Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posterunkoWA

I oto możemy zaobserwować, jak działa medialna manipulacja. TV swoje, a my swoje

Polecane posty

Gość posterunkoWA

Zobaczcie - 90% internautów, nawet tutaj na kafeterii jest zdania, że Rutkowski jest jaki jest, ale w tej konkretnej sprawie dał z siebie wszystko i dzięki niemu śledztwo jest w tym miejscu, w którym jest. Tymczasem wszystkie media, z GW i TVN na czele usilnie starają się wszystkim wmówić, że Rutkowski jest beee, a Policja cacy, napierdalając od bladego świtu żółte paski i specjalne wydania wiadomości. Całe szczęście, że chociaż w tej sprawie naród wykazał się zdrowym rozsądkiem i własnymi przemyśleniami. Zgadzacie się? No chyba tak.

Gość ncfvghjkjfdsfghj
zdecydowanie

Gość Wróżka Edwarda Pompolini
Rutkowski zrobił to ZA SZYBKO :D po prostu ten temat zastepczy obliczony był na okres aż do Euro 2012... a tu figa :classic_cool:

Gość posterunkoWA
O kurde, o tym nie pomyślałam :o:o:o Jeżuniu to przepraszam, już oddaję top do kasacji :classic_cool:

Gość Kasia z Sosnowca
i sprawa sie rypla ze policja tylko jeden ma sonar az we Warszawie

Zgadzam się. Zapomnieli, że to już nie są czasy, gdy informacją i kanałem do rozmowy były kółko gospodyń wiejskich, prasa i telewizor. Zapomnieli, że dziś miliony ludzi mogą ze sobą dyskutować i wymieniać się poglądami oraz utwierdzać w przekonaniu, że pewne fakty można ocenić z innej strony, niż z tej narzuconej przez nich.

Oni to oczywiście ''zależne'' media. :classic_cool:🖐️

Gość posterunkoWA
Dek@- dokładnie. Do tej pory śmialiśmy się z TvTrwam, która robiła moherom papkę z mózgów, dzisiaj TVN nie jest od nich w niczym lepszy. Dokładnie ta sama praktyka, te same metody, już nawet stylem się od nich nie różnią. Podejście, komentarze odnośnie tej sprawy to medialna porażka wielu portali i stacji telewizyjnych.

Gość ...ot..co...
tez zmienilam zdanie o tvn :O dla mnie ta telewizja przestala byc obiektywna i na rowni moge ja postawic z tv trwam, tyle ze trwam jest telewizja pisowska a tvn telewizja obecnej wladzy. zeby nie bylo, jestem ponad polityka, w ogole mnie ona nie interesuje i w ostatnich wyborach nawet nie bralam udzialu, bo stwierdzilam, ze nie ma na kogo glosowac. tvn juz nawet nie stara sie robic pozorow, ze jest obiektywna. wole ogladac polsat news albo superstacje, bo sa to stacje o wiele bardziej rzetelne i obiektywne. tvn stawia na tania sensacje i proboje wciaskac ludziom lansowane przez nich poglady.

Do tej pory śmialiśmy się z TvTrwam, która robiła moherom papkę z mózgów, błąd... to były jedyne niezależne od światowych interesów i korporacji media w Polsce. I chociażby z tego powodu należało je chronic a nie ucinać :classic_cool:

PosterunkoWA, to nie tylko sprawa tej małej - choćby ACTA, o której ostatnio ciszej - już w poprzednim miesiącu media pokazały pod jaką są ''presją'' i czyimi wpływami. Te dwie, niby nie powiązane ze sobą, kwestie obrazują nam sytuację w polskich mediach - która daje nam do zrozumienia JAK BARDZO nie możemy im ufać. Przerzucanie się informacjami, kłamstwa polityków, stronniczość, wykorzystywanie materiałów i nagonka z ich powodu... Ale to wszystko powróci podczas obserwacji słupków wyborczych, gdy okaże się, że mamy u nas drugą Rosję, Białoruś i Ukrainę.

Nawiasem, doceniamy wszystko mocno poniewczasie.

Gość odrowąż
jacy dziennikarze , taki TVN a pani Kolęda-Zaleska powinna już pomyśleć o zmianie pracy, w Sejmie jest wolny etat sprzątaczki, tam jest jej miejsce skoro jako 'pseudo-dziennikarka' wyżywa się w czasie dyskusji nad gościem w programie FAKTY PO FAKTACH

Gość posterunkoWA
Szkoda gadać, o ACTA już nawet nie wspominam Dekalogowata. Chodzę po różnych forach, czytam komentarze pod artykułami i jestem mimo wszystko naprawdę dumna z tego, że Polacy zaczynają filtrować to, co na tacy podają im media. Zaczynamy myśleć samodzielnie, obserwować, analizować i wyciągać swoje wnioski. Ulżyło mi w związku z tym, naprawdę.

Chantalka na krulofom albo jesteś bardzo młoda, albo bardzo głupia, albo jedno i drugie... wolisz łykac jak ciepły kompot tę manipulacje medialną jaka jest robiona w mediach prywatnych i publicznych? Czy ty bezmózgu nie widzisz, że nienawiśc do ludzi nazywanych przez ciebie moherami przysłania ci cała resztę obiektywnego oglądu świata?

Fajnie, że ktoś się w końcu zwrócił do mnie moim starym, ukochanym nickiem. ;):P Posterunkowa, mnie także to cieszy, szkoda tylko, że obejmuje to na razie jedynie obszar internetu, choć ten jest ogromny, to fakt. Ale nadal za mały jak na rozmiary naszego społeczeństwa.

Gość posterunkoWA
Dekalogowata, znam tę radość, też jej doświadczałam parę mcy temu, kiedy ktoś sobie przypomniał kim byłam dawniej :D :P A co do tego obszaru internetu - no właśnie nie powiedziałabym! O tej konkretnej sprawie i też wielu innych rozmawiałam ze znajomymi, rodziną, którzy nie przegrywają w necie tak jak my :classic_cool: i mają takie samo zdanie. Mało tego, już od dawna można było usłyszeć zarzuty pod adresem TVN czy GW odnośnie ich stronniczości, braku obiektywizmu itd, aktualne wydarzenia to tylko gwóźdź do trumny. Myślę, że wiele się teraz zmieni w postrzeganiu tego kanału, ich dziennikarzy i jakości informacji, jakie podają do wiadomości. Pora na Polsat News, mają szansę się odbić od dna, bo oglądalność spada im na łeb na szyję :classic_cool:

Szkoda, że za nic nie mogę się domyślić, kim byłaś wcześniej. :(;) Jak już mówiłam - pozostaje nam teraz tylko czekać do wyborów, gdy znów rozpęta się burza. Wtedy być może nastąpi jakiś przewrót, choć przy naszym tempie reakcji...:(

Gość wstydź sie kołku
szoda że tak późno wam sie oczy otwierają ,ale lepiej póżno niż wcale TVN przez lata robiła wszystkim wode z mózgu ,a teraz będą nam wmawiać np że mama Madzi to ofiara a Rutkowski to złoczyńca wszystkiemu winien

Gość posterunkowa myszell to ty?
:classic_cool:

Wtedy być może nastąpi jakiś przewrót, choć przy naszym tempie reakcji.. jasne, że się rozpęta - płatne, sponsorowane przez partie polityczne posty na wszystkich forach internetowych zaczną się na rok przed wyborami :classic_cool:

Gość posterunkoWA
wstydź sie kołku - nie do końca, swego czasu miał sztab naprawdę fajnych, przebojowych, inteligentnych, świetnie wykształconych dziennikarzy, publicystów, obiektywnych, rzetelnych i sumiennych. Podkreślał - MIAŁ. Dekalogowata - Psychiczna Tortura, Kafezdzira, Myszellina, trochę by się tego jeszcze uzbierało :classic_cool:

Gość posterunkoWA
***podkreślam

jasne, że się rozpęta - płatne, sponsorowane przez partie polityczne posty na wszystkich forach internetowych zaczną się na rok przed wyborami Ciekawe czy taki Ptasiek jest opłacany czy po prostu złośliwiec, albo zbyt głęboko wierzy w to co pisze?

Gość posterunkowa myszell to ty?
zgadłam :classic_cool: pozdrawiam zatem

Posterunkowa, to jesteśmy mniej więcej na tym samym poziomie, jeśli chodzi o ilość. :P:classic_cool:

Gość posterunkoWA
pozdrawiam i ja, nagrody niestety nie będzie :classic_cool: 🖐️

Gość posterunkoWA
Dek@ - chociaż jak wiemy liczy się jakość, a nie ilość :classic_cool:

Ja staram się udawać, że nie wiem. :classic_cool: