtedy dostaja srednia krajowa bo takie jest prawo i Polska zapewnia im utrzymanie, ale wkurza mnie ze oni traktuja Polske jako kraj tranzytowy, a nie docelowy.Wykorzystaja co moga a potem Austria, Szwecja itd.

"ROR pisałam gdzie mieszkałam bo sama o to zapytałaś, niczym sie nie dowartościowuje bo nie muszę" to twoja opinia - moje wrazenie jest inne. poza tym fakt ze sie z tego tlumaczysz... "Wychowałam się w rodzinie wielokulturowej, więc mylisz się mówiąc o zamknięciu na inne kultury. Sama nie jestem w 100% Polką." to nie zmienia faktu ze mozesz byc mentalnie konserwatywna i zmaknieta - nie mowie ze jestes - ale mozesz byc " Tak jak wcześniej pisałam pracuje w międzynarodowej firmie i widok kolorowego mnie nie dziwi Z Twoich wywodów wychodzi, że nijak mam się do typowego rasisty" moim zdaniem pasujesz idealnie - kozia wolka to nie miejsce geograficzne ale mentalne - moim zdaniem " Bardzo długo byłam tolerancyjna, jednak z czasem dostrzegłam rzeczy które razą mnie u Arabów. Wkurza mnie ogólny nacisk na bycie tolerancyjnym, a jak ktoś ma odmienne zdanie to odrazu wieśniak z Koziej wołki który ledwo skończył podstawówke" to ze cie wkurza to uweirdza mnie wprzekonaniu ze jestes rasistka. z reszta to co piszesz to smieszne jest ;-)) piszesz ze masz poglady rasistowkie a gyd ja to potwierdzam - to mowisz zenbym cvie nie traktowala jak rasistki;-)) ciebie wkurza tolerancja - mnie rasizm - co z tego wynika? "ROR bardzo generalizujesz, sama byś się mocno zdziwiła na jakich stołkach i z jakich rodzin pochodzą rasisci, tylko oni Ci tego w oczy nie powiedzą" a skad wiesz co ja wiem i co mnie dziwi?;-)) nawet jesli mamy doswidczenia zyciowe podobne to interpretacja nas zasadniczo rozni;-) "Jeszcze jedno do tej co czepiała się błędów ort, jestem z wykrztałcenia inżynierem, moimi konikami były kierunki ścisłe. Prawda popełniam błędy ort ale nie oznacza to, że jestem debilem." ja nie uzywam inwektyw w stosunku do ludzi "ROR to co wyżej napisałam służyło do odparcia Twojego ataku. Proszę nie diagnozuj mojej osoby bo mnie nie znasz i bardzo się mylisz w swojej ocenie" ja cie nie atakuje bo retoryka wojny jest mi obca - jetsem pacyfistka. kazde zachowanie podlega ocenie - wiec dlaczego prosisz zebym ciebie nie oceniala? nie bardzo rozumiem. masz jakis problem ze soba - najpierw piszesz ze masz poglady rasistowkie - oki (choc nie pochwalam), potem sie upierasz ze masz do nich prawo - a ppotem wystepujesz do mnie z apelem zebym cie nie wrzucala do worka z rasistami???? moim zdaniem idealnie wpisujesz sie w schemat myslenie rasistowskiego (i ta twoja obrona przed tym - tez jest bardzo typowa), tak uwazam.

"Co do Ukraincow to nie wiem skad sie biora, pewnie jako uchodzcy a wtedy dostaja srednia krajowa bo takie jest prawo i Polska zapewnia im utrzymanie, ale wkurza mnie ze oni traktuja Polske jako kraj tranzytowy, a nie docelowy.Wykorzystaja co moga a potem Austria, Szwecja itd." podobnie w wielu przypadkach polacy traktuja uk;/ a co czarnych osob - to mis ie wydaje ze tu nie chodzi o zadna milosc do polski tylko o latwiejszy przyjazd/wjazd niz np. do uk czy francji, podobnie sprawa wyglada z obywatelami azji

"o ze cie wkurza to uweirdza mnie wprzekonaniu ze jestes rasistka. z reszta to co piszesz to smieszne jest piszesz ze masz poglady rasistowkie a gyd ja to potwierdzam - to mowisz zenbym cvie nie traktowala jak rasistki " Nie zrozumiałaś mnie, wcale się nie wkurzam, że nazywasz mnie rasistką, bo sama się tak nazwałam. Nigdzie nie napisałam, żebyś nie traktowała mnie jak rasistki. Tylko twój opis Polaczka z podstawowym wykształceniem, pochodzącym z dziury który wyrwał się do wielkiego świata, nie pasuje do mnie jak i do wielu innych rasistów. Wkurza mnie Twoje umniejszanie czyjeś inteligencji na podstawie tylko i wyłącznie poglądów rasistowkich. "ja nie uzywam inwektyw w stosunku do ludzi" Ja również i wcale Cię o to nie posądzam. Inna użytkowniczka oskarżyła mnie o niski poziom inteligencji więc odpowiedziałam na jej atak. "ja cie nie atakuje bo retoryka wojny jest mi obca - jetsem pacyfistka. kazde zachowanie podlega ocenie - wiec dlaczego prosisz zebym ciebie nie oceniala? nie bardzo rozumiem." Atakujesz werbalnie, to nie ma nic do pacyfizmu. Sama jestem pacyfistką. Osoba intelignetna nie ocenia i nie tworzy profilu psychologicznego tylko mając w garści jedną informację o danej osobie. Aby oceniać należy daną osobę lepiej poznać. "masz jakis problem ze soba - najpierw piszesz ze masz poglady rasistowkie - oki (choc nie pochwalam), potem sie upierasz ze masz do nich prawo - a ppotem wystepujesz do mnie z apelem zebym cie nie wrzucala do worka z rasistami????" To chyba Ty chciałabyś, żeby miała jakis problem ze sobą :P Jestem rasistką, możesz mnie tak nazywać. Jednak Twój worek rasistów to głąby bez znajomości świata i ludzi, więc wypraszam sobie. Nie należe do osób które mało wiedzą i widzą. Właśnie dlatego, że interesuje się wieloma aspektami społecznymi, politycznimi oraz kulturowymi doprowadziły mnie do poglądów rasistowskich. Jesteś pewnie osobą bardzo młodą o pieknych ideałach, jednak zycie oraz świat nie jest taki jaki byśmy chcieli. A arabowie to najwięksi rasisci jakich poznałam. Nie będę kochać kogoś kto ukamieniowałby mnie za to, że jestem wyznawcą innej wiary bądz noszę mini spódnicę. W europie by to nie przeszło ale w kraju arabskim....

mnie ciapaci fascynuja, ale gardze nimi. zauwazylem, np. jak mieszkalem w skandynawii, i tam jak byl gwalt, to zawsze ciapek czasem murzyn. no i oni kamieniami pozniejw te dziewczyny, jak zabili i zgwalcili. to kamlotami w nie. raz nawet pokazali zdjecia, to byl szok. kilka dni temu w UK tez byla afera, muslim gwalcil angielki, bo zle ubrane byly. i dopiero przy 4 go zlapali. oni sie smieja z tych co ich bronia. z tolerancyjnych. maja ich za frajerow. rasistow szanuja w pewien sposob. ja bym deportowal kazdego. a kobiety moga miec azyl. zadnych czarnych, zadnych ciapkow. jak kiedys polak robil interesy z turkami, to nie podalem im reki, a oni to przyjeli z respektem ;) wkurwialo mnie strasznie, jak musze z takim startowac do 1 roboty. tu ROR ma racje. tez wywodze sie ze srodowiska kibicowskiego, bardzo rasistowskiego.

"Nie zrozumiałaś mnie, wcale się nie wkurzam, że nazywasz mnie rasistką, bo sama się tak nazwałam. Nigdzie nie napisałam, żebyś nie traktowała mnie jak rasistki. Tylko twój opis Polaczka z podstawowym wykształceniem, pochodzącym z dziury który wyrwał się do wielkiego świata, nie pasuje do mnie jak i do wielu innych rasistów" ten watek podnisosla - w odnieseiniu do ciebie - numerowana, ja sie tylko zgodzilam z jej opinia - bo tak uwazam. ty lansujesz opinie ze rasistami sa ludzie na roznych szczeblach - to smutne rzeczywiscie, natoamist fakt ze ktos dobrzez zarabia itd. a ma zakuta glowe - smusci mnie jeszcze bardziej - niz pieniacz ktory glosno krzyczy ze nie lubi ziolonych i rozowych. W istociepropoagowany przez ciebie rodzaj rasizmu jest porazajacy - no coz Hiteler tez byla rasista juz ci powiedzilam ze "kozia wolka" to dla mnie stan umyslu - do ktorego i ciebie zaliczam. rzeczywiscie im czlowiek ma wyzsze kwalifikacje, wiecej roznorodnych doswiadczen tym kolor skory jest bardziej przezroczysty - podtrzymuje te teze - ale sa tez wyjatki - ja bardziej mowilam o tendencji kt widze Wkurza mnie Twoje umniejszanie czyjeś inteligencji na podstawie tylko i wyłącznie poglądów rasistowkich. "Atakujesz werbalnie, to nie ma nic do pacyfizmu. Sama jestem pacyfistką." nie , nie atakuje;-) ja sobie luzno gawedze - a ty widac masz silniejsze emocje z tym zwiazane i moja pogawedke traktujesz jako "atak";-)) "Osoba intelignetna nie ocenia i nie tworzy profilu psychologicznego tylko mając w garści jedną informację o danej osobie. Aby oceniać należy daną osobę lepiej poznać" nie zgadzam sie z tym - oceniamy tez wrazenie - najczesciej pierwsze i ogolne. ja nie tworzy zadnych profili psychologicznych bo az tak zajmujacy interlokutorzy nie sa;-) to ze ktos jest np. wulgarny (i mu to wypomne) nie ozncza ze nie jeste swietnym specjalista np. to ty sobie dorabiasz teorie np. o tym ze ja tworze obraz rasisty po podstawowce - i potem kazesz mi sie z przypisanych/wyimaginowanych slow tlumaczyc;-) "To chyba Ty chciałabyś, żeby miała jakis problem ze sobą" nie zywie wobec ciebie zadnych emocji - niczego bym dlacienie nie chciala ani "nie nie chciala" - mierzysz mnie swoja miarka najwyrazniej;-) "Jestem rasistką, możesz mnie tak nazywać. Jednak Twój worek rasistów to głąby bez znajomości świata i ludzi, więc wypraszam sobie" ja nigdzie tak nie napislam - to ty tak sobie to postrzegasz - i mozesz to robic dalej. mi tam obojetne - twoja opinia na temat mojej percepcji rasistow. "Nie należe do osób które mało wiedzą i widzą" no tu juz mnie bawisz do lez;-)) dzieki;-) pisanie o sobie ze sie "duzo wie" - jest plytkie koszmarnie;-) poza tym ja wierze w taki cytat" nie jest sie takim jak sami o sobie myslimy";-) ja cie postrzegam jako osobe z powaznymi lukami w wiedzy. "Właśnie dlatego, że interesuje się wieloma aspektami społecznymi, politycznimi oraz kulturowymi doprowadziły mnie do poglądów rasistowskich" nie wiem po co sie tlumaczysz? czy ja pytalam skad sie wzuiely ytwoje poglasdy? chyba nie - a to dlatego ze w ogole mnie to nie interesuje;-) "Jesteś pewnie osobą bardzo młodą o pieknych ideałach, jednak zycie oraz świat nie jest taki jaki byśmy chcieli" a tu blefujesz;-)) i to bardzoooo...;-) "A arabowie to najwięksi rasisci jakich poznałam" uogolnienie i genaralizacje rasistow takich jak ty - wydaja mi sie infantylne -mieszkalas kiedys w kraju arabskim? ja znam fajnych arabow nie-rasistow - ale to pewnie dlatego ze od rasistow jako takich bardzo stronie;-) " Nie będę kochać kogoś kto ukamieniowałby mnie za to, że jestem wyznawcą innej wiary bądz noszę mini spódnicę" a to juz inoktrynacja jakich malo - zalatuje mi nauczaniem katolickim sutannikow i ich propaganda;-)))))) no i oczywiscie utwierdzasz mnie w przekonaniu ze nie dysponujeszwystarczajaca wiedza co do powaznej i merytorycznej dyskusji;-) powtarzsz banaly zaslyaszna na ambonie (tylko mi nie wyjezdzaaj ze swoja wiara prosze - bo nie o to mi chodzi - nie mowie ze musialam to z mabony uslyszec tylko ze podobne glupoty mozna tam uslyszec) albo w tv pro-amerykanskiej;-))) " W europie by to nie przeszło ale w kraju arabskim...." w europie kobiety nie moga decydowac o wlasnym ciele w niektorych krajach takicj jak np. reziomowo-lkatol;icka polska - p\polecam pobyt kilkumiesieczny w iranie - a inaczej spojzysz np. na rzeim katolicki w polsce;-)) tamtejsze spoelczenstwo w praktyce ma wicej wolnosci ;-)

"Prezes Wertyp mnie ciapaci fascynuja, ale gardze nimi" lol ;-)) przypominasz mi takie zahukane dziecko ktore czegos nie lubi/boi sie i nikt nie chce go sluchac - wiec klrzyczy na cale gardlo "a ja to nie lubie...tego i tego";-)) rozumiem ze ten slang (wiezienny?) ciapaci oznacza ludnosc o innym kolorze skory nie biala, tak? to myslsiz ze ich obchaodzi czy nimi gadzisz - zapewne dziala tu zasda wzajemnosci ty gardzisz nimi a oni toba;-)) "zauwazylem, np. jak mieszkalem w skandynawii, i tam jak byl gwalt, to zawsze ciapek czasem murzyn. no i oni kamieniami pozniejw te dz ...(....)" jasne a kazdy polaczekk to zlopdziej;-)) i kradnie w niemczech samochody;-))) retoryka zupelnie infantylna;-))) "rasistow szanuja w pewien sposob" tia......kompleks bezsilnosci i niemoznosci wplywania na decyzje innych sioe klania;-))) nie szanuja i sie nawet nie zajmuja - to niektore male rasisate zyczylyby sobie takiego obrotu sprawy;-) " ja bym deportowal kazdego. a kobiety moga miec azyl" co za "przerotna" logika;-)) powatrzasz sie synus ;-)) mozesz co najwyzej sie ladnie usmiechac a nie deportowac - nie masz takiej mozliwosci;-) as easy as it is;) " zadnych czarnych, zadnych ciapkow" i zadnych polaczkow;-) "jak kiedys polak robil interesy z turkami, to nie podalem im reki, a oni to przyjeli z respektem wk**wialo mnie strasznie, jak musze z takim startowac do 1 roboty" idac sterotypami - ludnosc z europy wschodniej jest cywilizacyjnie-obyczajowo jeszcze dzika wiec sie nikogo nie zdziwi to ze np. nie podajesz reki - biora na takich jak ty poprawke;-))) masz kompleksy - to typowe dla osob kt uciekaja w rasism - brak wlasnych osiagniec/dokonan rekompesnsuja sobie kolorem skory lub oczu a zcasem wzrostu;-))) jak czlaoiwek nie moze byc z sievbie dumny to przylacza sie do jakiejs grupy np. rasy bialej i mowi jestem dumny bo bialy;-))) dobry psycholog ci to blizej wyjasni;-) "tu ROR ma racje. tez wywodze sie ze srodowiska kibicowskiego, bardzo rasistowskiego." a to jak z kibicowskiego - to nie dziwne ze prostackie zachowania sa u ciebie norma;-)))

Gość ooo jaaaa
zaś Ty i te twoje teksty rasistowskie, hmm cóż ci pozostało, jakoś trzeba z tym życ,a popatrz ilu polaków jest na wyspach itp. Przynajmniej kolorowsze te życie będzie

wiesz, za zdecydowana wiekszosc gwaltow tam akurat ciapki odpowiadaja. i sa to. b. brutalne gwalty. wiesz co jest najlepsze, chyba najglosniejszy przypadek byl taki, ze laska nalezala do org, wspierajacych integracje, nawet do grupy - zeby bylo u nas bardziej kolorowo... i wiesz co sie stalo. zostala zgwalcona i zabita przez czarnego. najgorzej koncza tolerancyjne laski. rasizm jest pewna forma racjonalizmu. inteligenty czlowiek, ma poglady rasistowskie.

"Prezes Wertyp wiesz, za zdecydowana wiekszosc gwaltow tam akurat ciapki odpowiadaja. i sa to. b. brutalne gwalty.....(...)" urzekla i wzruszyla mnie towja historia ale wlasciwie histeria;-))) a czy najgorzej koncza tolerancyjnelaski?;-) to towjka opinia;-) moja jest taka - ze slabiutko koncza kibice - banda zakompleksiowych facecikow ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem;-)) "rasizm jest pewna forma racjonalizmu" rasizm jest obajwem zatrwozenia i strachu. jest tez przynalezny osobom ktore maja niskie poczucie wlasnej wartosci - wiec szukaja akceptacji i przegladaja sie w oczach innych, szukajac dowartosciowania. poniewaz ze wzgledu na zadna ceche indywidualna tego nie znajduja - to wmawiaja sobie ze cos co od nich nie zalezy np kolor skory czy wzrosrt bedzie ta cecha i dorabiaja sobie ideolgie, ktora karmia sie jak sepy ktore utracily zdolnosc fruwania i zazdroszcza orlom;-)) jest taka inna forma glupoty - wynikajaca z zapoznienia cywilizacyjnego;-) " inteligenty czlowiek, ma poglady rasistowskie" nie znam ani jednej inligentnej osoby majacej takie poglady - natomiast sporo prostakow i zakompleksiencow zwiazanych z jakas przypdakowa druzyna pilkarska na przyklad;-)) as easy as it is;-))

nie zgadzam sie z toba. nawet jesli mowimy o strachu, to sa ku temu argumenty. wystarcza statystyki kryminalne. a tu mamy juz konkretne fakty. pewne zjawiska wynikajace z emigracji czarnych i ciapatych. i tak jest z tymi gwaltami rowniez. mieszkasz na dzielnicy arabskiej czy czarnych masz znacznie wieksze zostac ofiara przestepswa itd. jestes ograniczona i glupia, typowy lewak. sa rasy, jedne gorsz, inne lepsze.

ROR jestes totalna idiotka. gdzie ty w ogole bylas? co ty widzialas? chyba niewiele. w rasizmie, jak dla mnie nie chodzi o kolor skory, ale o kulture, z ktorej sie wywodza dane osoby. tak jest w moim przypadku. pol zycia w uk mieszkam i zanim tu sie przeprowadzilam tez bylam taka super tolerancyjna. A teraz spokojnie moge nazwac siebie rasistka, bo nie cierpie tych brudasow. I mam w dupie to, ze sa czarni czy brazowi, chodzi o sposob, w jaki sie zachowuja. Osoby, ktore zostaly wychowane po europejsku i tak sie zachowuja mi nie przeszkadzaja. Ale reszta won, to najgorsza patologia, ktora nas zaleje calkowicie niedlugo. Nasza biala rasa i tak juz jest skazana na wyginiecie.

"Prezes Wertyp nie zgadzam sie z toba. nawet jesli mowimy o strachu, to sa ku temu argumenty" tia.....;-) np. takie ze strach ma wielkie oczy, co nie?:-) "wystarcza statystyki kryminalne" podasz zrodlo czy tak tylko rzucasz sie?;-) " pewne zjawiska wynikajace z emigracji czarnych i ciapatych" a moiwlam ze strach ma wielkie oczy - u niektorych to nawet juz obsesja;-))) "mieszkasz na dzielnicy arabskiej czy czarnych masz znacznie wieksze zostac ofiara przestepswa itd" o jakie dzielnicy ty mowisz ? w ostrowi mazowieckiej?;-) z calym szcunkiem dla mieszkancow - o prayzu oslo, nowym jorku czy shenzen, hm? tak jak myslalm - dla ciebie swiat =unia europejska;-)) "jestes ograniczona i glupia, typowy lewak" no dalej powywzywaj mnie;-)) ulzyj sobie a przy okazji zaprezentuj prostacki poziom odpadkow spolecznych zwanych na wyrost kibicami;-) "sa rasy, jedne gorsz, inne lepsze" sadzac po tym jak ci mozg pracujesz - to wspolczuje - bo pewnie jestes z tych "gorszych:';-))) i zobaczcie jak sie poddenerowal;-)) no coz prawda w oczy kole;-) ------------------

"ciasteczkowa_mi ROR jestes totalna idiotka" wez sobie na poczatek cos na skolatane nerwy, ok? " gdzie ty w ogole bylas? co ty widzialas? chyba niewiele" nie odpowiem bo ty i tak tego rozumkiem nie obejmiesz;-) ty za pewne mieszkalas i w wiosce somalijskiej i duzym miescie w chinach, i w kraju arabskim, co nie? bo zakladam ze widzilas cos wiecej niz kanal La Manche - i ze trzy podobne do siebie miasta szumnie zwanymi stolicami europejskimi?;-)) "w rasizmie, jak dla mnie nie chodzi o kolor skory, ale o kulture, z ktorej sie wywodza dane osoby" kultura i kolor skory to dwie rozne rzeczy - te pierwsza mozesz zmienic np. poprzez adaptacje do danego srodowiska, z druga umrzesz "pol zycia w uk mieszkam i zanim tu sie przeprowadzilam tez bylam taka super tolerancyjna. A teraz spokojnie moge nazwac siebie rasistka, bo nie cierpie tych brudasow" jak ci sie uk nie podoba - to po co sie tam meczysz? dla ciebie to brudasy a dla innych ty jestes ....no wiesz jaka;-) "Osoby, ktore zostaly wychowane po europejsku i tak sie zachowuja mi nie przeszkadzaja. Ale reszta won" jestes jak....alicja w kainie czarow;-))) co dane spoleczenstwo ktore tez najechalas obchodzi twoj pkt widzenie? ;-))) ;-))) ;-))) przygadal kociol garnkowi i zapomnial wol jak cieleciem byl w jednym;-) no tak jak wczesniej mowilam - najbardziej innych imigrantow nie lubia ...sami imigranci;-)) to taka projekcja kompleksow;-) " to najgorsza patologia, ktora nas zaleje calkowicie niedlugo. Nasza biala rasa i tak juz jest skazana na wyginiecie." a czemu mowisz dop mnie nasza??????????? znasz kolor mojej skory? od razu uprzedze ograniczonych i ciekwaskich zeby nie szli na skroty w zgadywance;-))

statystyki sobie poszukaj. na wiki nawet juz sa jak to czarni bryluja w UK. za 95% gwaltow w Oslo odpowiadaja emigranci z poza EU. a sa tam mniejszoscia zdecydowana. tak to wyglada. kazda statystyka kryminalna, to ich niepropocjonle tendencje do przestepstw. twoje gadki, to puste slowa. ciebie bym deportowal, w Afryce biale kbiety musza miec ochrone. bo dzikusy gwalca. juz nie mowie o Islamskich krajach, tam to byc kobieta, to jak byc psem. a jak sie okazuje u nas tych kozojebow tez sciagaja. biali i zolci, reszta niech sobie bedzie tam gdzie ich miejsce. a te co chca sie pierdolic z brudasami, niech sie wynosza. ciasteczkowa_mi - nowrescie madry post. a gdzie mieszkasz?

ROR chyba Ci cos na glowe padlo. Obstawiam ze jestes muslima albo masz muslima faceta albo jestes corka muslima. Corka czy syn, chooy Ci tam wie. W kazdym badz razie usilujesz ze tak powiem zmniejszyc swojego przeciwnika w konwersacji [w tym wypadku forumowiczow, z ktorymi rozmawiasz] i podswiadomie wywolac w nim poczucie nizszosci. Myslisz, ze cos tam wiesz [jakas wiedze na pewno masz] wiec kazdy, kto mysli inaczej niz Ty sie myli. A tak naprawde to Ty jestes zahukana/y i zal mi Ciebie. Pokazujesz swoja wyzszosc bo jestes muzulmanka konwertytka/kobieta muzulmanina/corka muzulmanina [niepotrzebne skreslic]? A tak naprawde nic w tym lbie nie masz. I tez obstawiam, ze jestes w mlodym wieku a tylko grasz tu takiego speca. Osmieszasz sie. :o

Zgadzam sie z tym co ktos tu napisal. Rasa biala jest narazona na wyginiecie i zobaczycie [albo i juz nie zobaczycie bo Was nie bedzie], wyginiemy. A swiat zajma same pastuchy. No ale wtedy beda juz obywatelami swiata, wiekszoscia, ''panami''. Ciesze sie, ze tych czasow nie dozyje. Jednak mam nadzieje, ze zanim tak sie stanie, nastapi koniec swiata. A ROR niech sobie zyje w swoim durnym przekonaniu. Bo jej racja jest prawdziwa. W doope niech se wsadzi.

"Prezes Wertyp statystyki sobie poszukaj" ani mi sie sni - bo uwazam ze je zmysliles - co powyzsze udowadnia;-)) "na wiki nawet juz sa jak to czarni bryluja w UK" wiki.....? no coz mamy inne zrodla wiedzy o swiecie;-)) " twoje gadki, to puste slowa" no widzisz a tak cie poruszaja i kreca jednak;-))) udowadniasz jakas teze - wiec enjoy! cos ala a kazdy polak to glupek ktory pracuje na budowie/zmywaku/sprzataniu;-))) podczas gdy ja znam tez takick kt zasiadaja w radach nadzorczych spolek poza polska - czego to dowodzi?;-) ze ciebie i mnie dzieli przepasc jesli chodzi o dobor ludzi ktorymi sie otaczamy;-)) zraz mi ktos wyjedzie ze sie "chwale" - to sa fakty, dla mnie calkiem neutralne;-) "ciebie bym deportowal" powtarzasz sie synus - mi to mozesz co najwyzej grzecznie sie uklonic;-))) " w Afryce biale kbiety musza miec ochrone. bo dzikusy gwalca" a moze ciebie po prostu kreci seks z meskimi czlonkami tzw. "ciapatych"?;-)) bo ciagle o tym nawijasz.....wiesz homoseksualizm bywa dlugo wypierany ze swiadomosci;-)) ;-))) ;-))) ;-))) "juz nie mowie o Islamskich krajach, tam to byc kobieta, to jak byc psem" byles, mieszlales czy na wikipedii wyczytales?;-) "a te co chca sie pie**olic z brudasami, niech sie wynosza" te ktore maja na to ochote beda to robic chocby pod krzyzem tym marnym chrystuskiem - a ty mozesz co najwyzej skomlec z zazdrosci;-))) "ciasteczkowa_mi - nowrescie madry post. a gdzie mieszkasz?" aha, - patrzcie jak chce wychaczyc od razu;-)))))) strach przed odeminnym byw aporazajacy , co nie?;-)

ROR nie obchodzi mnie twoja opinia. Widzialam wystarczajaco. Moze i przyjechalam do tego krajum ale rowniez jestem z Europy, wiec jestesmy podobni kulturowo. Poza tym wychowywana bylam i po polsku i po angielsku. Moj ojczym to anglik. Plynnie po angielsku mowie od 4go roku zycia. Akcent mam angielski, nie do odroznienia. A mowiac "nasza biala rasa" mialam na mysli mnie i innych bialych ludzi. Ty tak gorliwie ich wszystkich bronisz, ze albo jestes jedna z nich i cie boli opinia innych albo dajesz dupy jednemu z nich. Prezes - mieszkam na poludniu Anglii, nad samym morzem.

"M o d l i s z k a ROR chyba Ci cos na glowe padlo. Obstawiam ze jestes muslima albo masz muslima faceta albo jestes corka muslima" mozesz nawet obstawiac ze jestem corka baby jagi;-))) nie zaprzecze i nie potwierdze;-))) wiedzilam ze ktos pojdzie "na skroty" - myslenie w koncu meczy;-) "Corka czy syn, chooy Ci tam wie" ;-) ".... i podswiadomie wywolac w nim poczucie nizszosci. Myslisz, ze cos tam wiesz [jakas wiedze na pewno masz] wiec kazdy, kto mysli inaczej niz Ty sie myli" nie mierz mnie slonko swoja miarka - nie tedy droga;-)) "A tak naprawde to Ty jestes zahukana/y i zal mi Ciebie" poraza mnie "sila" i "celnosc" twoich sformulowan, forum to luzna wymiana opinii - ja sie moge nie zgadzac z kims, a ktos ze mna - tyle ze zazwyczaj roznimy sie poziomem, wspomnienekj przez ciebie, konwersacji;-) " Pokazujesz swoja wyzszosc bo jestes muzulmanka konwertytka/kobieta muzulmanina/corka muzulmanina [niepotrzebne skreslic]?" nie, ja nie pokazuje - to ty widzisz we mnie wyzszosc - pyatnie dlaczego?;-) radze poszukac odp w sobie;-)) oczywiscie do tego jestes klamczuszka - probujesz mi wielce nieudolnie cos wmowic czy tez po omacku doszukujesz sieczegos w moim zyciorysie;-)))) probuj dalej slonko;-) " A tak naprawde nic w tym lbie nie masz. I tez obstawiam, ze jestes w mlodym wieku a tylko grasz tu takiego speca. Osmieszasz sie." to zes napisal - jak [przekupka z bazaryu "bo ty jestes taka i taka", tacy jak ty mnie zawsze bawia i wywoluja usmiech politowania - a ze smiech w kazdej formie to zdrowie wiec dzieki;-)) "Ja tez jestem potworna rasistka a mieszkam w Anglii i raczej wyboru innego nie mam. Tu moj dom" wybor zawsze jest - nie kazdy potrafi go dojrzec - as easy as it is;-) a korzenie moze z polski sie twoje wywodza? tak obstawiam sadzac po tym rasizmie;-))) "A ROR niech sobie zyje w swoim durnym przekonaniu. Bo jej racja jest prawdziwa. W doope niech se wsadzi." widze za pania rasisteke z domem w anglii ponioslo ciut?;-) zlosc urodzie szkodzi;-)

Ciasteczkowa napisala I mam w dupie to, ze sa czarni czy brazowi, chodzi o sposob, w jaki sie zachowuja. Osoby, ktore zostaly wychowane po europejsku i tak sie zachowuja mi nie przeszkadzaja. Ale reszta won, to najgorsza patologia, ktora nas zaleje calkowicie niedlugo. Nasza biala rasa i tak juz jest skazana na wyginiecie. Ja sie zgadzam w stu procentach z nia. Mnie tez nie razi kolor skory. gdyby kolorowi zachowywali sie normalnie to nie mailabym nic przeciwko nim. No ale zachowuja sie jak dzicz z buszu. Nie sa przystosowani do zycia w cywilizacji. Podam pare przykladow. Moja przyjaciolka pracuje w sklepie, jest managerem, ma 30 lat. Pracuje z nia pakistaniec ktory ma 20 lat, nie mowi po angielsku tak dobrze jak ona i przyjechal tu z Pakistanu 5 lat temu. Wczoraj w Londynie spadlo duzo sniegu. Gdy moja przyjaciolka wyszla na papierosa przed sklep, ten pakol wyszedl za nia, ulepil kulke ze sniegu i niby w zartach rzucil prosto w jej twarz. Kiedy zaczela go wyzywac, rzucil druga kulka i trafil ja w ucho. Zaczela normalnie uciekac, to ja dorwal i ze smiechem wsadzil jej nastepna kulke sniegowa za koszulke. Ona z placzem normalnie wybiegla z pracy. Kto robi takie cos? Tylko dzicz. Moge mnozyc takie przyklady. Nie mieszkam w centrum Londynu bo moi rodzice kupili dom w trzeciej strefie ale jest tu duzo pakoli bo ich nie stac na mieszkanie w centrum. No wiec jak taka dzicz sie tutaj gromadzi to mozecie mi uwierzyc ze jestem swiadkiem ich uposledzonych zachowan na codzien.

"ciasteczkowa_mi ROR nie obchodzi mnie twoja opinia." cisnie mi sie takie powiedzenie na usta: "nauczyc gowniarza to ...i powtarza", nie interesuje cie moja opinia i dlatego adresujesz swoje wypowiedzi do mnie?;-))0 schizofrenie da sie leczyc;-) "Widzialam wystarczajaco. Moze i przyjechalam do tego krajum ale rowniez jestem z Europy, wiec jestesmy podobni kulturow" to takie polskie: jestesmy biali, jetsesmy europejczykami - to co ze w wiekszosci kojarza nas ze sprzataniem jestesmy super, nie?;-)) "Poza tym wychowywana bylam i po polsku i po angielsku. Moj ojczym to anglik" chyba jednak brak domieszki krwi zrobil swoje;-)) " Plynnie po angielsku mowie od 4go roku zycia. Akcent mam angielski, nie do odroznienia" niesamowite;-))) a ja ptrafie stanac na glowie i zaklaskac uszami - ewolucje te wykonuje od 5-tego roku zycia;-))) " A mowiac "nasza biala rasa" mialam na mysli mnie i innych bialych ludzi. Ty tak gorliwie ich wszystkich bronisz, ze albo jestes jedna z nich i cie boli opinia innych albo dajesz d**y jednemu z nich" no prosze jednak widze - ze ojczym mial mniejszy wklad w toje wychowanie niz to mowilas na poczatku;-))) tak , tak - zactuje cie "daje d..py nie tylko kolorowym " ale i kosmitom, do tego mam nadwage, dwa duze pryszcze a kolor skory niebieski;-)))) "Prezes - mieszkam na poludniu Anglii, nad samym morzem." tak sie rodza milosci ...wspolne przekonania lacza - jak to fajnie przy zachodzie slonca razem poutyskiwac sobie na inne rasy, czyz nie?;-))

Pomylilam sie, jest na odwrot. Przyjaciolka ma 20, pakistaniec ma 30. Ona jest managerem bo studiuje i cos wnosi do tego sklepu a on mimo ze ma 30 to z ledwoscia duka po angielsku i pracuje tam tylko dlatego ze szef mojej przyjaciolki a wlasciciel sklepu to pakol.

"Ja sie zgadzam w stu procentach z nia. Mnie tez nie razi kolor skory no to logiczne - inaczej nie nazywalabym cie rasistka;-))) "gdyby kolorowi zachowywali sie normalnie to nie mailabym nic przeciwko nim" jasne normalnie=tak jak ja;-))) i zeby jeszcze w jezuska przybitego do krzyza gwozdzikami ocho uwierzyli , co nie?;-) "Moja przyjaciolka pracuje w sklepie, jest managerem, ma 30 lat." hm, tak z czystej ciekawosci - przyjechala z polski moze?;-))) " ulepil kulke ze sniegu i niby w zartach rzucil prosto w jej twarz. Kiedy zaczela go wyzywac, rzucil druga kulka i trafil ja w ucho" no tak ona na faje a on do niej ze sniezka - koronny dowod wyzszosci rasy bialej;-)))) ;-))) tell mi more;-)) " Nie mieszkam w centrum Londynu bo moi rodzice kupili dom w trzeciej strefie ale jest tu duzo pakoli bo ich nie stac na mieszkanie w centrum" no coz rodzice musieli uznac ze tam pasujecie;-))) coz za doskonaly przyklad rasizmu;-))