Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszamama

NALESNIKI

Polecane posty

Gość pierwszamama

Nalecialo mnie na nalesniki, i zawsze wychodzily ok, nie wiem co zle dodalam ze sie rozpadaja.. czy powodem moze byc ze dalam 1 jajko wieksze zamiast 2? zaraz sie wkurze bo mam na nie taki smak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszamama
ten kol;es mi nic nie pomogl, wrecz mnie drazni;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszamama
nie dalam jak zawsze, mleko jajko, wode maka, olej ,sol i cukier...pomozcie bo ja chce tego nalesnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czesto przyczyną
rozlatujących si enaleśników jest niedostatecznie rozgrzana patelnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podobno jak ciasto postoi pół godziny przed pieczeniem to sie mniej rwie, ale nie sprawdzałam tego nigdy więc nie wiem na pewno czy to prawda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nic strasznego
Nie daję oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszamama
ja daje odrobine, wiec wiem ze to nie on zawinil...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pożyjemy zobaczymyyy
może za rzadkie ciasto? no i musi być pół na pół wody (najlepiej mineralnej gazowanej) i mleka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wcale nie być wody, ja zawsze daję mleko, śmietanę i jajka i to wszystko. I nigdy sie nie rwą.I smażę na maśle albo na margarynie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszamama
smietany nie daje, za to dalam drugie jajko i chyba pomoglo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o żesz kurna ludzie
ja tam zawsze wrzucam tylko jajka mleko i mąkę i zawsze jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tam biorę :mleko,mąkę,jajko,szczyptę soli,pół łyżeczki cukru,ociupinkę maleńką proszku do pieczenie(prawie nic) i wszystkiego na oko by nie było za rzadkie ciasto ani za gęste. smażę na oleju... ponad to mam patelnię po babci:) i smak jest nie do zastąpienia... czasem do takiego ciasta ścieram jabłko na tarce(czasem tyci cynamonu do tego) i dorzucam po wyciśnięciu soku.wtedy robię takie małe placuszki. pychotka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×