Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Mniejszosci narodowe w Poslce. Niepokojace grupy i statystyki.

Polecane posty

taj jestem prostakiem. a mnie ciekawi jak mozna byc pol na pol... hmm. w Hiszpanii totalne bezrobocie, a arabow tez troche. deportacje, czy placenie? tez pamietajmy o tych zamach w Madrycie, w ktorych gineli polacy w ramach dzihadu. cz y ten wasz nowy rzad robi cokolwiek?

nazywasz mnie dziwka, to podaj mi chociaz jeden moj post z ktorego mozna wywnioskowac moją "rozwiazlosc". Sytuacja polityczna w Hiszpanii nie ma nic do rzeczy, tak arabow tu jest od holery, i pakistanców, i wyobraz sobie ze tak samo mi przeszkadzaja jak i tobie. Zamach w Madrycie? ile bylo takich gdzie gineli niewinni ludzie, moze wspomnij o Katyniu gdzie wymordowali tylu wartosciowych polakow, cala Polska elite. Albo podczas drugiej wojny światowej ilu zginelo. Co to ma wspolnego z Hiszpanami. MAja swoje problemy gospodarcze jak i my mamy i inne kraje, co prawda plyną na dno, ale to zle decyzje ktore byly podejmowane przez ostatnie dlugie lata. Co moze zrobic nowy rząd? na razie nic, tyle lat beda to odpracowywac ile lat sie zadluzali zyjac w dobrobycie. Ale to wszystko co piszesz nie ma nic do rzeczy. w Hiszpanii problemem jest spoleczenstwo, a nie rząd w tej chwili. JA nie jestem jakas zaslepiona i wiem ze ten kraje ma swoje minusy jak i plusy. Ale topik chyba byl na inny temat, na temat narodowosci i ich mentalnosci, tak innych od naszych. Hiszpania moim zdaniem do nich nie nalezy MOIM ZDANIEM. napisalam pol rasistka bo ROR nazwala mnie rasistka nie dokonca, i cos w tym jest, tak jak napisalam szanuje wszystko co zyje na tym swiecie, ale wolalbym zeby niektorych w moim otoczeniu nie bylo.

heh powtorzylam to z MOIM ZDANIEM. a co do bezrobocia to z moich obserwacji trudniej o prace w Polsce niz tutaj mimo wszystko...

nazwalas mnie prymitywem, wiec zgodnie z twoja sugestia dalem ci prymitywna odp. sorry. tak naprawde nie chcialem cie obrazic. co do Hiszpanow to tez ich nie lubie zbytnio, tak jak Wlohow. wiadomo nie tak jak Arabow, ale mnie tez frustruja. niestety Hiszpanie sa gorsi od polakow jako nacja. zalosny typ. burdelarze. oni chodza na dziwki calymi rodzinami.. juz pisali o 1 takim co gwalcil polki nie dawno. jezykow nie znaja. sa slabo wyksztalceni. wiekszosc to komunisci zapatero . zdemoralizowani. wiekszosc hiszpanek nie bedzie miec dzieci. ten kraj upada. ogolnie wywalilbym ich z EU, tak jak Grekow. chociaz Grecja jest lepsza. ludzie i ogolnie kraj. tak samo Portugalia. no ale sie nie nadaja do Europy.

twoje obserwacje. statystyki mowia, ze jest 2 x trudniej... w Hiszpanii. ale chcialo sie byc czerwonymi, to maja. typowy Hiszpan. ale juz nie bede komentowal... wrzucacie te fotki. nie wiem po co...

rozumiem i domyslam sie ze masz swoje powody zeby tak uważać, i nie bede probowac cie przekonywać. na temat ich edukacji, rozwiazłosci i tych całych burdeli to juz chyba kiedys pisalismy, zalezy w jakim towarzystwie sie obracasz. Gorsi od Polaków? co to za stwierdzenie? w czym gorsi? w piciu wódki? lepsi w piłke nozną? co oznacza gorsi? są inni niz polacy, ale jak ich dobrze poznac to coraz mniej tych różnic. W moim otoczeniu faceci razem chodzą na polowanie na dziki, pograc w golfa lub pograć w karty w ich tradycyjny "mus" albo na jakis dobry mecz, i bardzo czesto towarzysza im partnerki, żony. Kraj upada ekonomicznie, zgadza sie ale przyjdzie czas ze sie podniosa, tak jak i my nieraz upadlismy i sie podnieslismy. śa tu ludzie dobrzy i żli, ty musiales trafic na tych złych ze sie tak zawiodles, ja calkiem odwrotnie. Nigdy nie mialam okazji zaprzyjaznic sie i poznac blizej zadnego włocha czy greka wiec narazie moglabym sie posłużyc stereotypem kobieciarza, ale niechcem tego robic. A w Europie byli duzo wczesniej niz Polska.... jak juz rozmawiamy o tym kto sie nadaje a kto nie. Statystyki mówia wiele rzeczy co czesto nie ma nic wspolnego z prawdziwym zyciem... Statystyki mowia ze w Polsce średnia pensja to ponad 2 tys złotych.. ha! bo jeden dupek zarabia 20 tys, zlotych a reszta 600 zł, średnia ci wyjdzie niezla, ale jaki jest ogolny poziom zycia? Ja sie wypowiadam na swoj temat, na temat mojego narzeczonego, jego rodziny, znajomych itd. W polsce nie byloby mi znalesc tak dobrze platna prace jak tu i zyc tak spokojnie mimo tego ze kryzys wkolo itd, akurat w mojej profesji zawsze tu znajde zainteresowanie, bo tego tu potrzeba. Pewnie ze typowy Hiszpan, a co ma jak typowy chińczyk wyglądać? :)

"ROR, czy ja wiem czy tą mentalność można tak łatwo zmienić... nie wydaje mi sie. żależy też od osoby" dlatego nie napisalm ze sie nie da w ogole - ale to droga przez meke ale moze zakonczyc sie sukcesem (jesli sie chce) "Nigdy nie lubialam wrzucac wszystkich do jednego worka, wiem ze istnieja wartosciowi ludzie narodowosci "znienawidzonych" przezemnie." no widzisz - dlatego nie ejstes moim zdaniem rasistka - w przeciwienstwie do reszty tego forum - bo wznosisz sie ponad minimum i zastanbawiasz co z czego wynika. Przypuszczam ze draznia cie pewne obce nawyki i tyle. W chinach np. ....nie wiem jak ladnie napisac;-) - "puszczanie bakow" - jest tak jak w europie kichanie - obydwie czynnosci to fizjologia - zadna z nich nie ejst gorsza/lpesza - po prostu to kestia tego ze przez ostatnie 20 lat dorastania czlowiek pewne rzeczy traktuje jako norme - a inne sie w niech nie mieszcza ...to sa roznice (a ci z forum by zaczeli udowadniac ze kichniecie jest mniej "szkodliwe" ...a to nie w tym jest pies pogrzebany, tutaj potrezba nieco wyzeszgo poziomu abstrakcji;-))) stereotypy zawsze bywaja krzywdzace - dlatego tutaj przyowlalam streotyp polaka-zlodzieja samochodow w niemczech - i zaraz mnie wyzwano ze w "swoich" uderzam;-)) tabu naruszylam;-) ta silna reakcja pokazala - jak bardzo ludzie sa przywiazani do stereotypow tylko..

"Prezes Wertyp taj jestem prostakiem" to dobrezz ez masz w koncu tego swiadomosc;-)) "tez pamietajmy o tych zamach w Madrycie, w ktorych gineli polacy w ramach dzihadu" a co kogo polacy obchodza?;-) z reszta przypadkowe ofiary - a dzihad sie niczym od krucjat krzyzowych nie roznie - as easy as it is;-))

" Hiszpanow to tez ich nie lubie zbytnio, tak jak Wlohow. wiadomo nie tak jak Arabow, ale mnie tez frustruja" takich jak ty to frustruje tez czesto wlasne oblicze w lustrze;-)) oraz ptaszek na kwiatku - jednym slowem wszytsko wokol;-)) moze czas zajrzec do walsnego wnetrza,hm?;-))) " jezykow nie znaja. sa slabo wyksztalceni" to podobnie jak - polacy (pisze startystycznie). wezmy pod uwage np. emigracje do UK - gdzie gro (nie wszyscy) pracuyja? kt obszar rynku zdominowali? medycyne? najnowsze technologie? przoduja w przemysle zwiazanym np. z nanotechnologiami, ochrona srodowiska czy moze konserwacja powierzchni plaskich,hm?;-)

jak moj kumpel poszedl na kurwe to wszyscy sie z niego smiali, ze jest frajerem. i sam z niego szydzilem. w Hiszpani... co 2 Hiszpan byl/bywa w burdelach. to norma. juz nie wspomne o ich dziwadlach, z aborcja, czy gejami, przebili tym nawet szwedow. hiszpanie nie wstana. z 1 przyczyny. hiszpanie nie chca miec dzieci. w ogole. ja lubie takie statystyki, i pamietam ze ponad polowa jest zdeklarowana zasadniczo na nie, a aborcja to dla nich zwykly zabieg. sa w czolowce w skrobaniu. bezrobocie maja tez rekordowe, i wzrasta. 22% i w gore. chca emigrowac, ale ich nie chca nigdzie. bo ani jezyka, ani wydajnie nie pracuja. rozbawila mnie sytuacja jak hiszpanka przyjechala do nas szukac pracy, i znalazla, znam taki przypadek. to juz swiadczy o desperacji. ROR - tak. juz dobrze. wszystko bedzie dobrze, wez tabletki :)

"Gorsi od Polaków? co to za stwierdzenie? w czym gorsi? w piciu wódki? lepsi w piłke nozną? co oznacza gorsi? są inni niz polacy, ale jak ich dobrze poznac to coraz mniej tych różnic" i titaj masz racje - ale ci ludzie kt pisza to co ten pozal sie boze wertych czy cos (nie pamietam nicka;) - to sa osoby bardzo czesto z zanizona samoocena - stad prosta droga do rasizmu na zasadzie myslenia "ja jako miecia kowalska czy tez zenon nowak nic nie osignalem=nie mam indywisualnych powodow do zadowolenia - ale jestem polakiem przynajmniej;-) a polacy to.......(tu nastepuje aprecacja kosztem deprecjacji innych narodow i ras;-)) - uwazam to z adosyc zabawne ze tak nader czesto sie jeszcze dzieje "Nigdy nie mialam okazji zaprzyjaznic sie i poznac blizej zadnego włocha czy greka wiec narazie moglabym sie posłużyc stereotypem kobieciarza, ale niechcem tego robic" juz tutaj kiedys pislaam to - na pewnym etapie narodowosc czy kolor skory zmazuje sie i sie okazuje ze wszyscy sie dziela nie na franzuow, autralijczykow, grekow i polakow (np. na wspolnej prezentacji podczas zebrania projektowego) a po prostu na ludzi kt cos wiedza n adany teamt i tych co udaja ze wiedza;-))) czy tez kolokwialnie - na madrych i glupich;)

" [zgłoś do usunięcia] Prezes Wertyp jak moj kumpel poszedl na k**we to wszyscy sie z niego smiali" fajnych masz kumpli;-)) a ze z ciekawosci zapytam - to polak byl zapewne?;-)))))) " aborcja, czy gejami, przebili tym nawet szwedow. hiszpanie nie wstana. z 1 przyczyny. hiszpanie nie chca miec dzieci. w ogole" no prosze jakie nowosci docieraja do pana wertepa;-))) hiszpanie nie chca miec dzieci w ogole - a polacy maja dwa palce u reki i dwa u nogi dluzsze i swieca im sie na fioletowa noca;-))))) " a aborcja to dla nich zwykly zabieg. sa w czolowce w skrobaniu." poglady bardzo typowe jak na posiadacza penisa ktoremu nie dane jest czesto do pochwy nawet zblizyc;-)) "ROR - tak. juz dobrze. wszystko bedzie dobrze, wez tabletki" no dalej skarbenku - powyzywaj sie na mnie - goraco i sraczyscie cie zachecam - pokaz jaki z ciebie kibicek;-)))

ROR prowokujesz mnie bo lubisz jak cie wyzywam. ale jak juz pisalem. chce ci pomoc, dlatego przypominam ci o tabletkach. jak nie bierzesz regularnie to terapai jest do dupy :(

"jak moj kumpel poszedl na k**we to wszyscy sie z niego smiali, ze jest frajerem. i sam z niego szydzilem." no widzisz wertyp, ja nie mam tutaj takich znajomych, a w Irlandii tez mialam takich kumpli polaków co łazili po dziwkach i jeszcze sie tym chwalili ze ich stać... blehh "w Hiszpani... co 2 Hiszpan byl/bywa w burdelach. to norma. juz nie wspomne o ich dziwadlach, z aborcja, czy gejami, przebili tym nawet szwedow. hiszpanie nie wstana. z 1 przyczyny. hiszpanie nie chca miec dzieci. w ogole. ja lubie takie statystyki, i pamietam ze ponad polowa jest zdeklarowana zasadniczo na nie, a aborcja to dla nich zwykly zabieg. sa w czolowce w skrobaniu." masz racje, odrazajace jest to co sie dzieje z tymi gejami, co drugi prezenter tv to gej, ciagle sie o tym slyszy i mówi. jestem zdegustowana i nie akceptuje tego, ale co ja zrobie, w polsce tez wileu rzeczy nie akceptowalam, ja zyje moim zyciem, moim dzieciom bede zawsze mowic ze malzenstwo jest miedzy kobieta i meszczyna, tak jak dwuch facetow nie moze miec dzieci, skrobanka to juz co innego zle zeby byla przynjamniej od 18 roku zycia "bezrobocie maja tez rekordowe, i wzrasta. 22% i w gore. chca emigrowac, ale ich nie chca nigdzie. bo ani jezyka, ani wydajnie nie pracuja. rozbawila mnie sytuacja jak hiszpanka przyjechala do nas szukac pracy, i znalazla, znam taki przypadek. to juz swiadczy o desperacji. " ja nie nazekam na moja sytuacje. a słowo bezrobocie slyszalam przez całe zycie w POLSCE. I co cie bawi w tym ze hiszpanka wyjechala pracy szukać?? a ilu twoich rodaków wyjechało zeby szukac pracy? na wyspach sie smieja od lat ze w Polsce juz polakow nie ma, a ciebie bawi ze młodzi ludzie wyjezrdzaja szukac lepszego zycia. Co ty myslisz ze polacy imigranci to po 5 jezykow znalo jak wyjezdzali? wikeszosc z nich bez tych polskich sklepow na wyspach to by nie przezylo bo po 5 latach nawet zdania nie sa w stanie wypowiedziec. To nie świadczylo o desperacji?? jak nam tylko granice otworzyli to mlodzi ludzie uciekali calymi rodzinami, to to nie byla desperacja??? juz nas maja dosyc na wyspach od dawna, ciebie bawi hiszpanka w Polsce. ROR - tak. juz dobrze. wszystko bedzie dobrze, wez tabletki

ROR sorry za ten osttani o tych tabletkach, jakos mis ie skopiowało z wpisu wertypa heh

bawi mnie to, bo to obrazuje upadek tej potegi. to tak jakby polak jechal szukac pracy w Armenii. fabryki tez znikna, bo hiszpanie sa malo wydajni, a koszty pracy za duze. wszystko przeniosa. jedyna co maja dobre to LA LIGA. dobrze ze przyponiasz ROR tez o tabsach. :)

"Prezes Wertyp ROR prowokujesz mnie bo lubisz jak cie wyzywam. ale jak juz pisalem. chce ci pomoc, dlatego przypominam ci o tabletkach. jak nie bierzesz regularnie to terapai jest do d**y " skarbie - ja ani lubie ani nie lubie jak mnie wyzywasz - mi to tam zwisa - ale tobie widac ulge przynosi - bo robisz to czesto , piszesz jakies peany na moja czesc o tabletkach - zaraz pewnie posuniesz sie do anlizt mojej skory na posladkach ;-)) poza tym uwzam ze tylko na takiej plaszczyznie moge wchodzic z toba w interakcje ;-)) inan jest niemozliwa;-))))

"Prezes Wertyp bawi mnie to, bo to obrazuje upadek tej potegi. to tak jakby polak jechal szukac pracy w Armenii. fabryki tez znikna, bo hiszpanie sa malo wydajni, a koszty pracy za duze. wszystko przeniosa. jedyna co maja dobre to LA LIGA. dobrze ze przyponiasz ROR tez o tabsach. " now widisz skarbku a ty ciagle o tych tabletkach - nie fantazjuj z aiwel o mnie bo sperma ci trysnie wprost na klawiature;/

a dlaczego Armenii?? bo co, bo Armenia jest gorsza od Polski? a jednak Polska jest gorsza od Hiszpanii, tak?? Swiat sie kreci wertyp, ludzie krąża szukajac dobrobytu. nie tak dawno temu Irlandczycy spierniczali gdzie tylko mogli bo umierali z głodu, potem to o nih przyjezdzali szukac pracy, teraz znowu wszyscy bedą uciekac. My to raczej nie powinnismy sie nabijac z emigrantow innych krajow, bo sami rozsialismy sie doslownie po całej Europie jak nam tylko pozwolili. Jak juz tak czytasz te statystyki to pewnie wiesz ze w Londynie rodzi sie wiecej polskich dzieci niz w Warszawie? to cie nie bawi??

Pedorita - wertyp nie lapie "argumentow";/ on jest , moim zdaniem , tutaj tylko zeby "poudowadniac" ze polacy sa "lepsi" czyli zeby sobie dobrez zrobic;-) co on wie o jakiejs armenii - moze cos co najwyzej na "onecie/wikipedii" wyczytal;/ zenada;/ a z tym londynem i wawa to prawda - moiz najomi mowili ze pllskie laski sa najsczsetzszymi rodzacymi (nie-brytyjkami) w UK i ich licba rosnie (jakies podsumowanie ostatnio bylo)

Gość ror czy ty naprawde nnie masz
nic ciekawszego do roboty wieczorami? bo co nie zajrzę to tak "piszesz sobie" tutaj te swoje wywody codziennie, nie ważne już czy temat głupi czy nie, aby pisać:o i wstawiasz te uśmiechnięte gęby jak cie wyzwie czy to wertyp czy ktokolwiek inny. Naprawdę tak mało ci trzeba do szczęścia?

ROR - pisz dalej. niech to bedzie czescia terapii. no bawi, bo Hiszpanie to wyjatkowo tepy narod. za obietnice legalizach gejow i aborcji wybrali tego fasole zapatero. ten debil nawet kazal uczyc hiszpanow jak walic konia :) a jeszcze przypomnialem sobie 2 hiszpanke w polsce. w tv ja pokazali. w schronisku dla zwierzat pracowala.

ROR no masz racje, tak jakbym sama ze soba pisała. on swoje caly czas, a w dupie był i gówno widział. Bo jakas Hiszpanke w schronisku zobaczył i sie uśmiał. A ty wiesz Wertyp ilu ja polaków w śpiworkach na ulicy widziałam na wyspach pod mostem??? bo biedacy we wlasnym kraju nic nie mieli i naiwnie wyjechali szukac kokosów, ale jak sie przedstawic nie potrafili nawet po angielsku to tak sie smutno wlasnie na ulicy skonczyło. tez byś sie pośmiał?? A zebys widział tych polaków co tu co roku przyjezdzaja i u mojego faceta na plantacjach winogron zapierdalaja i żebraja o papierosa, tez bys sie uśmiał co?

"ror czy ty naprawde nnie masz nic ciekawszego do roboty wieczorami? bo co nie zajrzę to tak "piszesz sobie" tutaj te swoje wywody codziennie, nie ważne już czy temat głupi czy nie, aby pisać i wstawiasz te uśmiechnięte gęby" czeklam na ten "arguyment";-))) to nie ejst pytanie, prawda? - oki to pyanie z mojej str bylo retoryczne, wiesz na to mam jedna odp "przygadal kociol garnkowi" - nie podoba sie nie czytaj, a ja pisac moge kiedy chce - i to ze ty masz akurat wieczor nie znzczy ze ja tez (znowu sie klania brak znajomosci geografii;/) "jak cie wyzwie czy to wertyp czy ktokolwiek inny. Naprawdę tak mało ci trzeba do szczęścia?" patrzysz na to przez swoj pryzmat - dlatego nie rozumiesz;-) a wyzwiska mnie nie uszczesliwaja ani tez nie psuja humoru - a ludziom takim jak wertyp przynosza odrobine relaksu - lepiej zeby sie na mnie "wyzyli" nie na eralnym otocznie, czyz nie?;-) jak widzisz proadze tutaj rozniewa dzialanosc pedagogiczna;-)) "ROR - pisz dalej. niech to bedzie czescia terapii" a ty ciagle o mnie...;-))) ale bede dl aciebie litosciwa i cie poblogoslaiwe w fantazjach;) "no bawi, bo Hiszpanie to wyjatkowo tepy narod. za obietnice legalizach gejow i aborcji wybrali tego fasole zapatero. ten debil nawet kazal uczyc hiszpanow jak walic konia" odezwal sie placzek-kibicek;-) "a jeszcze przypomnialem sobie 2 hiszpanke w polsce. w tv ja pokazali. w schronisku dla zwierzat pracowala. " no i co jeszcze pod pierzyna widziales?;-)

Pedorita ROR no masz racje, tak jakbym sama ze soba pisała. on swoje caly czas, a w dupie był i gówno widział. Bo jakas Hiszpanke w schronisku zobaczył i sie uśmiał. A ty wiesz Wertyp ilu ja polaków w śpiworkach na ulicy widziałam na wyspach pod mostem???" dokladnie;-) mowie ci tacy jak on przychodza tutaj sie wygadac - pokrzyczec itd. - ich prawo to jest jakis kibic spod srednio duzego miasta w pl kt ma w domu komputer (od niedawna) i do tego ogranicz asie jego swiat - a jeszcze ma chyba tv. pisze tak smieszne rzeczy , co nie?;-)

Pedorita - a ty tez u niego pracowalas? a tych polakow to mam w dupie. chociaz predzej bym zatrudnial rodakow na jego miejscu.

tak pracowalam nie u niego ale z nim nieraz, na feriach wina w całej Europie, Chinach i Brazylii. w tamtym roku spedziłam duzo czasu w winiarni, bo uwielbiam czas zbiorów winogron. Pojechalismy na plantacje i probowalam uciac troche winogron ale po 3 kisciach prawie uciełam palca :) chyba nie jest to zajęcie dla mnie.

Gość ror czy ty naprawde nnie masz
"znowu sie klania brak znajomosci geografii;/" u mnie jest wieczór, a u ciebie może być południe,nie interesuje mnie gdzie się znajdujesz.I nie widzę tu związku z geografią:o juz naprawdę nie masz co wymyślić.. "patrzysz na to przez swój pryzmat" przez jaki pryzmat? o czym ty piszesz kobieto?czy mnie tu ktoś wyzywa a ja sie z tego ciesze jak ty? dopisze jeszcze twój ulubiony tekst: po co się tłumaczysz?

"Prezes Wertyp Pedorita - a ty tez u niego pracowalas? a tych polakow to mam w dupie. chociaz predzej bym zatrudnial rodakow na jego miejscu" zobacz Pedorita - kolega cierpi na bardzo popularna wsrod cienkich bolkow decidyt wladzy - chcilby sobie porzadzic ino nie ma kim;-) jak by byl na miejscu......ale nie ejst i nie bedzie - a dlaczego?;-) no to juz oczywista oczywistosc jest;-))

" a u ciebie może być południe,nie interesuje mnie gdzie się znajdujesz.I nie widzę tu związku z geografią juz naprawdę nie masz co wymyślić.." no i to jest wlasnie przykre;/ ze spoleczenstwo juz tak nisko upada w zakresie wiedzy podstwowej o swiecie;-))))) "przez jaki pryzmat? o czym ty piszesz kobieto?czy mnie tu ktoś wyzywa a ja sie z tego ciesze jak ty?" to ty to roztrzasasz a nie ja ;-))) "dopisze jeszcze twój ulubiony tekst: po co się tłumaczysz?" to ze wzgledu na dobre maniery - zwracasz sie bezposrdenio do mnie z szeregiem pytan, nie mowisz na temat - twoim tematem postow jestm ja;-)