Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AniaAniaAnia12345

Tabletki antykoncepcyjene

Polecane posty

Cześć , mam 17 lat i od prawie roku współżyję ze swoim chłopakiem, ostatnio zastanawiam się nad rozpoczęciem zażywania tabletek antykoncepcyjnych ( do tej pory używaliśmy prezerwatyw) , zastanawiam się tylko czy w moim wieku jest to dobre rozwiązanie, słyszałam że takie tabletki mogą wywołać dużo skutków ubocznych. Proszę o jakieś rady i informacje na temat takich tabletek

Jeśli masz źle dobrane, możesz mieć bardzo nieprzyjemne skutki uboczne. Ja się nabawiłam obrzęków i groziła mi zakrzepica. Może zostań przy prezerwatywach? Ja teraz stosuję metodę termiczną, używam do tego cyclotestu monitora płodności. trochę to kosztuje, ale czuję się zdrowa. W dni płodne nie współżyjemy bądź stosujemy zabezpieczenie a w dni niepłodne pozwalamy sobie do końca bez zabezpieczenia gdyż nie ma możliwości zajścia w ciążę.

Gość szz
kiedy byłam w twoim wieku tez chcialam zaczac zabezpieczac sie tabsami ale ginekolog poradził mi NuvaRing. To tez srodek hormonalny,dziala tak jak tabletki, tylko umieszcza sie go na 21dni w pochwie,potem tydzien przerwy. Nie niszczy wątroby jak tabletki, ma mniej skutkow ubocznych (u mnie nie wystapily wgl, chyba ze większy cyc to skutek uboczny ;p ) Krażka w pochwie nie czuc, w seksie nie przeszkadza (moj facet mowi ze to dodatkowa atrakcja kiedy poczuje go penisem we mnie). Kosztuje 50 zl sztuka lub 150 3pak