Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie da rady jej przekonać

Zona chce dać synowi na imię Nestor

Polecane posty

Pod pretekstem że ładnie będziemy wołać - Nesi Jak do psa ! Boże, z kim ja się ożeniłem :o myślała o Salwatorze i Samsonie ale na szczęście przeszło jej z imionami na S. Pomocy, jak jej przemówić do rozumu ?

Gość pierwszamama
imie okropne, a inni beda na niego wolac nestetii, nie moze dac wojetek albo tomek, tylko wymysla...potem dziecko was za to imie znienawidzi

Gość Mama Nasturcja
według mnie imię okropne, ale nie rozumiem jak małżeństwo może nie potrafić dojść do porozumienia w kwestii np imienia dziecka. Uznajecie kompromis, porozmawiaj z żoną użyj sensownej argumentacji - o taką nie trudno przy takim wyborze imienia wg mnie..

do porodu było ok, miał być Junior tak jak zaplanowaliśmy (Artur), aż tydzień przed cesarką nie przyjechalismy do szpitala, 3 dni przed żoną urodziła jej dawna koleżanka z gimnazjum, dała na imię Pankracy i wtedy się zaczęło... zaczęła szukać i szukać aż na dzień przed porodem podała mi te 4 propozycje i że dalej zdaje się na mój gust. Syn ma już 4 dni a w kartotece nadal brak imienia...

Gość pierwszamama
daj jakie sie tobie podoba..podaj bez jej wiedzy,..tylko pamietaj ze mozna zmienic raz, wiec moze niech ona poda pierwsza, aty potem do urzedu myk myk zmienicv na swoje i juz nic na to nie poradzi

pomóżcie dziewczyny, próbowałem z nią rozmawiać ale się na mnie obraziła ...

Gość poranny kac
Zrób tak jak powinien zrobić normalny facet daj jej wolną rękę a potem idź do urzędu i zmień. imię jest na całe życie a z tego co napisałeś ona co chwile ma inne upodobania

Gość rttrttr
Ładnie! Po psie moich znajomych. Nie złość się, to był piękny i mądry pies. ;)

Gość pierwszamama
niech wybierze a potem idz do urzedu i zmien, mowie ci;) poobraza sie i jej przejdzie

no może i tak zrobie, boję się że ona wpisze, a ja jak pójde to zostanę krótko mówiąc odprawiony z kwitkiem i witaj synku Nestorze :o

Gość pierwszamama
masz prawo do zmiany ale tylko jeden raz...wiem bo moja nauczycielka psych. tak postapila, chciala inne imie niz jej maz...on poszedl do urzedu podal swoje a ona bez jego wiedzy pobiegla zmienic i wyszlo na jej;)

Jakby mój mąż zmienił imię dziecka za moimi plecami to nie ręczę za siebie. Jeśli chodzi o imię Nestor to podoba mi się, choć sama obawiałabym się takiego oryginalnego imienia. Trzeba przyznać, że ostatnio popularne są właśnie oryginalne imiona i raczej nikogo one jakoś nie dziwią. Na początku owszem ale później się wszyscy przyzwyczajają. Jeśli pasuje do nazwiska to nie widzę przeciwskazań. Mnie się podobało imię Dorian (z tych oryginalnych)ale mąż nie chciał się zgodzić więc szukaliśmy złotego środka. Odpuściłam tylko dlatego że to imię tak średnio do nazwiska pasowało.

Gość pierwszamama
powinno sie myslec o dziecku przy dawaniu imion, a nie wedle swojego widzimi sie a potem maly bedzie mial przerabane cale zycie

Nestor Ostrowski ? :o

Gość pierwszamama
chyba mateusz albo pawel by bardziej pasowalo, nawet artur, do nestora pasuje nestor ali

Gość Kur...co jest
Nestor to może być 90 letni nestor rodu

Nestor Ostrowski to tak średnio brzmi szczerze powiem. Bardziej pasuje Artur Ostrowski. Takie moje zdanie. No i można na niego wołać Artek co bardzo mi się osobiście podoba.

Gość Co to za imię nestor
Nestor to znaczy doswiadczony i mądry starzec :D

no nic, muszą z nią jeszcze raz pogadać może się uda :D

Gość MADZINKA909
a mój synek skonczy w grudniu 3 latka ma na imie nestor! i jest bardzo madrym chłopcem wszyscy sa dumni z niego:) jesli chodzi o nazwisko to dworak nestor :) na moje brzmi ładnie

Gość gość
Heehehe nie jak do psa :) tylko jak do potwora z Loch Ness.Wlasnie na potwora w skrocie wola sie Nessi

Gość gość
Są dwa tygodnie na zarejestrowanie dziecka w USC, radzę poczekać, żonie widać dały czadu hormony. Potem będzie żałowała. Albo chociaż na drugie dajcie normalnie, zawsze syn będzie mógł używać tego drugiego:)

Gość oczko222
Mi to imię bardzo się podoba . Jest cuduwne!!!!!!

Gość gość
jak psu????

Gość gość
Kupuje karmę dla swojego gryzonia o nazwie nestor....

Gość gość
haha durne prowo jak nie to poczytajcie sobie o zwyczajowym znaczeniu tego imienia .

Gość gość
Nestor to jest bardzo nietypowe ale zarazem oryginalne imie . Mozna mowic zdrobniale Nesti Nestek Nestorek. Nie widze tu zadnego potwora ! Z Loch Ness kogos tu konkretnie pokrecilo :-0

Gość gość
To imię nie przypadlo mi do gustu. Niby oryginalne ale przesadzone. Dziwię się że nie możecie pójść na kompromis i dojść do porozumienia. Przecież to WASZE dziecko a nie tylko JEJ. Masz prawo do własnego zdania na ten temat. Ja z mężem też mieliśmy problem z doborem imienia dla synka. On chciał Iwo a ja Błażej. Stwierdziliśmy że musimy dojść do porozumienia i zdecydować sie na coś. Znaleźliśmy imię,które podobało się za równo mi jak i mojemu mężowi i nasz synek ma na imię Nataniel.