Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olalalalalalalalalala

Angielski,pomocy;)

Polecane posty

Chodzi mi o tłumaczenie. 1.Ratuj zwierzęta. 2.Ty też możesz pomóc. 3.Przestańcie krzywdzić zwierzęta, to też żywe stworzenia tak jak ludzie 4.Zwierzęta często stają się ofiarami przemocy, są bite i torturowanemimo to że one też mają uczucia niektórzy ludzie tego nie rozumieją. Nie rzadko się zdarza że dochodzi do śmierci tych niewinnych stworzeń. Ile wyrządza się im krzywdy, bólu i cierpienia??? Ponieważ odczuwają wszystko tak samo jak my, gdy dzieje im się krzywda cierpią i żyją w ciągłym strachu. A więc apeluje do sadystów którzy tak postępują 5. Rozejrzyj się w koło i zobacz ile psów błoka sie bezpańsko głodnych i niezadbanych. 6.Otworzyliśmy nowe schronisko dla psów które najczęsciej cierpią. 7. Możesz pomóc jako wolontariusz lub przynosząc co jakiś czas żywność dla zwierząt. 8.Psy potrzebują opieki i czasu spędzanego z ludzmi którzy troszczą się o nie. jakby ktoś mógł to z góry dziękuje

Gość gkhf
przetłumacz to ci sprawdze. To już szczyt nie chcieć się wysilać takich prostych zdań tłumaczyć. Rozumiem że nie każdy musi być miszczu angielskiego, ale bez przesady...

kurcze może przez pare godzin bym to przetłumaczyła a ja nie mam tyle czasu bo zaraz musze lecieć to wydrukowac bo mi zamkną sklep i sobie nie wydrukuje a to mi na jutro potrzebne;) Bardzo prosze o pomoc dobry człowieku

Gość TakaSobieIdealnaJa
dziecko siadaj do książek a nie szukaj frajerów co ci rozwiążą zadanie domowe

1.helps animals. 2.You can help also . a to dobrze?

no to jak?

Gość TakaSobieIdealnaJa
help oznacza pomóc, a ratować to inne słowo, poza tym słowo "też" to nie also

Gość TakaSobieIdealnaJa
Siadaj ze słownikiem i zasadami tworzenia zdań w potrzebnym czasie

to nie może sz pomóc ty ! nie rozumiesz że do 17 musze to mieć bo potem nie wydrukuje

Gość gkhf
ogólnie to po polsku to brzmi srednio poprawnie, więc po angielsku też tak brzmi. Nie tłumaczyłam bardzo poprawnie stylistycznie, skoro polskarsja jest byle jaka, to angielska tez :P

1. Save the animals. 2. You can help. 3. Stop hurting animals, is also living creatures like humans. 4. Pets often become victims of violence, they are beaten and torturowanemimo is that they also have a feeling some people do not understand. Not infrequently happens that comes to the death of these innocent creatures. How much is causing them harm, pain and suffering? Because all feel the same way as we do when the going gets hurt them suffer and live in constant fear. So appeals to sadists who do so. 5. Look around and see how much stray dog wanders hungry and not well-maintained. 6. We opened a new shelter for dogs that most often suffer. 7. You can help as a volunteer or occasionally bringing food for the animals. 8. Dogs need care and time spent with people who care for them. Prosze bardzo:]

Gość gkhf
TakaSobieIdealnaJa -->a według ciebie co 'also' oznacza? :P 2 zdanie bylo dobrze przetlumaczone, tylko 'also' w zlym miejscu. 'You ALSO can help', albo, jak tez mialo byc na koncu zdania, to 'You can help AS WELL'. to są naprawdę podtawy, ludzie please... uczcie się choć troche tego jezyka bo osmieszycie sie jak ewa minge ;)

Gość gkhf
EJ GDZIE ZNIKNELA MOJA WYPOWIEDZ!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????? MOJE TŁUMACZENIE?!!!

to 2 moze byc tez tak przetlumaczone - you can help too

Gość TakaSobieIdealnaJa
Ludzie daliście się wyrolować smarkuli, a potem słyszę, że dziecko w 1 klasie gimnazjum nie zna nawet dni tygodnia po angielsku. Róbcie tak dalej, niech rosną analfabeci bez wykształcenia

Gość gkhf
no coz ja sie nie licze bo mojego tlumaczenia i tak nie ma.. zniknelo a bylo.. wtf?!

dziękuje

Ja ani ktokolwiek w tym nie mamy problemu, to ona go ma, bo sie nie uczy :P wiec mi to LOTTO...