Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rewrwtrtewwwtr

Pytanie do dentystów !! Albo kogos kto sie zna! :)

Polecane posty

Gość rewrwtrtewwwtr

1.Jakie zęby obejmuje leczenie z kasy chorych NFZ ?Słyszałam ,że jedynkę i dwójkę tak? 2. Jeżeli pójdę z tymi zębami do leczenia i będzie to leczenie na kasę chorych to mogę wziąć znieczulenie i zapłacić za nie ?? Bo słyszałam,że jak na kase chorych to nie mozna brać znieczulenia.

Gość rewrwtrtewwwtr
up up up !

Gość 76979696
z tego co mi sie wydaje to na nfz mozna leczyc kanałowo 1,2 i 3 , znieczulenie i plomby są chyba jakieś chooyowe tylko, za lepsze trzeba płacic

Gość rewrwtrtewwwtr
no a do takiego kanałowego mogłabym znieczulenie?? bez znieczulenia nie ma szans,mam zbyt wielką traume a już w ogóle kanałowe..

Darmowe leczenie kanałowe obejmuje zęby od 1 do 4. Możesz wziąć znieczulenie i zapłacić.

Gość 76979696
pytaj sie w gabinecie a nie na forum, kanałowego bez znieczulenia to nie przeżyjesz raczej :classic_cool:

Gość 76979696
czwórki już nie obejmuje! od 1 do 3 🖐️

Gość 76979696
Aktualnie obowiązuje nas rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 sierpnia 2009, które definiuje jakie świadczenia stomatologiczne i jakie materiały służące do ich wykonania należą się ubezpieczonym bezpłatnie. W wykazie gwarantowanych świadczeń ogólno stomatologicznych znalazły się m.in.: Badanie lekarskie stomatologiczne z instruktażem higieny jamy ustnej 1 raz w okresie 12 miesięcy Badanie lekarskie kontrolne 3 razy w okresie 12 miesięcy Zdjęcie zębowe wewnątrzustne Znieczulenie miejscowe powierzchniowe jako samodzielne znieczulenie Znieczulenie miejscowe nasiękowe Znieczulenie przewodowe wewnątrzustne Leczenie próchnicy powierzchownej za każdy ząb Opatrunek leczniczy w zębie stałym Usunięcie złogów nazębnych za każdą 1/2 łuku zębowego 1 raz w okresie 12 miesięcy w obrębie całego uzębienia Leczenie zmian na błonie śluzowej jamy ustnej (obejmuje każdą wizytę) Usunięcie zęba jednokorzeniowego / wielokorzeniowego Usunięcie zęba przez dłutowanie wewnątrzzębodołowe przy zastosowaniu wierteł, dźwigni http://www.tel-med.pl/pl/article/4/leczenie-w-ramach-nfz/60/stomatolog-w-ramach-nfz---bezplatne-leczenie-zebow http://tnij.org/o99r

Gość rewrwtrtewwwtr
ok ,dzięki! :)