Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koneafołowa

mam dzieci 2,5 i 8 m-cy - kiedy przedszkole dla starszego?

Polecane posty

Gość koneafołowa

planuję oddać jak będzie miał 4 lata, bo córka będzie wtedy miała dwa lata. powód jest taki, ze boję się chorób, które synek będzie przynosił do domu. moja córcia po porodzie została zarażona meningokokami i miała zapalenie opon, mogę tylko podejrzewać gdzie zaraziła się bakterią, ale teraz panicznie się boję bakterii:( z drugiej sotrony nie wiem czy nie zrobię krzywdy synkowi, że oddam go rok później, czy może się nie odnaleźć w towarzystwie dzieci już zintegrowanych? prosze doradźcie:)

ale i tak będzie chorował czy będzie miał 3 czy 4 lata i tak będzie przynosił z przedszkola więc nie wiem po co odkładać moim zdaniem od 3 lat

Gość koneafołowa
no tak, ale co innego jak zarazi roczniaka,a co innego jak dwulatke, nie zniose już chyba sytuacji gdy będę patrzyła jak moje dziecko umiera a ja nie mogę jej pomóc. wiem, ze nie uchronię ją przed wszystkim, ale może jak wydłuze trochę ten okres to zmniejszę ryzyko...sama nie wiem, dlatego chciałam zapytać u mam z dziećmi z podobną różniocą wiekową.

Gość Rozumiem Cię autorko
Też się zastanawiam nad tym wszystkim. Mam różnicę więku między dziećmi 3 lata i 10 miesięcy. Jak synek był roczniko trzylatkiem, nie posłałam go do przedszkola, bo ja i tak od dawna pracowałam i mały miał zapewnioną opiekę, a jest z grudnia, więc nie chciałam posyłać do przedszkola dziecka 2,5 letniego. Później nie zdecydowałam się na przedszkole w wieku 3 lat i 8 miesięcy bo byłam na końcówce ciąży i nie chciałam ryzykować początku przedszkola i noworodka w domu. Mój synek nie choruje, natomiast co to choroby wiem, bo wystarczyło, zeby przyjechałą rodzina z 3-latką, która chodzi do przedszkola, która albo jest w okresie wylęgu choroby, albo chora. Niestety zaraziła synka.... Kuzynka synka miała zapalenie oskrzeli ciągnące się na dwu antybiotykach. Synek przeszedł to w miarę, lżej niż kuzynka, za to moja malota, wówczas 2,5 miesięczna oczywiście dostała zapalenia oskrzeli, był antybiotyk itp...... I też się zastanawiam, czy posyłać synka do przedszkola na rok teraz od września, czy już mu przedskole odpuścić i posłać go od września 2013 do zerówki, jak mała będzie mieć 2 latka....

Gość koneafołowa
planuję oddać jak będzie miał 4 lata, bo córka będzie wtedy miała dwa lata. powód jest taki, ze boję się chorób, które synek będzie przynosił do domu. moja córcia po porodzie została zarażona meningokokami i miała zapalenie opon, mogę tylko podejrzewać gdzie zaraziła się bakterią, ale teraz panicznie się boję bakterii z drugiej sotrony nie wiem czy nie zrobię krzywdy synkowi, że oddam go rok później, czy może się nie odnaleźć w towarzystwie dzieci już zintegrowanych? prosze doradźcie

Gość koneafołowa
planuję oddać jak będzie miał 4 lata, bo córka będzie wtedy miała dwa lata. powód jest taki, ze boję się chorób, które synek będzie przynosił do domu. moja córcia po porodzie została zarażona meningokokami i miała zapalenie opon, mogę tylko podejrzewać gdzie zaraziła się bakterią, ale teraz panicznie się boję bakterii z drugiej sotrony nie wiem czy nie zrobię krzywdy synkowi, że oddam go rok później, czy może się nie odnaleźć w towarzystwie dzieci już zintegrowanych? prosze doradźcie

Gość koneafołowa

Gość koneafołowa

Gość no ale po co powtarzasz 100 ra
zy?