Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskredytacja123456

skreslenie z listy studentow 5 roku,a przeniesienie na inne studia?

Polecane posty

Gość dyskredytacja123456

jak to jest u siebie na uczelni jestem skreslona z listy studentow 5 roku,bo nie obronilam sie w terminie,a jak bede sie chciala przeniesc do innego miasta|( zeby miec blizej),to mnie przyjma na nowa uczelnie tylko na rok nizej czy jak?

Gość do socjalnego wliczają chyba
skreślenie to wywalenie ze studiów. czemu nie złożyłaś podania o przedłużenie złożenia pracy a tym samym o przeniesienie obrony?

Gość dyskredytacja123456
czyli cale 5 lat nauki do kosza?bo nie mogłam tego podania pisac

Gość dyskredytacja123456
zbyt skomplikowana sytuacja,zeby to wytłumaczyc pisalam nawet do rzecznika praw studenta,czekam na odpowiedz,jestem ofiara zmiany z 5 letniego systemu jednolitego w dwustopniowy,tutaj i nie widza co ze mna zrobic

Gość bizonkajajaj
sama wyrzuciłaś 5 lat do kosza,olewając prace magisterska.

Gość do bizonkajaja
oki sama,ale przeciez mozna sie wznowic kujonie na 5 rok ,moze miała jakies kłopoty o ktorych ty nie wiesz

Gość mogą po przeniesieniu,
na inną uczelnie, kazać Ci powtarzać ostatni rok, bo nowa praca mag. trzeba mieć seminaria itp. itd. mogą Ci też dorzucić różnice programowe do zaliczenia.

Gość dyskredytacja123456
tak miałam przeprowadzka,slub,problemy rodzinne w domu,zagrożona ciąża,a do tego silna nerwica,a pozniej tez depresja z ktora musze,zyc,a ktora zatruwa mi zycie,jak chciałabym nie miec zadnych kłopotow w zyciu i bezproblemowo radzic,sobie z zyciem jak inni ludzie

Gość bizonkajajaj
jak ktoś miał świadomość że pod nim nie ma jednolitych to powinien sam zadbać o własna dupę i się sprężyc.a gdyby istniał jakiś niezależny powód,jak choroba dziecko itp. to dziekan w tym momencie powinien zorganizować indywidualny tryb bo ma do tego możliwości.

Gość dyskredytacja123456
studiuję teologię

Gość dyskredytacja123456
jak ja zazdroszcze ludziom,ktorzy nie maja lękow takich jak ja,a do tego nie chce sie nikomu przyznac,ze mam ta nerwice,nie chce by mnie traktowali jak kaleke,bo ludzie nie rozumieja,juz wole,ze mysla,ze jestem glupia i sobie nie radze,nizby wiedzieli,ze choruje na to cholerstwo.walcze..jednak i zrobie wszystko by nie zmarnowac tych 5 lat

Gość dyskredytacja123456
zadnej teologii nie studiuje,spadajcie,pedagogike specjalna

Gość anty kot
no to se nie pogadasz, bo właśnie w twoim topicu pojawił sie podszyw...

Gość dyskredytacja123456
bizonkajaja powod jest moja choroba,nerwica natrectw silna,ktora utrudnia mi zycie,ale nie chce sie przyznawac,przed ludzmi,ze jestem chora,wstydze sie tego ,ludzie sie z tego smieja,sa okropni,zeby dostac takie zaswiedczenie to psycholog mi to powinien wypisac,czy raczej psychiatra?

Gość anty kot
a podszyw nie da ci żyć ;)

Gość niestety system teraz tak dzia
jesli nie obroniłas się na 5 roku studiów (jednolitych) które teraz obecnie są 2 stopniowe, to musisz się wrócić na 3 rok licencjackich, napisac pracę licencajcką i ją obronić, poźniej zrekrutować na 2letnie magisterskie i wskoczysz od razu na 5 czyli drugi rok tych studiów. U mnie w grupie było parę takich osób. Niestety tak to teraz wygląda. I nie ma innego wyjścia, bo wlasciwie kazda uczelnia wprowadzila system dwustopniowy.

Gość borys27
masz 5 lat na obrone pracy

Gość Gagagagagagaga
Sluchaj ja mam podobnie. Jestem na piatym roku, wszystko mam zaliczone oprocz obrony. Pisalam do prorektora ale przedluzenie dal tylko na miesiac. A ja o decyzji dowiedzialam sie niestety za pozno. Zrobilas duzy blad ze dopuscilas do skreslenia.

Gość Gagagagagagaga
Ja tez sie obawialam, ze bede musiala sie cofac na licenjat i wszystko od poczatku tak jak ktos wczesniej pisal albo cofnac sie na piaty rok i zaliczac roznice programowe. Ale u mnie jak sie okazalo jest jeszcze inne wyjscie z ktoqego skorzystalam

Gość dyskredytacja123456
gaga jakie wyjscie jeszcze jest,podpowiedz mi

Gość co z tego
mozesz sie reaktywowac i masz 5 lat na obrone pracy

Gość Gagagagagagaga
Na mojej uczelni dla takich studentow studiow jednolitych, ktorzy nie zdazyli sie obronic jest jeszcze opcja powtarzania ostatniego semestru piatego roku. A dokladniej powtarzanie przedmiotu z seminarium Bez zaliczania zadnych roznic, bo wszystko jeszcze na starych zasadach. Trzeba tylko zaplacic, a co jest plusem nie trzeba placic za caly semestr tylko za ilosc godzin seminarium. Nie wiem czy tylko taka forma jest u mnie na uczelni czy na pozostalych tez.

Gość Gagagagagagaga
Co do reaktywacji to z tego co ja sie dowiadywalam u siebie, bylaby na zasadzie takiej jak ktos opisal wczesniej. Z powodau wprowadzenia nowego dwustopniowego systemu, polegalaby ona na zaliczeniu roznic i cofanie sie na poszczegolne szczeble. Mnie ta opcja przerazila

Gość Gagagagagagaga
A gdzie studiujesz??? Wydaje mi sie, ze zrobilas duzy blad, ze dopuscilas do skreslenia. Ale wydajd mi sie tez ze mozesz to odkrecic, tylko musisz dzialac szybko.