Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy-angel

atrakcyjnośc i waga po ciąży

Polecane posty

Gość crazy-angel

drogie Panie ile czasu po porodzie wróciłyście do wagi sprzed ciąży i w jaki sposób to osiągnęłyście? Ja jestem 2 i pół miesiąca po porodzie i zostało mi jeszcze jakieś 3 kg. Ale i tak czuję się niezbyt atrakcyjna A jak u Was z poczuciem atrakcyjnoSci?

Gość Leokadia Nadia
ja 3 lata po i wciaz mam 10 do zrzucenia

Gość jojoiiojo
nie wiem po co matki mowia o wadze, skoro kazda z nich wie, ze po ciazy mozna miec taka sama wage jak i przed, ale cialo jest juz inne, nie takie zwarte i jedrne.

Gość crazy-angel
no tak to prawda. już nie wspomniałam nawet o rozstępach bo tego sie nie pozbede. brzuszek tez mi zostal bo mam tam o prawie 10 cm wiecej:( ale pytanie: jak i czy jest szansa aby znów byc atrakctjna i piekna dla meza no i dla siebie?

Gość jpsfjpfj
ja wyglądam dokladnie tak jak przedc ciaza - ani jednego rozstepu ale cała ciąża to jedno wielkie smarowanie się, dodatkowo w ciazy przytyłam 10 kg tylko no i przed bciążą często chodzilam na fitness i po ciazy tak samo, podobno ciało wyćwiczone szybciej wraca do siebie, przy 167 wzrostu waże 55 kg i jest super, mąż ciągle zazdrosny ale ja nie dla niego dbam o siebie ale dla wlasnego dobrego samopoczucia i wam radze to samo - nie dla kogoś- dla siebie macie robic sobie dobrze :)

Gość tak tak moje drogie
Same tego chcecie a teraz narzekacie. Prawda jest tak że już nigdy wasze ciało nie będzie takie jak przed ciążą i albo to zaakceptujecie albo totalnie się pogrążycie.

Gość Smoky eyes
Myślę że wyglądam nieźle. Urodziłam ponad rok temu. Ważę 5 kg mniej niż przed ciążą (59 kg przy 176cm). Rozstępów nie mam. Jedyny dylemat to odrobinę za luźna skóra na brzuchu(oponki już nie mam). Po porodzie czułam się fatalnie w swoim ciele więc ostro wzięłam się za siebie. Największe efekty przyniosły cwiczenia. Zaskoczyło mnie że kilka minut cwiczeń dziennie może dac tak spektakularne rezultaty! W chwili obecnej uważam się za atrakcyjną kobietę ale niedawno zżerały mnie kompleksy.

ja przed ciążą ważyłam 54 kg, kiedy szłam rodzić ważyłam 59 kg i przyjściu ze szpitala znowu ważyłam 54 kg więc wagowo było jak najbardziej ok, ale faktem jest - potwierdzam - że ciało jest inne, mniej jędrne, mniej ubite niż przed ciążą, bardziej podatne na tycie mam wrażenie, rozstępów na szczęście się nie dorobiłam ale potwierdzam, że po ciąży trudniej jest utrzymać idealną sylwetkę. A może mnie się już po prostu nie chce :)

smoky a powiedz mi jakie ćwiczenia robiłaś? ja myślałam, żeby brzuszki robić codziennie po choćby 50 sztuk ale mam, jak się to mówi, słabą silną wolę i jakoś się nie widzę w roli ćwiczącej kobiety :/

taka j. Lekarz cie nie beształ za tak mały przyrost wagi?Dziecko ok 3 kg, kg macica,kg wody więc to jest już 5 kg. Albo nie przytyłąś NIC (a to jest niemożliwe) albo miałaś dziecko o wadze 1 kg....

Prawidłowy przyrost masy ciała podczas ciąży wynosi od 12-17 kg Na przyrost masy ciała składa się: dziecko 3,5 kg łożysko 0,7 kg płyn owodniowy 0,9 kg powiększenie macicy 1,0 kg gruczoły piersiowe 0,5 kg objętość krwi mamy 2,0 kg płyny komórkowe 2,0 kg tkanka tłuszczowa 3,5kg Więc coś ściemniasz taka j. :P

Wracając do tematu: W ciąży przytyłam 19 kg które zrzuciałam w 3 miesiące - bez ćwiczeń i bez diety - po prostu strasznie stresowała mnie nowa rola;) Teraz ważę 47kg i moje ciało jest ok - tak jak przed ciążą - jedynie piersi mam większę ale to plus:)Zgadzam się z tym że teraz trzeba więcej dbać o ciało:)Ale to i tak normalne z wiekiem:)

Gość Smoky eyes
taka.j - cwiczę 8 min. ABS. Tu masz link: http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY W ciągu czterech mc-y straciłam w pasie 10cm. Cwiczę 6 dni w tygodniu.Na początku miałam zakwasy ale teraz nawet się nie zgrzeję ;-) Do tego smaruję się balsamami ujędrniającymi żeby poprawic elastycznośc skóry na brzuchu.

Gość Smoky eyes
Ja też nie przepadam za cwiczeniami. W mobilizacji pomogły mi zdjęcia. Co miesiąc robiłam sobie fotki brzucha i porównując je z poprzednimi widziałam efekty. Do tego zapisałam sobie wymiary z jakimi zaczynałam oraz cel jaki chciałam osiągnąc. To dawało mi motywację.