Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jukosiia

Co na prezent na "niby chrzest"???

Polecane posty

Gość Jukosiia

Zostałam zaproszona przez przyjaciółkę na ceremonie nadania imienia czy jakoś tak, jest to takie nadanie imienia jak w kościele tylko że dla ateistów, strasznie to pokręcone ale wiem, ze mają też być wybierani rodzice honorowi itd. Ogólnie cała impreza z dość dużą pompą i teraz zastanawiam się jaki prezent wypada dać? Czy taki jak na normalny chrzest? Jakąś kasę, jakąś pamiątkę dla dziecka(co? skoro złoty krzyyżyk odpada?), sama nie wiem.

Gość paulka8625
Pierwszy raz słyszę o czymś takim:P NIBY chrzest?Ceremonia nadania imienia u ateistów?

Gość justa27
rrrr

pierwsze słyszę o takim czymś . Ale jak już Twoi znajomi wymyślili sobie taką imprezę to kup dziecku jakąś fajną zabawkę interaktywną np. świnka chrum (jest bardzo fajna) , bądź uczniaczka (też godny polecenia) do tego jakiś drobiazg typu buciki , skarpetki i czekolada .

Gość Jukosiia
No ja właśnie też nie wiedziałam. Z tego co koleżanka opowiadała to jest humanistyczna ceremonia, podczas której dziecku nadaje się oficjalnie imię i wybiera się rodziców honorowych itd. Ponieważ oni są nie wierzący a lubią mieć wszystko na wypasie to takie coś wymyślili.

Gość paulka8625
To bardzo mocne nawiązanie do katolickiej ceremonii i skoro tak się na to napalili to taacy z nich ateiści jak z koziej dupy traba:P Kup dziecku jakąś fajną zabawkę interaktywną - to zawsze cieszy:)

Gość Jukosiia
Myślicie, że zabawka będzie ok? A nie jakiś większy prezent? W końcu to chyba duża okazja? Sama nie wiem właśnie co zrobić. Wrzuciłam w googla to i wyskoczyło mi coś takiego, dziwne to takie http://www.ceremoniehumanistyczne.pl/dedykacja.html

Gość Jukosiia
Dopiszcie coś jeszcze, bo impreza już niedługo i muszę się na coś zdecydować.

Gość rumianek dzbanek
Okazja taka sama jak "zwykły" chrzest, tylko forma inna, więc nie wiem, skąd problem z prezentem. Oczywiście, jeśli są ateistami, to nie dasz dziecku nic religijnego - proste.