Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minesse90

czy to moglo byc samoistne poronienie?

Polecane posty

Witam forumowiczów. Pierwszy raz zwracam sie z prosba o pomoc na forum bo nie wiem co robic. Przedstawie sptrawe od poczatku. Mam cykl miesiaczkowy 28 dniowy. Wyliczylam ze po ostatniej miesiaczce kolejna powinna wypadac na 8/9 luty br. Zwykle przed okresem mam 3 dniowe slabsze plamienia (lekarz mowi ze to normalne). Jednkak tym razem bylo inaczej. Juz 1 lutego dostalam plamien ktore przerodzily sie w okres. Normalny obfity taki jak zawsze tylko krew jak by byla sporo ciemniejsza niz zwykle. NIe przejelam sie tym myslac ze poprostu dostalam wczesniejszego okresu i tyle. Nie mialam zadnych boli brzucha, piersi krzyza itd. Wczoraj wieczorem bylam pewna ze okres sie konczy i zalozylam na noc wkladke z mysla ze musze odwiedzic lekarza i dowiedziec sie czemu dostalam okes tydzien wczesniej. Tymczasem w nocy dostalam silnych boli (takich jak zawsze przy okresie) i o dziwo kolejny okres.. Nie wiem co to ma znaczyc.. 2 okresy jeden po drugim? cyz moze to samoistne poronienie? Czytalam wiele na ten temat na forum i juz sama nie wiem co mam myslec. Jesli byla to ciaza to nie wiedzialam o niej. Jak tylko okres sie skoczy pojde do lekarza ale do tego czasu bede sie zadreczac. Poradzcie mi cos. Moze ktoras miala podobnie, a moze czasem tak sie zdarza bez powodu. Mam 21 lat i pierwszy raz mi sie to zdarzylo. Prosze o pomoc i pozdrawiam

Gość mou
zrób test -jeśli to była ciąża to wyjdzie pozytywnie.

Gość mou
tak, okres nie stanowi przeszkody podczas wykrywania hcg.

Gość mou
a tak poza tym to mogą być zaburzenia hormonalne a nie poronienie czy ciąża.

Gość wyśrodkowana
Wiesz co? Jezeli to faktycznie było poronienie to test niekoniecznie ci coś wykaże. idź po wszytskim do lekarza, niech zrobi usg, bo jezeli byłaś w ciaży to może macica nie do końca się oczyściła i moze być problem.

Gość burzasniezzna
Poronienie w twoim przypadku musialoby nastapc tydzien od owulacji, czyli teoretycznie w momencie w ktorym zarodek powinien sie zagniezdzac. Wczesne poronienie to spozniona kilka dni miesiaczka, ale napewno nie tydzien przed jej terminem.

Gość 8569082
Pierwsze pytanie, czy zakładasz, że mogłaś zajść w ciąże. Jeśli nie, to ja obstawiam jakies zaburzenia hormonalne.

Gość wewedfh
okres zaczyna się skąpo po czym staje się obfitszy i zanika...a ty po prostu schizujesz i wymyślasz jakieś bzdury...taaa..miałaś dwa okresy i pewnie jesteś w ciąży...zapytaj swego gina, a zapewniam cię , że postuka się w czoło...szokuje mnie jak niektóre kobiety mało wiedzą o biologicznych sprawach....na wagary chodziłaś w czasach szkolnych i teraz wypisujesz bzdury...

Gość podstawowa sprawa
plamienia przed @ nie są normalne i najczęściej oznaczają niedomogę lutealną, czyli niedobór progesteronu, a przy niedoborze progesteronu żadna ciąża się nie utrzyma zatem - zmień lekarza jeśli uważa, że to norma i nie zlecił Ci badania poziomu progesteronu druga sprawa przy cyklach 28-dniowych to krwawienie plamienie w okolicach 20 dc na pewno nie miało nic wspólnego z poronieniem zarodek potrzebuje 5-12 dni po owulacji by się zagnieździć stawiam na zaburzenia hormonalne, które i tak zapewne u Ciebie występują skoro masz plamienia przed @

Gość mireczkaa
nie sądzę. Zbadaj sobie hormony i zmień lekarza, bo 3dniowe plamienia przed okresem normalne nie są!

a ja mam plamienia przed okresem a progesteronu tyle co niektóre kobiety w ciazy dopiero maja.....po prostu hormony wolniej spadają przed 2 stąd plamienia tak mi gin tłumaczył...i połowa kobiet to ma...

Połowa mówisz? Jakoś żadna z nas nie napisała, że ma tak samo.

Gość zmień ginekologa bo bzdury
Ci opowiada;) normalny @ zaczyna się KRWAWIENIEM, nie PLAMIENIEM

nic nie będe zmieniać bo to najlepszy gin w mieście...a skoro on tak mówi i badania to potwierdzają to nie mam powodów by mu nie ufać...

dziewczyno, poroniłaś, starasz się o dziecko, w ciążę zajść nie możesz i nadal będziesz się upierać?:O błagam Cię:O

mój problem z zajsciem ma inne podłoże..ale to juz ciebie nie powinno interesowac :P a te plamienia mam własnie od poronienia...i gin o wzzystkim wie....i badał mnie dokładnie i ze mną wszystko jest ok

guzik mnie obchodzi to co Ty proszę Cię tylko nie wprowadzaj nikogo w błąd i nie wypisuj bzdur!

dziecko, ja tylko proszę Cię byś bzdur nie wypisywała wprowadzając innych w błąd:O swoje zdrowie powierzaj komu chcesz - mnie to naprawdę nie interesuje Ty sama wtrąciłaś swoje bezsensowne 3 grosze w temat o którym pojęcia nie masz jak widać:O nie wiem czy jesteś tak naiwna i tak ślepo wierzysz jakiemuś konowałowi do którego chodzisz, bo poroniłaś prawie 3 lata temu i jakoś do tej pory zajść w ciążę nie możesz, a upierasz się, że Twój lekarz jest taki wspaniały i wszystko wiedzący tylko ciąży u Ciebie nadal nie ma czy po prostu na tym Ci nie zależy i w tej swojej frustracji źle życzysz również innym wypisując podobne głupoty na forum?

nikomu źle nie życze...a staram sie dopiero od 8 cykli..wiec to nie duzo..to powiedz ty mi czemu mam te plamienia??skoro progesteron mam w górnej granicy normy??a gin dokładnie wytłumaczył mi na czym to polega...wiec nie widze powodu zeby mu nie wierzyć....