Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarellia.

lubicie szpinak ? dajcie jakieś łatwe, wyprubowane i szybkie przepisy

Polecane posty

Gość barbarellia.

nigdy nie jadłam szpinaku i teraz kupiłam mrożony i chcę coś sprawdzonego przygotować z góry dziękuje

szpinak jest dobry z makaronem i kurczakiem. Szpinak się gotuje wraz z serkiem pleśniowym, typu lazur, dodaje smażonego kurczaka, polewa makaron i jest git :D albo takim farszem wypełnia się cannelloni, polewa sosem beszamelowym i zapieka

Gość barbarellia.
dzięki wypróbuję a ktoś ma jeszcze jakiś inny przepis ?

Gość bdhureifokref
przesmazasz krotko szpinak z czosnkiem, oczywiscie doprawiajac sola i pieprzem. podajesz z makaronem skropionym oliwa, albo druga wersja- robisz to samo, ale dodajesz to do sosu beszamelowego i jest pychotaaaaaaaaa :)

Gość barbarellia.
wielkie dzięki idę wypróbować

ja polecam naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym albo placki szpinakowe (robi się jak placki ziemniaczane).

Gość teraz ja!
Tylko kupując szpinak mrożony, zwracaj uwagę, żeby był w liściach, a nie rozdrobniony. Rozdrobniony to paćka, gorszy w smaku od liściastego.

Gość Asdfghjkk
Szpinak rozmrazam i daje do miski. robie sos beszamelowy i zalewam szpinak. mieszam. mozna dac tez inne warzywa lub cebulke. Na malej blaszce ukladam piersi z kurczaka lub rybe i zalewam sxpinakiem z beszamelem.. na wierzch troszke sera zoltego. i do piekarnika na ok 30-40 min na nieduzy gaz. Sxybkie i pyszne :-) wazne zeby rozmrozic szpinak bo pozniej w pieczeniu duzo wody puuszcza i trzeba dluzej piec zeby wyparowala

Gość barbarellia.
dzięki właśnie zrobiłam szybka wersje z sosem beszamelowym i powiem wam że nawet dobre mi wyszło zajadamy teraz z córą wypróbuję też z tym kurczakiem bo myślę, że też dobre będzie jeszcze raz dzięki