Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coooooo robiccccccc

co zrobić z takim chłopem?

Polecane posty

Gość coooooo robiccccccc

ma mase zalet i kilka wad, ktorych nie moge zdzierzyc... sama nie wiem co mam z nim zrobic. spojrzcie na to obiektywnie i dajcie mi jakas rade... z zalet: - mowi mi, ze jestem najpiekniejsza i naprawde czuje sie przy nim atrakcyjnie - lubi mnie bez makijazu, wychwala moje cialo, moge przy nim czuc sie swobodnie w dresie czy szlafroku - namawia mnie na kobiece ciuchy typu krotkie spodnice itd. - mowi mi, ze pasuje mu w 98% - przynosi mi jakies pierdoly typu lizak, cukierek w ksztalcie biedronki, jajko z niespodzianka - slodkie to i urocze... - ma pasje, ktora jednoczesnie jest jego praca - otwiera mi drzwi w aucie, przepuszcza w drzwiach, taszczy za mną siaty z zakupami, martwi się żebym nie marzła, jak jestem zmeczona jest gotowy zrobić obiad (mimo, że będzie spalony i przesolony) podczas gdy ja bede leżała w łóżku - potarfi zrobić remont i zająć się innymi męskimi czynnościami - jest super w łóżku - jest pracowity - jest dla mnie w stanie zrobić naprawdę dużo - lubię z nim spędzać czas - ciągle mówi, że mnie bardzo kocha i z tego co wiem jest stały w uczuciach wady: - jest dużo prostszy ode mnie, podchodzi do życia na zasadzie "jeżeli coś mnie nie interesuje to sobie nie zawracam tym głowy" - przez to ma braki w wiedzy ogólnej - nie skończył żadnych studiów - ma pracę umysłowo-fizyczną powiedziałabym - mieszka z rodzicami (tzn. obecnie u mnie 90% czasu) - wypłaty z pracy dostaje tygodniowo, nie używa konta w banku, nie ma oszczędności, więc ciągle się zastanawiam czy będzie miał możliwość, żeby spędzić ze mną weeked czy coś... o zapraszaniu gdziekolwiek chyba nie ma mowy, bo za wszystko płacimy na pół... albo ja płacę, ale on za to tankuje samochód, którym mnie wozi... - ma dziwną rodzinę, z którą ma bardzo kiepski kontakt, oni chyba nawet nie wiedzą, że ze mną jest - czasami jego gust mnie zadziwia - jego znajomi są zupełnie inni od moich, jesteśmy z różnych środowisk ja jestem wykształcona, w miarę niezależna, znam się na winie, którego on nieznosi, mam świetną rodzinę i znajomych na poziomie, z którymi można rozmawiać do rana, potrafię pokonwersować z każdym (on nie...), pracuję dla nowoczesnej firmy chcąc pokazać mu co lubię robić w wolnym czasie zaprosiłam go do restauracji (płaciłam, bo to ja zapraszałam), do kina... a on nic... najchętniej siedziałby w domu, bo "tak mu ze mną dobrze" kiedyś masę czasu spędzał ze znajomymi, teraz nie chce mu się imprezować... a mnie ciągnie do ludzi. ostatnio na imprezie u moich znajomych byłam sama, bo on nie lubi poznawać nowych ludzi. nie wiem czy go kocham... wiele rzeczy mnie odstrasza... może przez to że przez długi czas byłam w związku z kimś starszym i świetnie ustawionym wiem, że to nie wszystko, ale brak obycia mojego obecnego faceta czasami mnie załamuje nie chce go skrzywdzic... o ile to w ogole mozliwe... co o tym myślicie?

Gość Yachu Chrystman
ma zawodówkie ?

Gość Trudno powiedziec :)
Mam troszke podobnego, pozwole sobie zacytowac: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> wady: - jest dużo prostszy ode mnie, podchodzi do życia na zasadzie "jeżeli coś mnie nie interesuje to sobie nie zawracam tym głowy" - przez to ma braki w wiedzy ogólnej - nie skończył żadnych studiów - ma pracę umysłowo-fizyczną powiedziałabym >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Z tym, ze moj jest samodzielny, ma oszczednosci. Placimy tez na pol, ale to dlatego, ze ja jestem honorowa :) Z rodzina (fajna) ma super kontakt, ze znajomymi sie dogaduje. Ja sie odnalazlam w tej sytuacji, co bedzie z Toba - nie wiem

Gość coooooo robiccccccc
ma wyksztalcenie srednie

Gość coooooo robiccccccc
no i on jest samodzielny, od lat pracuje, sam placi za swoje wyzywienie, utrzymanie samochodu, imprezy, przyjemnosci itd. tyle ze mieszka ze starymi i nie ma oszczednosci dla mnie to niepowazne zwlaszcza, ze nie pracuje na etat tylko na czarno :/ paranoja...

Gość Bartłomiej Waśniewski
zabić

Gość coooooo robiccccccc
aaaa i ja dogaduje sie z jego znajomymi - bo doigadam sie z kazdym martwie sie o niego :/ przy moich znjaomych parwie sie nie odzywa, bo nie ma pojecia co to studenckie zycie, kto0re my wspominamy, albo co to normalna praca w biurze nie ma pojecia o polityce, sztuce itd. niedlugo mam go zabrac do rodzinnego domu i juz mam ciarki na plecach

to, ze nie ukoncyzk studiow nie robi z niego gorszego czlowieka. skoro pracuje, robi to co kocha to chyba to jest najwazniejsze. a jesli chodzi o szczwednosci - to malo zarabia, czy po prostu wszytsko od razu wydaje? to istnotna roznica moim zdaniem szukasz idealu - obudz sie!!! idealy nie istnieja i albo kogos kochasz i akceptujesz go ze wszystkimi jego wadami, albo sie z nim rozstajesz i przestajesz oszukiwac

"przy moich znjaomych parwie sie nie odzywa, bo nie ma pojecia co to studenckie zycie, kto0re my wspominamy, albo co to normalna praca w biurze nie ma pojecia o polityce, sztuce itd. niedlugo mam go zabrac do rodzinnego domu i juz mam ciarki na plecach" mam wrazenie, ze Ty po prostu sie go wstydzisz

Gość coooooo robiccccccc
pewnych rezczy sie wstydze.... to prawda ze nie jest tak obyty, oczytany i wygadany jak ja...

Gość Trudno powiedziec :)
To go ucz

Gość coooooo robiccccccc
no kurcze.... ale to strasznie duzo spraw.... nie zmienie go nagle z hiperekstrawertyka zreszta zauwazylam, ze on jest bardzo inteligetny i wyuczalny, ale idealnie (za pierwszy razem) przyswaja tylko rzeczy ktore go interesuja nie jestem w stanie wplynac na jego wiedze ogolna, maniery, zachowanie, nawyki, tematy do rozmow, stosunek do ludzi itd. - za duzo tego, musialabym go zmienic w innego człowieka

Gość jsp
najwazniejsze to jaki kontakt ma z rodzina, z relacji tych wyczytasz jakim bedzie człowiekiem!

"musialabym go zmienic w innego człowieka" on jest doroslym facetem, juz dawno sie uksztaltowal i nie da sie go zmienic, albo go akcepujesz ze wszytskimi wadami albo kiedys one Ciebie zniszcza z reszta moze byc tak, ze Ty sie znasz na wielu kwestaich, o ktorych on nei ma pojecia, a jesli trafilabys do jego srodowiska to Ty bys sie czula jak 'glupek' nie rozumiejac rzeczy, ktore dla nich sa oczywiste

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa12345678
wiem dobrze o czym pisze autorka. Tez mam 2 kolegow ze studiow o ktorych moglabym podobnie napisac. Nie zmienisz go. On pewnych rzeczy, subtelnych spraw po prostu nie rozumie. Mozesz sie dwoic i troic a on i tak powie "no co" "ale o co ci chodzi". Najgorsze te " no co" I tu nie chodzi o IQ bo obaj są dosc bystrzy i zaradni, jeden nawet mysle ze IQ ma spoooro ponad przecietną. Ale czasem taka słoma z butow mu wychodzi ze tylko zalamac rece. I z reguly rozbija sie to o codzienne drobne sprawy, sposob bycia, mowienia do innych ludzi, zalatwiania spraw w urzedzie i nie tylko, rozmowy z ludzmi o wyzszym statusie spolecznym itp. Nie zna znaczenia wielu "trudniejszych" polskich slow, czasem chodząc z nimi cos zalatwic, czy siedzac w restauracji po prostu palilam sie ze wstydu. A dla nich bylo wszystko ok. Nawet poczucie humoru mają dosc malo wysublimowane. Nie zmienisz go. Wiazac sie z nim na stale bedziesz miala poczucie ze popelnilas mezalians. I nie chodzi tu o pieniadze bo on nawet jak bedzie przynosil 5 x tyle kasy do domu niz Ty to i tak bedziesz miala wrazenie ze jestescie z dwoch roznych swiatow i srodowisk.