Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukryty czarny nick

8 m-cy i ciąży brak

Polecane posty

Gość ukryty czarny nick

Chodzi o moją znajomą. Czemu nie może zajść w ciąże? 8 m-cy są po ślubie i nic. Ma 26,5 lat.

Gość ukryty czarny nick
No tak, to jest powód :P Ale chodzi mi o medyczny punkt widzenia?

ale wiesz, ze sie staraja o dziecko?? nie wszystkie pary chca dzieci od razu po slubie

Gość rumianek dzbanek
Mniejsza o to, czy ta "znajoma" to ty ;) 8 miesięcy to według wielu ginekologów żaden powod do zmartwień. Przyjmuje się, że dopiero po roku, a nawet dwóch latach, można prowadzić konkretną diagnostykę. Ale jak cię coś niepokoi, to idziesz do ginekologa i szukasz przyczyny, bo może ich być mnóstwo. Najbanajlniejsza to nietrafianie w dni płodne.

Gość ukryty czarny nick
m a d z starają, starają, nawet mi ze smutkiem ostatnio pisała że zajść nie może :o rumianek dzbanek jakby chodziło o mnie to napisałabym to, w końcu jestem anonimowa, po co miałabym kłamać? :D Nie potrafią trafić w płodne? Ja w pierwszym m-cu starań zaszłam :D

Gość ukryty czarny nick
Perwersja

Gość rumianek dzbanek
No ale to nie jest reguła, bo ja też w ciążę zaszłam od razu i to na podstawie NPRu. Po prostu napisałam, jaka może być najprostsza przyczyna, np.jak człowiek sobie WYLICZA owulację wg kalendarza i to tego z netu ;) Jak jest jakiś problem (może wcale go nie ma), to się robi badania.

Gość ukryty czarny nick
rumianek dzbanek ja nic nie wyliczałam, pomyślałam tak "dziś jest 17dzień cyklu i owulację już miałam", nie miałam i wpadliśmy :D Dlatego zastanawiam się jak to jest; kochasz się co 2,3 dni (tak myślę, że się kochają) i ciąży brak.

Gość rumianek dzbanek
O tym wyliczaniu to sugerowałam odnośnie twojej koleżanki. Twoje, czy nasze zastanawianie się nad częstością ich stosunków raczej im nie pomoże ;)

Gość ukryty czarny nick
No nie :D A myślisz, że to że laska jest szczupła ma na to wpływ? Słyszałam kiedyś o zależności tkanki tłuszczowej o owulacji.

"Słyszałam kiedyś o zależności tkanki tłuszczowej o owulacji." Bezpośrednio nie ma wpływu, ale w tkance tłuszczowej magazynowane są męskie hormony, a ich zwiększona ilość może już mieć bezpośredni wpływ na owulację.

Gość ukryty czarny nick
Perwersja negatywny czy pozytywny? Coś ostatnio w tv słyszałam na ten temat.

Zbyt wysoki poziom męskich hormonów ma wpływ negatywny na cały organizm kobiety. Zresztą wszystko co nie jest w normie dobre nie jest. ;)

Gość rumianek dzbanek
Ja przed ciążą ważyłam 48 kg, w niczym to nie przeszkodziło :P