Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NoszJakDługoJeszcze?

OBRZEZANIE TO ZNĘCANIE SIE NAD DZIECKIEM!

Polecane posty

Miałam okazje obserwować to okrucieństwo kilka razy! Tak?-to dlaczego nie poczekacie z tym do czasu jak mężczyzna sam nie zdecyduje że chce sie temu poddać? Ja o swoim dziewictwie decydowałam sama!

no cóż taki lajf, z chrztem też się nie czeka i nie pyta dziecka o zdanie. możesz się bulwersować, ale nic tego nie zmieni, robią to od tysięcy lat. Ty się tak bulwersujesz, ale Tobie nic do tego. Matki obrzezanych dzieciaków tak nie ranikują i traktują to jak coś normalnego.

A czemu sie wypowiadasz w imieniu wszystkich żydowskich matek? Znasz wszystkie?

Chrześcijanie dawniej składali ofiary z ludzi,czy nadal to robią -nie! To czy żydzi zawsze musza to robic niemowlakom?-nie!

Świat to nieustanne zmiany! Kwestia czasu-rządza pieniądze wiadomo! Ale nie znane są......

a Ty widziałaś w ogóle jak wygląda obrzezanie u żydów? Nie wiem, może Ty uważasz że to się robi jakimś zardzewiałym tasakiem. Pewno nawet żyda na oczy nie widziałaś a tak się mądrzysz. Im to powiedz a nie nam truj, bo raczej siedząc na kafe świata ani nie zmienisz ani nie zabawisz :D Skoro to dla Ciebie takie okrutne, to pewnie równie strasznie o okrutne jest rozdziewiczanie, co?

Gość sysrq4
Porównywanie obrzezania jako zabiegu nieodwracalnego i podejmowanego z powodów pozamedycznych bez zgody osoby okaleczanej do np klapsa czy polania wodą z chrzcielnicy jest miarą stanu umysłu osób bredzących. Popierają to fanatycy religijni. A paniom które są za sugerujemy żeby w ramach równouprawnienia też obrzezywać dziewczynki....rozpropagować ten zwyczaj w USA... Obrzezuje się małe przyszłe kobiety w niektórych krajach arabskich czemu nie wprowadzić tego i do Europy ?.Zdaniem zwolenników tego typu zabiegów poprawia to higienę i przy bardziej radykalnej operacji uspokaja obrzezaną w wieku dorosłym. Dziwne jest zakłamanie europejczyków którzy protestują przeciw obrzezywaniu dziewcząt a milczą gdy obrzezaniu podlegają chłopcy.

A przy okazji lustrujemy liczbę ortodoksyjnie myślących żydów na tym topiku;) Come on!

Antyfanatyk-ty sie powtarzasz! OBRZEZANIE- Miałam okazje obserwować to okrucieństwo kilka razy! Tak?-to dlaczego nie poczekacie z tym do czasu jak mężczyzna sam nie zdecyduje że chce sie temu poddać? Ja o swoim dziewictwie decydowałam sama!

sysrq4 - Zgadzam sie w 100%

Gość Obrzezanie kobiet w krajach
muzułmańskich czy państwach Afryki to również kwestia głębokiej wiary w to że obrzezana młoda dziewczynka będzie kiedyś czystą kobietą, nieskalaną grzesznymi myślami a przy okazji będzie gwarancją czystości dla przyszłego męża gdyż otwór pochwy jest zaszywany okrętką gdzie pozostawia się jedynie malutki otwrek na odpływ moczu i krwi miesięcznej. Nie wiem zatem czy taki zabieg który dodatkowo jest wykonywany w taki sposób by jak najbardziej sprawić ból ofierze jest równy z usuwaniem napletka u chłopców. Usuwanie napletka nie powoduje dysfunkcji penisa i upośledzenia oraz całkowietego uszkodzenia odczuwania satysfakcji seksualnej. Usuwanie łechtaczki lub całkowicie warg sromowych powoduje często zakażenia, wykrwawienia śmiertelne (jak taka ofiara umiera to nie obwinia się źle wykonanego w brudzie zabiegu ale złe demony które widac tkwiły w dziewczynce). Usuwanie napletka przynosi więce dobrego w porównaniu z obrzezaniem kobiet ale i tak twierdzę że obrzezanie samo w sobie to barbażyńska metoda .

No właśnie-obrządków religijnych było zawsze wiele,niektóre nadal są,innych nie ma już od dawna. Wiem że czas działa na ich niekorzyść,zwłaszcza obrządków takich jak obrzezanie. Rownie dobrze moglibyśmy zaniechac tych praktyk już teraz,w tej chwili.

Tradycja-tak możnaby podsumowac idee obrzezania A wiadomo nie od dzis że tradycja umiera!

I Bogu dzięki że ludzie czasami słuchaja głosu swego serca!

Gość Obrzezanie?????
Toż to prymitywny obrządek-to sie jeszcze praktykuje????????

Gość No pewnie!!
Ty nie wiesz o tym? Dla głupiej zasady juz tylko!