Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarellia.

lubicie szpinak ? dajcie jakieś łatwe, wyprubowane i szybkie przepisy

Polecane posty

Gość barbarellia.

nigdy nie jadłam szpinaku i teraz kupiłam mrożony i chcę coś sprawdzonego przygotować z góry dziękuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szpinak jest dobry z makaronem i kurczakiem. Szpinak się gotuje wraz z serkiem pleśniowym, typu lazur, dodaje smażonego kurczaka, polewa makaron i jest git :D albo takim farszem wypełnia się cannelloni, polewa sosem beszamelowym i zapieka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarellia.
dzięki wypróbuję a ktoś ma jeszcze jakiś inny przepis ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bdhureifokref
przesmazasz krotko szpinak z czosnkiem, oczywiscie doprawiajac sola i pieprzem. podajesz z makaronem skropionym oliwa, albo druga wersja- robisz to samo, ale dodajesz to do sosu beszamelowego i jest pychotaaaaaaaaa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarellia.
wielkie dzięki idę wypróbować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja polecam naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym albo placki szpinakowe (robi się jak placki ziemniaczane).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teraz ja!
Tylko kupując szpinak mrożony, zwracaj uwagę, żeby był w liściach, a nie rozdrobniony. Rozdrobniony to paćka, gorszy w smaku od liściastego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Asdfghjkk
Szpinak rozmrazam i daje do miski. robie sos beszamelowy i zalewam szpinak. mieszam. mozna dac tez inne warzywa lub cebulke. Na malej blaszce ukladam piersi z kurczaka lub rybe i zalewam sxpinakiem z beszamelem.. na wierzch troszke sera zoltego. i do piekarnika na ok 30-40 min na nieduzy gaz. Sxybkie i pyszne :-) wazne zeby rozmrozic szpinak bo pozniej w pieczeniu duzo wody puuszcza i trzeba dluzej piec zeby wyparowala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarellia.
dzięki właśnie zrobiłam szybka wersje z sosem beszamelowym i powiem wam że nawet dobre mi wyszło zajadamy teraz z córą wypróbuję też z tym kurczakiem bo myślę, że też dobre będzie jeszcze raz dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×