Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

no ROR dokopałaś się wreszcie gdzie napisałaś, że 'wszystkie jabłka są czerwone', bo ty innych nie widzisz? czy ciężko?

"no nie moge Tobie sie naprawde musi nudzic skoro z taka zazartoscia dokonujesz wiwisekcji kazdego swizego zdania na forum" to nie wiwisekscja - a klarownosc wypowiedzi;) "Wertyp - wiem o co ci chodzi. Boli cie, ze rosnie ci konkurencja do zlotowlosych Polek. Upoluj w koncu jakas to zejdzie ci cisnienie na podniecanie sie rasizmem. (Sperma przestanie uciskac mozg)" ;-)

"no ROR dokopałaś się wreszcie gdzie napisałaś, że 'wszystkie jabłka są czerwone', bo ty innych nie widzisz? czy ciężko?" nie , nie dokopalam bo nie probowalam i nie zmiarzam nawet (dziwi mnie twoje nieadekwatne pytanie ale oki;-)) snujesz tu jakies teorie na moj temat - co widze a co nie - ato wszystko tylko twoje wrazenia;-) i skad przeswidczenie ze pisze tutaj o wszytskim co zauwazam? oj bladzisz;-)

pytanie jest jak najbardziej adekwatne, na miejscu i odnośnie tego co zarzucasz innym - sama niestety stosujesz podobne chwyty i liczysz, że się nikt nie zorientuje, bo szatkujesz dyskusję; wymagaj od innych nie więcej niż od siebie jak już masz te dobre maniery:) nie snuję teorii, nawet nie chce mi sie zagłębiać w dyskusję, przejrzałam pobieżnie i akurat zwiesiłam oko gdzie trzeba, nie o to chodzi, czy piszesz tu o wszystkim co zauważasz, chodzi o to, że to co widzisz nie jest wszystkim co istnieje...rybko w okrągłym akwarium;) if you know what I mean;)

" sama niestety stosujesz podobne chwyty i liczysz, że się nikt nie zorientuje, bo szatkujesz dyskusję" tu nie ma miejsca zadna dyskusja - ludzie pisza do mnie i o mnie;/ "wymagaj od innych nie więcej niż od siebie jak już masz te dobre maniery" nie wiem czy mam dobre maniery, ale sie staram;-) aczego i w ajkim zakresie bede wymagac od innych to juz sama okresle, ok? "nie snuję teorii, nawet nie chce mi sie zagłębiać w dyskusję, przejrzałam pobieżnie i akurat zwiesiłam oko gdzie trzeba" ajednak snujesz ...;-) " nie o to chodzi czy piszesz tu o wszystkim co zauważasz, chodzi o to, że to co widzisz nie jest wszystkim co istnieje..." tak jak juz powiedzilam - nie podejmuje sie tutaj szerszych opisow rzeczywistosci, moich sposstrzezen itp. - wiec za bezsensowny uwazam "zarzut" ze reszty nie widze - widze bardzo dobrze i ostro - po prostu ona mnie nie zajmuje. as easy as it is;-)

Gość Tolerancyjna Dama
"tu nie ma miejsca zadna dyskusja - ludzie pisza do mnie i o mnie;/" Sama swoja postwa do tego doprowadzilas. Kazdy ciekawy post uzytkownika miazdzylas kpiac z rozmowcy. Nie ma co sie dziwic. Generalnie ciekawy watek, jak znajde jutro czas to moze popisze. Jestem osoba tolernacyjna, troche swiata zwiedzilam. PS: Bardzo mi się Twoja postawa ROR nie podoba. To jest ciekawy temat a Ty go swoimi postami nieszczysz. Ja swoich rozmowcow staram sie przekonac do moich pogladaow, pare osob sie zlamalo. Ty natomiast kpiac i wysmiewajac odnosisz odwrotny skutek. Tak jakby ci zalezalo tylko na tym aby udowodnic innym swoja lepszosc, fajniejszosc... A nie fajniej by bylo jakiegos zatwardzialego rasiste sprowadzic na droge tolerancji :)?

nie słońce - nie określisz sama wymagań dyskusji, jeśli ty piszesz, że żółte jabłka nie istnieją, bo w twoim otoczeniu są tylko czerwone to nie zarzucaj innym, że twierdzą, że jabłka mogą być tylko zielone, bo innych nie widzieli:) przeczytaj jeszcze raz uważnie: nie o to chodzi, czy piszesz tu o wszystkim co zauważasz, chodzi o to, że to co widzisz nie jest wszystkim co istnieje i jeszcze raz i jeszcze... (nie jest to zarzut tylko zachęta do wzięcia pewnych poprawek na rzeczywstość) i podaj proszę tą teorię, którą rzekomo snuję:)

Gość Czerwonowlosa
Jeszcze czytacie jej wypowiedzi? :D Zdarzyło mi się teraz dwa razy rzucić okiem i wystarczyło "as easy as it is" żebym dostała nieopanowanego śmiechu :D

"Sama swoja postwa do tego doprowadzilas. Kazdy ciekawy post uzytkownika miazdzylas kpiac z rozmowcy. Nie ma co sie dziwic" nie zgodze sie - po prostu ludzie reaguja agresja czy o zgrozo - gorzej : proba udowadniania ze ktos sie myli - na to co nie jest zgodne z ich pogladami. Dlatego mnie to nie dziwi ze tak sie dzieje, z reszta ja z checia posluze im za takiego kozla ofiarnego pod adresem kt wyleja te wszystkie swoje zale, pretensje, nigdy niewysluchane sady itd.;-)) "PS: Bardzo mi się Twoja postawa ROR nie podoba. To jest ciekawy temat a Ty go swoimi postami nieszczysz" to jest twoja opinia, najlatwiej wytykac jest bledy innym - zauwazylas ze ja tego nie robie? moze to tak drazni ludzi,hm? "Ja swoich rozmowcow staram sie przekonac do moich pogladaow, pare osob sie zlamalo. Ty natomiast kpiac i wysmiewajac odnosisz odwrotny skutek" zlamalo ...?????boze absolutnie nie mam zadnego zamiaru nikogo lamac;-) wlasnie w tym twki szkopul - ze ludzie taka jak ty- wymiane opinii zwana hucznie dyskusja postrzegaja jako ring na kt sa pokonani i zwyciezcy - to jest dla mnie anty-teza dyskusji. Ja nie mam zamaiaru nikogo do niczego przekonywac - to jest wymiana opinii a nie zapasy;-) chron mnie panie przezd tego rodzaju "dyskutantami";-))) "Tak jakby ci zalezalo tylko na tym aby udowodnic innym swoja lepszosc, fajniejszosc... A nie fajniej by bylo jakiegos zatwardzialego rasiste sprowadzic na droge tolerancji ?" nie pochwalam rasistow , stronie od takich ludzi, aczkolwiek uwazam ze maja prawo do tych (smiesznych w moim mniemaniu oraz alostkowych) pogladow. niczego nikomu nie udowadniam - a czym czesciej to powtarzam tym bardziej mi sie to przypisuje. Ludziom ciezko pojac ze niekazdy ma ten sam stopien zapalczywosci;-))

"ex-D.Bill nie słońce - nie określisz sama wymagań dyskusji, jeśli ty piszesz, że żółte jabłka nie istnieją, bo w twoim otoczeniu są tylko czerwone to nie zarzucaj innym, że twierdzą, że jabłka mogą być tylko zielone, bo innych nie widzieli" to ja okreslam dyskusje w ktorej biore udzial i jej zasady (zawsze moge sie wycofac, co nie?) i takie prawo przyznaje drugiej stronie. kierujac sie zasadmi logiki - czy jesli w klasie jest 30-ro uczniow a ja powiem zdanie "w klasie sa dwie osoby" - to to jest klamstwo? otoz nie;-) klamstwem by byla sentencja "w kalsie sa TYLKO dwie osoby" co do konkluzji: nie ty bedziesz ustanawiac o jakich jablakach i w jaki sposob bede pisac;-)) "Jeszcze czytacie jej wypowiedzi? Zdarzyło mi się teraz dwa razy rzucić okiem i wystarczyło "as easy as it is" żebym dostała nieopanowanego śmiechu" i bardzo dobrze - bo smiech to zdrowie;-)) aw racajac do pyania - to czytaja, czytaja (niektorzy nawet z ukrycia bo "oficjalnie" powiedzieli bye;-) niektorzy apelowali o nieczyanie mnie oraz inne formy akcji zbiorowych - z miejsca wiadomo bylo ze nieskutecznych;-)))

'kierujac sie zasadmi logiki - czy jesli w klasie jest 30-ro uczniow a ja powiem zdanie "w klasie sa dwie osoby" - to to jest klamstwo? otoz nie klamstwem by byla sentencja "w kalsie sa TYLKO dwie osoby" to dlaczego mówisz dyskutantom, którzy widzą inne osoby z tej samej klasy, że one nie istnieją?

"to dlaczego mówisz dyskutantom, którzy widzą inne osoby z tej samej klasy, że one nie istnieją?"\ nic takiego nie mowie - to najwyzej twoje wrazenie. i to jest wlansie to twoje snucie teorii - przypisujesz mi swoje wrazenia i chcesz zebym sie z nich tlumaczyla

owszem właśnie coś takiego odstawiłaś w tym wątku:) to nie wrażenie tylko słowa, które napisałaś, no, ale baw się dalej, jesli cię to bawi:) dobranoc

""owszem właśnie coś takiego odstawiłaś w tym wątku to nie wrażenie tylko słowa to tylko wrazenie;-)) twoje wrazenie....;-) dzieki za pozwolenie na zabawe - be zniego bym sie zastanawiala oczywoiscie ;-)))

Gość Pan Król
ROR jesteś jak mały ujadający york :) Szczekasz, próbujesz kąsać ale nic Ci z tego nie wychodzi. Większe psy przychodzą, pochylają się nad Tobą, czasem wysłujają prze chwile Twojego ujadania a następnie podnoszą łapę i olewają Cie sikiem prostym :)

no ta ror sie juz skompromitowała. taki tam trollik bez klasy. co do tematu, to doszlem do wnioskow. o toz tych ludzi sciagaja 2 rzeczy. tanie studia i latwe polki. w Danii, zeby tam byc teraz to trzeba znac dunski, jesli jest sie z poza EU. a u nas nie trzeba polskiego. dunki nie lubia egzotyki ponadto. a studia sa drogie. do UK tez bedzie ciezko, takze Polska to polsrodek do celu. bo u nas polke wyrwac, dostac tymczasowy pobyt jest latwo. a pozniej juz droga wolna, tam gdzie socjal. ten wzrost ciapatych w polsce jest spowodany zaotrzeniem praw emigracyjnych w UK i Skandynawii, takze do nas wbijaja a pozniej chca sie dostac wyzej.

Prezes Wertp Ty się najpierw naucz ortografii,a potem się wypowiadaj.To Twoje ''doszłem'',''poszłem'' jest żenujące.

To nie jest kwestia tylko pisowni,bo inteligenty,wykształcony i elokwentny człowiek nie mówi(nawet nie chodzi o pisanie)- ''poszłem''.Bez obrazy,ale tak mówią tylko niziny społeczne.

Gość do trolla ROR
Wątek ważny zniszczony przez niejaką ROR .Chyba po to by nie rozwinęła się rzeczowa dyskusja. Troll ten grasuje też na innych forach -patrz temat aborcji dając dowody swojej nienawiści do ludzi o innych poglądach.I tu docieramy do meritum sprawy .ROR zarzuca innym rasizm i nietolerancję oraz niski poziom umysłowy .Aż dyszy poczuciem swojej wyższości.To chyba pierwszy problem- osoba wygląda na niedowartościowaną w swoim środowisku stąd pełne jadu i agresji piętrowe posty na forach. Odbija sobie nieudane życie bądź codzienną frustrację .Prawda ROR ? Ewidentne są kompleksy niższości -prawdopodobnie wobec współpracowników, znajomych itp .Możliwe i to bardzo że wobec cudzoziemców i tu mamy powody pisania 'Polska " z małej litery,co też pokazuje poziom ROR.Oraz przyczynę nietajonej nienawiści do naszego kraju.ROR najpewniej -zakładając że jest Polką co nie takie pewne- ma kompleks pochodzenia .To poważne zaburzenie świadomości rzutujące na życie codzienne i funkcjonowanie w społeczeństwie. Meritum. Zacznijmy od rasizmu.ROR pojęcia tego nie rozumie i zarzuca rasizm osobom które nic nie piszą o cechach rasowych.Można wprawdzie mówić o uprzedzeniach kulturowych czyli o tym na co sama cierpi drwiąc z Polaków. Większość dyskutantów krytykuje "obcoplemienców" za wysoki poziom kryminogenności potwierdzony statystyką policyjną niski poziom dbania o otoczenie oraz pogardę dla kobiet ,typową dla niektórych pozaeuropejskich kultur oraz narzucanie przez część ich przedstawicieli swoich norm kulturowo-religijnych innym. Czy niechęć podyktowana sprzeciwem do bycia poniżanym/ą czy zmuszaną do poddania się obcym normom kulturowym to rasizm ? Przykład z życia . To co ROR nazywa w swym zacietrzewieniu rasizmem jest często przejawem wysokiego poziomu inteligencji i wiedzy ogólnej. Wiadomo że związki z Arabami kończą się częściej rozpadem/pobiciem/odebraniem przez męża dzieci .Sama to kiedyś zauważyła -tzn instrumentalność traktowania przez nich ,zbyt często, kobiet z Europy.Choćby aby dostać wizę.Kobieta rozsądna dwa razy się zastanowi , a jak już koniecznie chce kolorowego to pozna jego rodzinę ,poziom kultury, stosunek do norm kultury europejskiej i może trafi na porządnego .Ta mniej inteligentna pójdzie z pierwszym pochełpi sie jak jest postępowa bo tak wyczytała w kolorowym pisemku a potem zdziwi się że habibi ją kopnał w d.... Smutnym jest przykład kobiet -ofiar Simona Mola guru naiwnych kobiet Panie te bezrefleksyjnie przyjmowały pisaninę takich jak ROR Promiskutyczne nawyki mężczyzn z Afryki brały za wymysły"białych rasistów"(RPA -odsetek gwałcicieli w męskiej populacji pierwszy z brzegu przykład) były dumne z romansu z "takim" kimś. A rasistkami były wg Mola te kobiety które odmawiały używania prezerwatyw podczas kontaktów z nim.Z OBCYM facetem który przecież miał tyle romansów(w Polsce -kilkadziesiąt) że tajne to nie było, pochodzącym z krainy będącym centrum AIDS. To że czarny najmniej ważne.Chociaż dla tych nieszczęśnic może ważne było .Strasznie mi ich żal.A przecież MOL nie zabijał "ciemnoty ' tylko "młode wykształcone z wielkich miast o postępowych poglądach".W kontekście tego pisanina ograniczonych i fanatycznych osób takich jak ROR jest wręcz niebezpieczna jako szerząca stereotypy i zwykłą głupotę. C.D.N.

Gość do trolla ROR
ROR prawdopodobnie funkcjonuje gdzieś za granicą np USA odcierpiała swoje słuchając dowcipów o polskich idiotach i teraz się mści.Trollując.Ma uproszczony do granic śmieszności sposób postrzegania świata .Kto ma inne zdanie z miejsca jest rasistą typowe stosowanie inwektyw dla osób o skrajnych zakamieniałych poglądach .Dla innych dotkniętych tym schorzeniem każdy oponent to np. tylko Żyd ,lewak ,faszysta itp.Używa określenia rasista tak często jak menele k**** jako nieledwie przerywnik.Świadczy to o ubóstwie intelektualnym niezdolności do prowadzenie dyskusji i braku zasobu słów możliwych do zastosowania w konwersacji.ROR nienawidzi innych wyznań -patrz"katole sutannicy i ich propaganda' itp. Ciekawe czy o innych wyznaniach też tak wprost w twarze mówisz ludziom w swoim środowisku. Zapewne nie bo się boisz i tu wylewasz swoja nietolerancję.Czyli mamy osobę która niczym chory na kiłę zarzuca innym pryszcze ..utrzymując że jest krystalicznie zdrowy...

W tym spisie powszechny mona zobaczyc proporcje kobiet i mezczyzn. Co ciekawe wlosi i turki, to proporcja ok. 9 do 1 na korzysc facetow, araby jeszcze wiecej!! (322 arabów z Tunecji, i 24 kobiety z Tunezji!) czyli wiadomo, ze sciagaja ich polki, bo do roboty to oni sie nadaja. chyba ze bary itp. Czechow jest po rowno. niemcow 2 x facetow. Ukrainei i Rosjanek, wiecej niz Ukraincow i Ruskow, czyli tutaj polacy z kolei sciagaja. to na podstawie ost. 3 miesiecy 2009. Co to oznacza? Wzrost gwałtów na polskich kobietach (każdego typu, już były głóśne sprawy o turkach, arabach, czy pakistancach w nie dawnym czasie. Muzułmanie gwałcą od kilku do kilkunastu razy czesciej niz niemuzulmanie w Europie. u siebie maja niskie statystyki, bo tam kobieta zgwalcona sie boi przyznac (honor), a takze kobiety zadko wychodza z domow. Wzrost przestępczości Czarni w kazdym kraju zawyżają przestepczosc. zalezy od kraju. ale w kazym maja wyzsze wskazniki. araby w Holandi 5 razy czesciej kradna niz rdzenii Holendrzy, mimo socjalu. Jakby kazdy kraj podawal, to by bylo widac w jakie gowno EU weszlo. w OSLO za 2/3 gwałtów odp. Muzułmanie, a jest ich 2 %. czyli matematycznie rzecz biarac, gwalca kilkanascie razy czesciej niz norwedzy. od siebie dodam, ze pakisy, ktore obrazaly matke mojego kolegi, oskazyly mojego kolege o napad na tle rasistowskim. bo dostali plaskiego, po tym jak sie jej narzucali z tymi brudymi pyskami. chcieli... zeby zrobila im loda :)

pamietajmy jeszcze, ze te brudasy zazwyczaj wiaza sie z polkami niezbyt zadbanymi, a pozniej szukaja mlodych, nawet sila. potrafia gwalcic nawet w miejscach publicznych. nie wiem ktory to byl ostatnio, ale zgwalcil polke w miescie. centralnie. szybko zlapali, nie umial nic po polsku, jakis brudas.

Gość Pan Król
"do trolla ROR" trafne podsumowanie tego głąba kapuścianego jakim jest ROR :) Po jej wypowiedziach wyraźnie widać, że dziewczynie brakuje inteligencji. Lepiej jej nie prowokujmy bo znowu powróci ze swoimi rynsztkowymi tekstami.

Gość jesssssuuuu
A mnie dzisiaj jakas szkaradna polka popchnela w autobusie (wpychala sie na chama) i jeszcze bachorem mnie popychala :( patrze na bachora...CZARNY...oczywiscie, kto inny by taka chcial? czarny nie czarny dostal "przypadkiem" moja torba w leb, zeby mamuska sie ogarnela i nauczyla kultury, ona z lokcia dostala. no chyba ze w jej plemieniu jej nie nauczyli co to kolejka do autobusu :/

Gość kiykhkhhh
prezes zwal se knia z bólem, iż to nie czarny wielki kutas i zamknij się....oooo. Dodam (nie mylić z dodą) iż jestem maksymalnie bialy:P

ROR jesteś jak mały ujadający york Szczekasz, próbujesz kąsać ale nic Ci z tego nie wychodzi. Większe psy przychodzą, pochylają się nad Tobą, czasem wysłujają prze chwile Twojego ujadania a następnie podnoszą łapę i olewają Cie sikiem prostym" skoro to ci poprawi humor to oki;-) "no ta ror sie juz skompromitowała. taki tam trollik bez klasy" i znowu ta "sila" argumentow powalajaca;-))) "co do tematu, to doszlem do wnioskow" doszles, doszles -.....nie ulega watpliwosci;-))) "do trolla ROR Wątek ważny zniszczony przez niejaką ROR .Chyba po to by nie rozwinęła się rzeczowa dyskusja" ocho widze ze moi fani nie proznuja;-)) "Troll ten grasuje też na innych forach -patrz temat aborcji dając dowody swojej nienawiści do ludzi o innych poglądach.I tu docieramy do meritum sprawy " od tego jest forum zeby werbalnie grasowac;-)) as easy as it is;-)) "ROR zarzuca innym rasizm i nietolerancję oraz niski poziom umysłowy .Aż dyszy poczuciem swojej wyższości.To chyba pierwszy problem- osoba wygląda na niedowartościowaną w swoim środowisku stąd pełne jadu i agresji piętrowe posty na forach. Odbija sobie nieudane życie bądź codzienną frustrację .Prawda ROR ?" oczywoiscie ze prawda;-))) co kolwiek ci poprawi humor - do tego mam dwa duze pryszcze na twarzy, i jeszcze jkeden na udzie - no i oczywiscie jestem dziewica po aborcji;-)))) "Ewidentne są kompleksy niższości -prawdopodobnie wobec współpracowników, znajomych itp .Możliwe i to bardzo że wobec cudzoziemców i tu mamy powody pisania 'Polska " z małej litery,co też pokazuje poziom ROR" nic dodac nic ujac - prawdziwa bystrzach z ciebie;-)) "Oraz przyczynę nietajonej nienawiści do naszego kraju" ;-))) widze ze jest reakcja na moja kpine z kjezuska na krzyzu;-)) to sie narazilam "narodowi";-))) "..... oraz pogardę dla kobiet ,typową dla niektórych pozaeuropejskich kultur oraz narzucanie przez część ich przedstawicieli swoich norm kulturowo-religijnych innym" to akurat jest [praktykowane rowniez w krajach europejskich - skojarzenia przywodza mi na mysl polske;-)) "Czy niechęć podyktowana sprzeciwem do bycia poniżanym/ą czy zmuszaną do poddania się obcym normom kulturowym to rasizm ?" zwlaszcza ze wypowiadali sie glownie emigranci w UK o innych emigrantach w UK;-)))) "Przykład z życia . To co ROR nazywa w swym zacietrzewieniu rasizmem jest często przejawem wysokiego poziomu inteligencji i wiedzy ogólnej. Wiadomo że związki z Arabami kończą się częściej rozpadem/pobiciem/odebraniem przez męża dzieci" no prosze na ajkaie sbadania sie powloasz?;-))) a lecac genralizacja to polacy to zlodzieje niemickich aut - jest to tak samo prawdziwe jak twoje stweirdeznie (czyli jest to stereotyp) "Sama to kiedyś zauważyła -tzn instrumentalność traktowania przez nich (...) habibi ją kopnał w d...." tak i mowilam to w odniesiuniu do najnizszych warst - po obu stronach : mialam na mysli pracownikow hoteli/sektora turystycznego i polki ktore bardzo chca wyjsc za maz (czasem po prostu za...mezczyne) - czyli moim zdaniem kobiety mocno ograniczone;/ "Smutnym jest przykład kobiet -ofiar Simona Mola guru naiwnych kobiet " kiedys juz wspomnialam na forum ze moja kolezanka znla tego Mola (pracowala w tych samych fundacjach co on w waiw), kolezanka jest wysokka blondynka o niebieskich oczach - i dzis szczesliwa mezatka i matka (bez AIDS/HIV) - czy nie miala okazji sie przepac z panem molem?;-) Miala - ale nie skorzystla. as aesay as it is;-)) Pani zarazone przez mola - dostslay to na wlasne zyczenie, chcialy adrenaliny no to maja "Panie te bezrefleksyjnie przyjmowały pisaninę takich jak ROR" to moze robily to tak jak ty - czyli be zrzozumienia?:-) ja uwazam ze dorosly ponosi wszystkie konsekswencje swoich czynow "ROR prawdopodobnie funkcjonuje gdzieś za granicą np USA odcierpiała swoje słuchając dowcipów o polskich idiotach i teraz się mści.Trollując.Ma uproszczony do granic śmieszności sposób postrzegania świata " nie ma to jak blefowac po omacku - co nie? siedze (na zywaku oczywiscie) na empire state building - alezes trafil/a (kto choc raz byl w NYC to wie o co mi chodzi - i wyczai do czego sie nie odnosze;-))) "Kto ma inne zdanie z miejsca jest rasistą typowe stosowanie inwektyw dla osób o skrajnych zakamieniałych poglądach Dla innych dotkniętych tym schorzeniem każdy oponent to np. tylko Żyd ,lewak ,faszysta itp.Używa określenia rasista tak często jak menele k**** jako nieledwie przerywnik" nie uzywam inwektyw - choc sama bywam non stop atakowana uzywajac retoryki wojny;-) - natomiast mowilam rasisto do osob lktore zadeklarowaly takie poglady, po za tym slowo rasista nie ejst przeklenstwem - tylko okresla pewnie swiatopoglad. ale widze ze komus prosto w czuly punkcik trafilo;-) "ROR nienawidzi innych wyznań -patrz"katole sutannicy i ich propaganda' itp. Ciekawe czy o innych wyznaniach też tak wprost w twarze mówisz ludziom w swoim środowisku. Zapewne nie bo się boisz i tu wylewasz swoja nietolerancję" nie mierz mnie wlasna miarka - tam gdzie ty widzisz nienawisc, ja widze przezabawny fanatyzm ;-))) zobaczcie autor wpisu zyje naprawde w zastrszonym w swiecie - skoro mysli ze inni zyja tak samo i np. na co dzien maja inne poglady "bo sie boja swoje glosic";/