Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuuv8uv98ruv

aborcja nie powinna być chyba jednak zalegalizowana

Polecane posty

Gość nuuv8uv98ruv

Jestem przeciwna wprowadzeniu ustawy o legalnej aborcji z kilku prostych przyczyn. Po pierwsze będzie to sprzyjać nadużyciom w stosunku do osób, które nie chcą się jej poddać a mężczyźni będą mogli naciskać psychicznie na kobietę, która zechce urodzić co się zdarza przy nielegalnych aborcjach a co dopiero przy legalnych. Tak samo odnośnie legalizacji narkotyków. Nie chodzi tylko o ludzi, którym te ustawy ułatwią życie ale o osoby, które są przeciwne a będą poddane presji bądź będą tym rzeczom poddawani wbrew ich woli. Jestem za legalnością w przypadkach uzasadnionych ale tylko i wyłącznie. Kiedyś uważałam, że powinna być legalna bo ludzie powinni mieć wolny wybór ale jednak dochodzę do wniosku, że wolny wybór jest względny i czysto teoretyczny. Ja sama jestem przeciwna aborcji i nigdy bym się jej nie poddała. Rozumiem jednak cierpienie np. zgwałconych kobiet.

Gość zezulec
moim zdaniem każdy powinien mieć wybór ale kurwa nasze społeczeństwo się starzeje więc legalizowanie aborcji w stosunku do dobra państwa jest złe państwo w takiej sytuacji jak nasze nie powinno legalizować aborcji bo jest to jak strzał w łeb