Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lili lu

Hormon stresu - kortyzol.

Polecane posty

Podobno jego nadmiar powoduje przybieranie na wadze, rozstępy i trądzik. Słyszałyście coś o tym? Pozdrawiam.

tak mnie przy okazji tarczycy lekarka zrobiła badania kortyzolu i kazała pozniej isc do specjalisty a spacjalista mnie olał noi własciwie mam tendencję do tycia rozstępów i wogole i chyba zrobie jescze raz badania i pojde do innego.

To co istotne udało mi się wyszukać na necie, to jak naturalnie obniżyć wzrost tego hormonu (co jednocześnie zmniejszy apetyt, poprawi metabolizm, będzie leczyć trądzik i rozstępy), to: wapno magnez vit C Aminokwasy głownie glutamina, tauryna, bcaa, arginina, betaina, glykocjamina Węglowodany (zwłaszcza złożone) i Tłuszcze Nienasycone np. omega-3 węglowodorek sodu Phosphatidylserine 7-Keto b-complex beta-sitosterole kora magnolii teanina ginseng epimedium chrom ashwagandha cynamon produkty pszczele : Propolis, Pollen, Mleczko pszczele oraz wszystkie inne "Produkty" działajace anabolicznie Do tej pory myślałam, że hormony to tylko wymówka dla "leniwych grubasów", ale nie koniecznie musi to być prawdą! Kasia1129 - specjalista cię olał? to żaden specjalista! idź, zbadaj to koniecznie, bo mogą być tego poważne konsekwencje.

obawiam się, że tak. ale nigdy się nie badałam pod tym kątem.