Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzającawciąży

jak nie przytyć już więcej w ciąży? bardzo proszę o rady!

Polecane posty

Gość odchudzającawciąży

witam. zacznę od tego że zawsze miałam duże problemy z wagą. przed ciążą na skutek diety i intensywnych ćwiczeń schudłam 30 kg. jadłam ok 1000 kcal dziennie plus ćwiczenia 2 h dziennie. kiedy zaszłam w ciążę popełniłam wielki błąd. pomyślałam sobie że teraz sobie pofolguję i przestałam zwracac uwage na to co jem. miałam ochote na pączka to go wciągałam albo nawet dwa, nie ograniczałam się- wiem wiem źle zrobiłam. efekt byl taki że w pół roku przytyłam 20 kilo. Był to głównie efekt jojo po diecie plus oczywiście to co przytyć powinnam. Ostatnio pojawiły się problemy z cisneiniem. Lekarz zalecił dietę!!! Mam kontrolować wagę, jeść zdrowo itd. No więc zastosowałam się do tego i przez miesiąc diety nie przytyłam ani grama, ale też nie schudlam. Tylko że wczoraj obliczyłam że w 3 trymestrze zapotrzebowanie jest o 2500kcal dziennie i a ja jadłam jakieś 1500- uwierzcie mi ciężko dobić do 2500 nie jedząc słodyczy, tłustego, tylko ciemne pieczywo, chude mięso, warzywa, owoce. Wczoraj zrobiłam eksperyment Zjadłam 2500 kcal - same zdrowe żarełko- ciemne pieczywo, chude mięsko, warzywa, owoce- i dziś staję na wagę a tu 0,5 kg więcej! jestem załamana! nie obchodzi mnie wygląd a zdrowie dziecka. ale tak źle i tak niedobrze! poradźcie cos proszę, bo boję się ze maluch nei urośnie :(

Gość normalny Juzik
Musisz dużo srać, jak często robisz kupcię?

Gość dolaczam sie i ja
nie odchudzaj sie w ciazy, nie teraz!!!!!!!!!!!! jedze umiarkowanie,moze ciut mniej niz dotad,ale normalnie, wezmiesz sie za siebie po narodzinach

Gość dolaczam sie i ja
takie wahania wagi o 0,5 kg czy nawet ciut wiecej to normalne w ciagu doby, niekoniecznie juz przytulas, poza tym dziecko tez sie zwieksza kazdego dnia, spokojnie mozna z 10-20 kg z dzieckiem w ciazy przytyc, nie panikuj, i nie eksperymentuj z niejedzeniem podczas ciazy! to naprawde niebezpieczen

Gość wazniejsza jest szczoteczka
nie jedz obfitych kolacji po 18stej,a jedz za to duzo owocow i warzyw surowych badz na parze, blonnik daje uczucie sytosci, ale moze w twoim przypadko jest tak, ze organizm sie czegos domaga?? ja tak mialam w ciazy az zaczelam duzo ryb jesc, ktore choc tluste daja super uczucie sytosci :) do tego woda mienralna niegazowana nie jakies slodzone duperelki, albo soki, kompoty itd.

Przecież i tak już masz nadwagę więc musisz ograniczyc kaloryczność posiłków. Nie chodzi o to co jesz tylko ile. Masz jeść tyle żeby nie byc głodną ( ale sie nie przeżerac) a jednocześnie dostaczac wszystkich niezbędnych elementów pożywienia.

poradźcie cos proszę, bo boję się ze maluch nei urośnie poczytaj lepiej jakąś książke nt fizjologii ciązy i zycia płodowego :O

Gość ale nudzisz
Kto normalny patrzy na kalorie? Wy nie macie umiaru w tej masowej schizofrenii !! Nie czujecie swojego biologicznego zegara przez tą modę bycia naj