Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukatan

ile osob do ankiety w gimnazjum

Polecane posty

Gość jukatan

ile ankiet powinnam zrobic w gimnazjum liczacym 300 uczniow,zeby badanie do pracy dyplomowej bylo miarodajne?

Gość chluptassiowa
299

Gość jukatan
jest tu jakas zasada??

Gość SzokującaHistoria
Powinnaś zapytać promotora

Gość jukatan
promotor był dla nas dostepny do końca stycznia, powiedział, że reszte spraw mamy zakumać sami, nie chce tez czytac naszych prac przed ostatecznym drukiem, bo nie ma czasu, troche olewatorsko - ...ale to podyplomowka, wiec z zasady kazdy wie co i jak ma byc (tylko,ze ja nigdy wczesniej nie robilam takich badan spolecznych!), a tez pewnie recenzenci nie beda sie zbytnio wczytywac w te prace... jednak chcialabym zachowac pewne pozory trzymania sie zasad... to ile zrobic ankiet??

Moim zdaniem ankiety w ogóle nie są miarodajne bo każdy je wypałnia na odwal sie :p

Gość SzokującaHistoria
Jukatan jak pisałam pracę licencjacką to kazano mi przebadać 30 osób, teraz będę bronić pracy mgr i mam przebadać z 60 osób, więc może przebadaj chociaż połowę tej szkoły, żebyś miała jakiś powód, żeby myśleć tak lub inaczej :)

Gość jukatan
szokujaca rozumiem, ze Ty nie badasz wycinka z uczniow danej szkoly, zeby poznac punkt widzenia na daną szkołe...? mysle o tej 100 - byloby ulatwienie w statystyce ;)

Gość jukatan
moze teraz jest ktos, kto sie jeszcze wypowie?

Gość karkoooo
musisz dużo zrboić ankiet a potem wybrać z tego ileś i analizować część. Daj wszędzie gdzie się da ankiety;

Gość SzokującaHistoria
przebadaj 100 uczniów, a i jeszcze jedno, idź do rektora że promotor ma Was w dupie, a to jest jego z*** obowiązek się z wami spotykać i sprawdzać prace. Trzymam kciuki :). ja teraz będę badać przemoc w środowisku szkolnym, ale mój promotor stwierdził że mi tak prawdy nie powiedzą, więc mam w internecie zbadać opinie na temat tego zjawiska :)