Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmml

Risotto.

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmml

Jak robicie risotto i z czym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolerko
Witaj:) Ja gotuje ryz na pol twardo.Pozniej owijam garnek kocem i On sie parzy i rosnie:D Staje sie delikatny:) Kupuje gotowa wloszxczyzne badz sama tre warzywa.Gotuje je.Dodaje do ryzu, dodaje tez pokrojona w kostke kielbase.Wszystko daje do naczynia zaroodpornego,posypuje startym serem zoltym i zapiekam....smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość illnikko
A to ma być prawdziwe risotto czy jakiś byle ryż z dodatkami (bo takie coś dogrzewane pod kołdrą i zapiekane z risottem nie ma nic wspólnego)? Prawdziwe risotto wymaga i specjalnego gatunku ryżu, i specjalnego wykonania, tutaj masz przykładowe porządne przepisy: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,124366671,124366671.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,133001458,133001458.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,129044927,129044927.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolerko
Ja nie lubie rissota z patelni....bleee....robie takie jak wyzej napisalam i jest git:P:P:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość illnikko
Ja nie robię na patelni tylko w rondelku :P A to co opisałaś to na pewno jest pyszne, tylko to nie jest risotto ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolerko
Wiem,ze to nie jest takie typowe rissoto ale moja mama to tak nazwala i jakos pozostala ta nazwa:) Milego wieczoru:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
bolerko, to twoje to jest zapiekanka ryzowa nie risotto ;) ale w smaku na pewno dobre, z kielbaska :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do illnikko
to z Twoich linków wygląda jak rzygi :o Nie tknęłabym tego przez sam wygląd, wolę jednak wersję z warzywami i ewentualnie z mięsem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość illnikko
Bo tak ma wygldać. Risotto zawiera sporo tłuszczu, rozpuszczonego sera, a sam ryż jest kleisty, dlatego prawdziwe risotto to taka "maź", przepyszna. I jak już spróbujesz to chcesz jedną dokładkę, drugą, trzecią.... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×