Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

""do trolla ROR" trafne podsumowanie tego głąba kapuścianego jakim jest ROR Po jej wypowiedziach wyraźnie widać, że dziewczynie brakuje inteligencji. Lepiej jej nie prowokujmy bo znowu powróci ze swoimi rynsztkowymi tekstami" dziwne - caly czas wszyscy pisz ze mi brakuje inteligencji (czyzby moja osobe wiazali podswiadomie z inteligencja?;-)) bo nikt "nie atakuje" mojego braku poczucia humoru np.;-))))

Jesli juz jestesmy przy gramatyce i ortografii, co ROR potrafi z wyczuciem zauwazyc i przy czym sie zatrzymac aby zwrocic uwage, to 'cokolwiek' piszemy razem, ROR.

dzieki - za uwage;-) zawsze jestem otwarta na konstruktywna krytyke;-)) natomiast ja nie zwracam nigdy nikomu uwagi na ortografie, bledna interpunkcje itd., uwazam ze to nie ma sensu;/

Gość smieszna jest ta ror
jak rozpaczliwie walczy by mieć ostatnie zdanie:D

" [zgłoś do usunięcia] smieszna jest ta ror jak rozpaczliwie walczy by mieć ostatnie zdanie" milo mi to slyszec - grunt to dostarczac ludziom powod do usmiechu;-)) jesli moja "rozpaczliwa walka" taki efekt u ciebie wywolala to bardzo sie ciesze;-)) lepiej byc smiesznym niz spietym;-))))))

Ror, piszesz: natomiast ja nie zwracam nigdy nikomu uwagi na ortografie, bledna interpunkcje itd., uwazam ze to nie ma sensu Tutaj przyklad, ktory przedstawia Twoja nie doslowna krytyke: "co do tematu, to doszlem do wnioskow" doszles, doszles -.....nie ulega watpliwosc

Podrozniku - zwracam uwage na to co brzmi moim zdaniem zabawnie;-)) tutaj akurat odnosilam sie do autora wypowiedzi "ktory dochocidzil, dochodzil .....(do konkluzji) az w koncu - padlo doszlem";-))) tak samo - jak ludzie myla slowa np. kompetencje z rekomendacjami - pamietam jak laska piszac o swojej nowej pracy napisalam ze czuje ze ma wlasciwe rekomendacje do jej wykonywania;-))) natomiast zwisa mi czy ktos pisze kora czy kura (majac na mysli oczywiscie ptactwo domowe;-)) to co poprawilam - to blad gramatyczny a nie ortograficzny, inna sprawa ze dla wielu ortografia i gramatyka jest nie do rozroznienia, a szkoda bo to wychodzi potem w nauce innych jezykow - gdzie ludzie nagminnie myla np. intonacje z akcentem- ale to juz offtopic;-)

Gość mi mała niezalogowana
ROR jak zwykle bryluje;) nie-Polka, ale po polsku i non stop na forum polskim to ci dopiero ;) a co do tematu jestem niezbyt tolerancyjna (na pewno nie ultra i nie w mysl nowoczesnej propagandy chorej nad-tolerancji), miewam 'rasistowskie' poglądy, nie chcę wychowywać dzieci w kraju pełnym arabów i islamistów, uważam, że statystycznie najbardziej cywilizowany i rozwiniety intelektualnie jest człowiek biały - w ktorym to twierdzeniu popieram mojego byłego swietnego profesora od historii i autora wielu ksiazek, pozdrawiam;) - uważam homoseksualizm za dewiację i zboczenie, a obecnosc np cyganów w Polsce za przeklenstwo, nie popieram napływu imigrantow z panstw 3 swiata do Europy, i jestem ze deportacja wszystkich bezrobotnych i bumelujacych emigrantow (w tym Polakow oczywiscie) do ich wlasnych panstw i krajow. z czego jestem dumna i zdecydowanie nie odosobniona w pogladach:) pozdrawiam!

"mi mała niezalogowana ROR jak zwykle bryluje nie-Polka, ale po polsku i non stop na forum polskim to ci dopiero" a mala mi jak zwykle wyciaga wnioski na skroty i szerzy bledne informacje;-) to ci dopiero, hej;-)) "a co do tematu jestem niezbyt tolerancyjna , miewam 'rasistowskie' poglądy, nie chcę wychowywać dzieci w kraju pełnym arabów i islamistów" nie jestem zsakoczona - mala mi z tego co pamietam i pisala wczesniej to osoba bardzo konserwatywna, mieszkajaca w uk (kt nie cierpi;-)) - ze tez ludzie lubia sie tak meczyc?;-) i "patriotka ze hej";-)))) a poza tym rasitka - co sama przyznaje "uważam, że statystycznie najbardziej cywilizowany i rozwiniety intelektualnie jest człowiek biały" no prosze jaka bluskotliwosc mysli;-)))) " - uważam homoseksualizm za dewiację i zboczenie" jak sadze - jest tez "fanka" jezuska na krzyzu - myle sie moze?;-))) "a obecnosc np cyganów w Polsce za przeklenstwo" ciekawe co obywatle UK mysla o takich polskich -dziennikarzach-samozwancach co za srednie pieniadze "szkola" u nich jezyk ?;-))))) e tak tylko mnie naszlo;-))) moze tez uwazaja polska imigracje z a"przeklenstwoi"? ;-)) ale mala mi - nie masz tak szerokiego mozdzku co by to objac, czyc nie?;-) " i jestem ze deportacja wszystkich bezrobotnych i bumelujacych emigrantow (w tym Polakow oczywiscie) do ich wlasnych panstw i krajow" a co jesli sa bezrobotni w swoich krajach bo imigranci - zwykle tansi - zabieraja im prace. hm?;-))) moze ich na ksiezyc odstrezlic?;-))) "z czego jestem dumna i zdecydowanie nie odosobniona w pogladach pozdrawiam!" no powodow do dumy masz co nie miara ;-)))) z reszta to kwestia b.subiektywna - jedni sie ciesza ze przyczyniaja sie do rozwoju medycyny a drudzy ze napisza na forum swoje rasistowksie poglady;-)) odosbniona nie ejstes, to fakt. poza polskim forum - gdzie wiekszosc cie popiera - podobne jest myslenie w pewnym ultra-katolickim panstwie w europie wschodniej;-) - ponoc jest to panstwo pelne "katolikow";-))))

Ja np jestem agnostyczka, sprawy Boga sa mi obojetne a juz na pewno nie cierpie katolicyzmu a cale chrzescijanstwo moze jak dla mnie nie istniec. Ale mam w sobie moralnosc i etyke i na tyle je znam, ze kieruje sie nimi w zyciu codziennym. W koncu kazdy czlowiek chyba wie co jest dobre a co zle. Popieram mala mi nie zalogowana, tez uwazam tak samo jak ona i podpisuje sie pod jej postem obiema rekami. Uwazam, ze homoseksualnizm to zboczenie i dewiacja i w ogole podpisuje sie pod wszystkim tym, co ona napisala. Kazdy ma swoje zdanie. Ja potrafie uszanowac czyjes zdanie nawet jesli rozni sie bardzo od mojego. Nie trzeba sie klocic w kolko na forum.

ROR- i po co ten wywód;) tracisz cenny czas, bo wszak mój wpis był ironiczny i sarkastyczny, mający na celu ciebie i tobie podobnych sprowokować. kocham prowokacje, powinnaś już to wiedzieć;p i tak, jestem nietolerancyjna i miewam 'rasistowskie' (celowo w cudzysłowie) poglądy, z czym mi dobrze i co uważam właśnie za jasność umysłu i umiejętność racjonalnego, refleksyjnego patrzenia na świat.

aha - dziennikarzem nie jestem i nigdy nie byłam, więc nie wiem do czego się odnosisz?;) chyba że piszesz o sobie w taki dyplomatyczny sposób, przemycając nam informacje na swoj temat - w takim razie współczuję średnich pieniędzy i tego, że nadal musisz szkolić język - a nawet dwa, bo polski też by się przydało;) czółko!

"ROR- i po co ten wywód tracisz cenny czas, bo wszak mój wpis był ironiczny i sarkastyczny" nie tobie decydowac co i jak z moim czsaem slonko;-)) a te twoje tlumaczenia .....sa rozkoszne;-))) "i tak, jestem nietolerancyjna i miewam 'rasistowskie' (celowo w cudzysłowie) poglądy" tylko winni sie tlumacza ze swoich pogladow;-)))) zadziwiajace ze bardzo czesto tez rasisci;-))) zabawana ta twoja prowokacja - taka patetyczna;-)))) "aha - dziennikarzem nie jestem i nigdy nie byłam, więc nie wiem do czego się odnosisz?" mala mi - kt uwielbia prowokocaje ...;-))) czyzby dystans do rzeczywistoci ja zawiodl?;-) a skad pomysl ze odnosze sie do ciebie "prowokatorkop-rasistko"?;-))) ale ze nie zrozumialas - to sie nie dziwie;-) "chyba że piszesz o sobie w taki dyplomatyczny sposób, przemycając nam informacje na swoj temat" nie pisze o sobie na forum - zostawiam to innym;-))) "czółko!" i wzajmenie skarbie;-))) zobaczcie jak juz ze wspolczuciem wyjechala;-))))

"Niebezpieczna Ja np jestem agnostyczka, sprawy Boga sa mi obojetne a juz na pewno nie cierpie katolicyzmu a cale chrzescijanstwo moze jak dla mnie nie istniec. Ale mam w sobie moralnosc i etyke i na tyle je znam, ze kieruje sie nimi w zyciu codziennym" ettke powiadasz? ;-) jaka etyke bo nie wszedzie jest taka sama jak w kulturze zachodniej - ale zakladam ze to wiesz;-)) "Popieram mala mi nie zalogowana, tez uwazam tak samo jak ona i podpisuje sie pod jej postem obiema rekami. Uwazam, ze homoseksualnizm to zboczenie i dewiacja i w ogole podpisuje sie pod wszystkim tym, co ona napisala" mowilam ze pewna dosc liczebna grupa - popiera takie poglady jak mala mi, i oczywoscie ze maja do tego prawo, taka samo rasisci maja prawo do swoich pogladow - po co w ogole pisac o oczywistosciach?;-)) "Kazdy ma swoje zdanie. Ja potrafie uszanowac czyjes zdanie nawet jesli rozni sie bardzo od mojego. Nie trzeba sie klocic w kolko na forum" a kto sie tutaj kloci?;-) zaraz wszyscy powiedza ze ja ;-)) ale ja tego tak nie wiedze ja sie sobie gawedze po prostu. i nie zamierzam niekogo przekonywac itd.;-)) a co do pogladow na temat homoseksualizmu - to niektzorzy uwqazaja go za dewiacje //zboczenie, a jest cala grupa ludzi ktora za zboczenie uwaza swietowanie ciala (coz za perwersja;-)) jezuska - kt zwykle objawialo sie blokowaniem ulic i rzucaniem kawiatow na asfalt;-)) dewiacja to subiektywne pojecie w koncu;-)

jakie tłumaczenia i jakie patetyczne? chciałabyś;p mówię wprost, że jestem konserwatywna i rasistowska w poglądach, zapewne niedzisiejsza, niemodna i nietrendy nie podążam za owczym pędem, kultywuję przekonania, które są mi bliskie i które uważam za właściwe i tyle:) i mam gdzieś to, co o tym myślisz ty i twoje klony;)

"mi mała niezalogowana jakie tłumaczenia i jakie patetyczne? chciałabyś;p" czyzby "prowokatorka-rasistka" sie oburzyla i stracila ponownie dystans?;-)) "mówię wprost, że jestem konserwatywna i rasistowska w poglądach, (...) nie podążam za owczym pędem, kultywuję przekonania, które są mi bliskie" czyli ze rodzice ci takie "wartosci" przekazali? tak cie otoczenie uksztaltowalo - pozostje mi ci serdecznie wspolczuc;-) "i mam gdzieś to, co o tym myślisz ty i twoje klony" tiaaaa....;-)) i dlatego odpowidasz na moje posty? tak, tak bardzo nietypowe zachowanie jak na osobe "ktora m cos gdzies";-))) poza tym tylko winni sie tlumacza i podaja bezsensowne wyjasnienia-usprawiedliwiajace - czego przyklad zaprezentowala kolezanka powyzej;-)) as easy as it is;-))

Gość akkkuss
Chyba autor przesadza z tą paniką. Mniejszości narodowe w Polsce były zawsze, a o stanie sprzed wojny nie trzeba mówić. Więcej jest Polaków w UK niż Muzułmanów w Polsce. Nasz kraj to nie kraina mlekiem i miodem płynąca, na razie nie ma się czego bać.

Gość nie wrócilabym
"dlatego odpowidasz na moje posty? tak, tak bardzo nietypowe zachowanie jak na osobe "ktora m cos gdzieś" a ty odpowiadasz na wszystkie nasze posty idiotko więc musi bardzo zależeć ci na naszej opinii.

Gość Prezesie Wertyp
Coz Ty masz z ta Dania, ze takie bzdury o niej wypisujesz.

przedstawienie swojego stanowiska w dyskusji oraz skąd się wziął taki, a nie inny pogląd nie jest tłumaczeniem się, ale naturalną jej częścią - określeniem się zieeew

ja wychowalam sie w dosyc konserwatywnej rodzinie, bardzo zamknietej i niebardzo tolerancyjnej na niektore rasy. mówie niektore bo to nie to samo dla mojej rodziny przyprowadzic do domu chlopaka francuza czy niemca, a co innego nigeryjczyka czy araba. Mieszkajac w Polsce i zaprzeproszeniem gówno wiedząc na temat wspomnianych ras, walczylam zawzięcie ze stereotypami. skakalam do oczu wszystkim którzy posługiwali sie tymi stereotypami, i tak jak wielu innych, zmienilam calkowicie moje poglady wyjerzadzajac. Mialam okazje poznac dosyc dobrze inne nacje, kultury i mentalnosci. moj narzeczony nie jest polakiem, ale jest europejczykiem, nie ma miedzy nami znaczacych roznic kulurowych. Nasi rodzice wpoili nam takie same wartosci : rodzina, zdrowie i pozniej dobrobyt. Mozecie mnie nazwac rasistka, ale nie chcem miec nic do czynienia z murzynami, arabami, pakistancami, makoranczykami itp. mam w dupie ich kolor skóry, ale ich mentalnosc mnie "odrzuca" , ani nawet znajomych. Poprostu wstręt... Wertyp chociaz do tej pory mialam cie za kompletnego prymitywa,, to w tym topiku sie ztoba zgodze.

"a ty odpowiadasz na wszystkie nasze posty idiotko więc musi bardzo zależeć ci na naszej opinii" no to sobie jedna ulzyla przynajmniej;-)))) ja sobie gawedze na forum - to fakt;-)) i jak widzisz jestesm grzeczna w stosunku do wszystkich;-) a tamnto dziecze napisalo do mnie ze mu nie zalezy na mojej opinii ;-)))))) pewnie to poczatki schizofrenii - mylse jedno, robie drugie;-) no chyba ze jest to przypadek mysle i robie jedno a staram sie zwerbalizowac drugie;-))) as easy as it is;-)

ROR jest uposledzona. okazmy jej zrozumienie, niech sie czuje akceptowana. ROR jestesmy z toba sloneczko.

wtedy sie posmiejemy,ale mam nadzieje ze nasze dresy i kibole beda wiedzieli co zrobic z inkubatorem do malpolizacji Europy i jej ciapatymi pociecham" I kolejna kt , jak mniemam, top forum przynosi ulge dla zszarnapych nerwow;-)) "przedstawienie swojego stanowiska w dyskusji oraz skąd się wziął taki, a nie inny pogląd nie jest tłumaczeniem się, ale naturalną jej częścią " moim zdaniem jesli mowie ze jestem np. pacyfistka - to jesli interlokutor - jest na choby zblizonym poziomie wie co te slowa oznaczaja - po to tez pewne pojecia zostaly okreslone i wymyslone, nie ma potrzeby opowiadania historii zycia - i co mnie do takich pogladow doprowadzilo;-) tlumacza sie winni -ci co maja problem z wlasnymi pogladmy - czesto towarzysz im chec manifestacji - dlatego pisza a wrecz "krzycza: ze ich nic nie obchodzi ze ktos inny mysli inaczej;-)) jak male dzieci kt tupia nozkami zeby ktos dostrezgl - z doroslych -ich problem-zagwozdke czy "nieszczescie";-)))

" Mozecie mnie nazwac rasistka, ale nie chcem miec nic do czynienia z murzynami, arabami, pakistancami, makoranczykami itp. mam w dupie ich kolor skóry, ale ich mentalnosc mnie "odrzuca" , ani nawet znajomych" rzeczywiscie Twoje poglady sa zblizone do rasistowkich - ale jest jedna rzecz kt mnie w nich zastanowila - to ze wspomnialas o mentalnosci - kt ciezko bo ciezko - ale mozna zmienic - wiec nie do konca jestes rasistka, tak mysle;-)

"Prezes Wertyp ROR jest uposledzona. okazmy jej zrozumienie, niech sie czuje akceptowana.ROR jestesmy z toba sloneczko" nie dla psa kilabaska skarbie ;-) ale mozesz pomarzyc o byciu ze mna - bo i tak duzo o mnie myslisz - w kazdym poscie odnosiz sie do mnie;-) proponuje zebys sie tez nie stopowal z wyzwiskami po d moim adresem - no dalek kotus ulzyj sobie;-))) rozrywka w sam raz na twoja miare;-)

Gość lonty
oprocz tego wg pewnych zrodel w Polsce zyje ok 6-10 milionow Żydów i osob o korzeniach żydowskich

Wertyp, a jednak jestes prostakiem :) ROR, czy ja wiem czy tą mentalność można tak łatwo zmienić... nie wydaje mi sie. żależy też od osoby. Nigdy nie lubialam wrzucac wszystkich do jednego worka, wiem ze istnieja wartosciowi ludzie narodowosci "znienawidzonych" przezemnie. Jednak z tego co ja doświadczylam to bylo 1/100, wiec wolalabym nie ryzykowac i nie nawiazywac takich kontaktow poraz kolejny, bo sie poprostu zrazilam, i zaczynam widziec np w kazdym czarnym czy arabie nieroba, cwaniaczka myslacego tylko o wlasnej dupie, przez korego instynkt przemawia bardziej niz uczucia, wszelkie zasady i wartosci moralne, chocby takby nie bylo. Niedokonca rasistka :) heh dobre, jesli mozna tak powiedziec. Tak szanuje wszystkich ludzi jako ludzi, czarnych, bialych, żółtych itd, jako stworzenia ktore mają prawo oddychac, życ i dążyć do swego szczescia jak i ja, ale ja im w drogę nie wchodze i wole zeby oni nie wchodzili w moją. To chyba czyni mnie taką połowiczna rasistka