Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natasza989222

YORK pies ciagle sika po mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość
Zapytaj kogoś co ma taką rasę może pomoże. On to ma chyba z radości ze rąk sika.Niektóre psy tak mają I sie tego nievoduczy

Gość gość
Mój yoreczek ma 3 lata i ma "ulubione" miejsca do załatwiania w domu a jest to podłoga w łazience uff płytki i niestety drewniana podłoga na półpiętrze. Ale i tak jest kochany przez domowników

Gość Rybkaaa86
Mój york ma 10 lat był nauczony czystości sikał od małego na dworze bo z nim wychodziliśmy od jakiegoś roku sika po domu nie wazne ze 5 min wczesniej byl na dworze

Gość gość
7 letni york, którego mam w mieszkaniu, był nauczony załatwiania się na dworze i nie zdarzały mu się wypadki, chyba że z radości puścił kilka kropelek. Ale od 2 lat załatwia się w domu, nieważne że chwilę wcześniej wrócił ze spaceru to w przedpokoju zostawi kałuże. Widać, że na dworze sika, nie wstrzymuje. W przedpokoju są płytki, jednak wszystko i tak rozlewa się dalej rowkami i najgorsze, że wcieka za listwy... Nic nie daje rozkładanie specjalnych mat, bo je omija lub załatwia się na ich krawędzi i wszystko ucieka pod nie i jest jeszcze więcej roboty. Weterynarz mówi, że nie jest chory i nie wie dlaczego tak się dzieje. Gdyby mu coś było, to załatwiałby się wszędzie, a jak jesteśmy w innym mieszkaniu to przez 2 miesiące nie ma żadnej wpadki... Podczas spacerów jest chwalony, a przy sikaniu w domu ganiony. Ponowna nauka czystości na dworze nic nie daje. Czy w tym wypadku może pomóc kastracja? Chociaż to nie jest mój pies tylko mamy i ona może się na to nie zgodzić, ale mogę jej ten pomysł podsunąć... Powoli tracimy siły od wykręcania tych listw i przykrego zapachu. Szukamy pomocy.

Gość gość55555
Same sie wykastrujcie! Masakra kazdy post o kastracji to kobieta, co z was za ludzie? Bezduszne suki. Chcecie zabawke to kupcie sobie pluszaka, albo rybki w akwarium. Jak mozna byc tak podlym i dla wlasnej wygody robic z psa eunucha? Co taki pies ma z zycia???

Gość gość
Nie kastruj go jedź z nim do weterynarza Broń borze nie zostawiaj go od damu on was potrzebuje jesteście jego właścicielami oduczy się też mam pieska i też był z nim problem

Gość gość
Gość 55555 ma 100% racji jesteście okropne i okrutne to są zwierzęta one czyją żyją nie kastrujcie ich nie kastrujcie ich

Gość gość
yorki to takie psy których nie nauczysz czystości a ci co piszą ze ich york nie sika w domu bo wychodzą z nim 3 razy dziennie to hodowcy którzy chcą sprzedać swoje szczeniaki z klatek

Gość gość
Tak jasne 3 razy dziennie :D:D. Mój wychodzi 5 razy dziennie o 7 rano później o 11 z dziadkiem idzie na dłuższy spacer następnie o 15 ze mną o 18 i na noc o 21 i tak sika w domu raczej znaczy teren tu kropka tam dwie albo przed samym wyjściem oleje drzwi. Sąsiadki york to samo robi i też wychodzi często na dwór. Ta rasa już tak ma.

Gość gość
No jak chcesz mieć yoreczka to zapomnij o czystym, pachnącym domu, a zacznij się przyzwyczajać do smrodu szczyli :D

Gość gość
piesek ładnie pachnie ale tylko po kąpieli a w domu wali szczochami he he

Gość gość
Tak gdyby nie to szczanie to byłyby fajne pieski

Gość gość
Mój yorczek od lat chodzi w domu w pampasie, nie ma innego wyjścia, bo co rok trzeba było podłogi i meble wymieniać

Gość gość
No właśnie dlaczego innego psa bez problemu nauczysz czystości a yorka nie?

Gość gość
wszystkie mikrusy wielkości yorka szczają w domach.

Gość gość
maltańczyki, yorki, chihuahua, ratlerki to szczyluchy domowe

Gość gość
Mojemu kumplowi york nasrał na stole w wigilie :D

Gość gość
drogie to i głupie :D

Gość Luiza

Mój też tak  sikał   mimo że wstawałam w nocy i w dzień go wypuszczałam  i okazało się że ma grzybicę i problemy z pęcherzem . Przestał jak został wyleczony.

Gość Pomocnik

Można łatwo sprawdzić dodając  do wody kapsułkę  probiotyku ,synbiotyku  uzupełniając  bakterie kwasu mlekowego , jeśli będzie poprawa  nie będzie często pies sikał to znaczy że w jego organizmie rozszalał  się za mocno grzyb  i przyczyną jest zapalenie pęcherza ,sygnałem grzybicy  też jest przykry zapach z pyska psa . Od razu tego samego dnia zauważyłam poprawę ,pies mniej wychodził  na siku i skończyło się obsikiwanie  w domu ,a przez wiele lat się męczyłam . Leczenie  jest dobre  ale trzeba pamiętać że grzybica   lubi nawracać .

Gość Gość

Pampas i po problemie