Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaa

Jest ktoś w 37 tygodnu ciąży ????

Polecane posty

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaa

Na kiedy terminy ? ? ? Boicie sie porodu ?

Gość prawniczka z ldz
Nie jestem w ciąży, ale rodziłam 17 lutego 2011. Nie ma czego się bać. Oczywiście boli, ale skupienie, szybki postęp porodu i wreszcie maleństwo powodują, że już po chwili zupełnie nie myślisz o tym, czy Cię bolało! Ja swoj poród wspominam lepiej niż ciążę- serio! Uszy do góry! Będzie dobrze. Powodzenia!!!

Gość amnnw
ja jestem miesiac po porodzie i mówię że nie ma się czego bać (a rodziłam już dwa razy). Pozytywnie oceniłam poród już następnego dnia rano. :D

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaa
dzieki za pocieszenie;) ja z jednej strony boje sie porodu a z drugiej nie moge doczekac sie córeczki .

Gość amnnw
powiem ci że pomaga oddychanie przeponą i skupienie się na dziecku. :) rodzącej jest ciężko ale co ma zrobić noworodek? bardzo mi te dwie rzeczy pomagały podczas porodu.

Gość prawniczka z ldz
To normalne Misia! Też bałam się porodu, ale jednocześnie go chciałam! Kiedy się zacznie nie będziesz się już bać, zobaczysz! Wtedy włącza się taka koncentracja, że chcesz jak najlepiej i jak najszybciej pomóc wydostać się maleństwu, zobaczyć je, przytulić. No i chcesz też, żeby jak najszybciej się skończyło. Tak jak mówi amnnw trzeba mysleć o maleństwie, ufać sobie i lekarzowi/położnej i wszystko pójdzie gładko. Zobaczysz już wkrótce będziesz się uśmiechać na myśl o swoim obecnym strachu :D