Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaaa23

Ile godzin trwały wasze porody???

Polecane posty

Gość Ciekawaaa23

witam jestem w 38 tygodniu ciąży i bardzo boje się porodu tym bardziej ze jestem wrażliwa na ból;(( boje się ze sobie nie poradzę. Robi mi sie słabo jak słysze kobiecy krzyk na porodówce. Ile godzin trwały wasze porody???

Gość amnnw
a która faza? I-rozwieranie szyjki czy II -parcie??

Gość Ciekawaaa23
Ojej to chyba dosyć długo ? ;/ ja bede rodzila po raz pierwszy takze nie wiem jeszcze jak to jest.

I faza 18 godz 35 minut II faza 20 minut

Gość Szarotka30
14 godzin zakończone cc

w sumie 14 godz (liczac od pierwszych skurczy) o 4 rano wiedzialam ze to TO kolo 12 bylam w szpitalu 16;53 odeszly mi wody i od razu zaczely sie parte 18;04 ur sie corka Naprawde nie bylo zle, bardziej boje sie dentysty niz porodu. O dziwo nawet nie musialam brac znieczulenia ale mialam super polozne (rodzilam w UK) a dwa przygotowalam sie psychicznie na masakre. Wolalam byc mile zaskoczona niz rozczarowana i tak tez mi sie udalo, czego Tobie zycze:-)

1 poród I faza 8 godz II faza 5 min 2 poród I faza 3 godz 40 min II faza 5 min

Gość na pocieszenie
powiem, że mój poród - pierwszy i jedyny na razie - trwał od pierwszych skurczy do krzyku Malutkiej 5 godz. i 45 min.; oczywiście nastawiałam się na najgorsze, a tu takie miłe zdziwienie :)

Gość emigrantka12365
Faza I -36godzin.... Parcie-45minut (zakonczone porodem kleszczowym)

Gość amnnw
u mnie tak: 1 poród : I faza 16g. II faza 55min. 2 poród: I faza 2godz. II faza 5min.

Gość Ciekawaaa23
Ja tez nastawiona jestem na straszny ból i od wszystkich kobiet z którymi rozmawiałam i maja juz poród za soba słyszałam że własnie tak jest ból nie do wytrzymania itp. :(

12 godzin od momentu odejścia wód płodowych i pierwszych skurczy.

Gość u mnie w sumie 16 h
zakończony CC gdyby to trwało z 4 godziny to dałabym radę na pewno, a tak... niestety:( to był pierwszy poród drugi od razu CC teraz też czeka mnie CC za 5 tygodni i boję się jak diabli:O

Gość na pocieszenie
oczekując najgorszego możesz się zdziwić tylko przyjemnie. polecam zorientowanie się w kwestii położnych, bo dobra położna to skarb; no i zdecydowanie PARTNER przy porodzie

Gość u mnie w sumie 16 h
moim zdaniem najgorsze jest to, że poród się CIĄGNIE W NIESKOŃCZONOŚĆ:O podkreślam, że gdyby to trwało kilka godzin (4-5), zaczęło się rano, gdy jest się w miarę wypoczętym po nocy, to jest to do wytrzymania, ale gdy trwa to godzinami, to po prostu człowiek pada z wycieńczenia:( oczywiście nie zawsze porody trwają długo i tylko mogę pozazdrościć mamom, które urodziły szybko i bezproblemowo;)

Gość amnnw
a tam rodziłam miesiąc temu i poród wspominam dobrze. boli ale do przeżycia. :D

Gość Ciekawaaa23
Mój partner na pewno będzie przy mnie , a położna to moja bratowa na pewno będzie jak zacznie sie poród ;) ale i tak bardzo sie boje . Tym bardziej że mam czeste skurcze od kilku tygodni w nocy najczesciej ;( i sa bolesne, dlatego nie wyobrazam sobie jak wygladaja skurcze porodowe skoro przepowiadajace tak bolą :D

Gość Ciekawaaa23
i już kilka razy myślalam ze to już i zaraz do szpitala sprawdzic na KTG hehe

Gość na pocieszenie
będzie dobrze. potem jest megaadrenalina i na niej się funkcjonuje, a potem (połóg jest gorszy) jest już wsparcie bliskich i widok maleństwa

dlatego tez warto jak najdluzej zostac w domu. Ja sobie spokojnie posiedzialam nad ranem na necie, poczytalam, zadzwonilam doszpitala, powiedzialam co i jak i dostalem polecenie co mam robic dalej. Wzielam prysznic przed 7 obudzilam meza. Maz wzial prysznic, wykapal sie, ogarnal sypialnie. Kolo 9 zadzwonilam do mamy, z mezem wysprzatalam dom, mopem umylam podlogi, wrzucilismy pranie. Mama przyszla po 10, przyniosla tort, zrobila herbaty i kawy. Pojedlismy i po 11 pojechalismy wszyscy do szpitala. Atrakcje w szpitalu tez mialam; bo mnie pogonilo do lazienki:-D wzielam prysznic, potem cos zjedlismy, pobawilismy sie pika porodowa:-p poszlam znowu do wanny i dopiero wtedy zaczela sie prawdziwa akcja (po prawie 12 godzinach od 1 skurczy).

Pierwszy poród trwał w sumie 27 i pół godziny. Od 4 rano odszedł mi różowy czop śluzowy i miałam nieregularne skurcze, średnio bolesne. Wieczorem były już regularne i bardzo bolało. O 23 odeszły mi wody i bóle koszmarne krzyżowe miałam do ok 6.30 rano. Potem poród i bóle parte i syn urodził się o 7.35. Potem jeszcze koszmarne szycie na żywca, bo miałam nacięcie podczas porodu. Drugi poród cc, ale o dziwo wolałabym rodzić sama.

Gość amnnw
akurat w tym połogu nie mogę narzekać. Nic nie bolało -no oprócz kurczącej się macicy ale tak podobno jest w kolejnym połogu. W pierwszym nie bolało wcale. Jedyny problem to nacięcie ale jak sama się przekonałam zależy kto i jak nacina i szyje -wówczas i to nie boli.

Gość Miraculum5
Ja rodziłam przez cesarskie cięcie. Ale o 5 rano zaczęły mi się skurcze bardzo silne i regularne, co minutę. Odeszły wody. Męczyłam się tak do 9. Wtedy cc. Ale chyba wolałabym się męczyć rodząc naturalnie 50godzin niż przeżywać drugi raz cc.