Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termin porodu 31 stycznia

Po ilu dniach wywołują poród?

Polecane posty

Gość termin porodu 31 stycznia

Termin miałam na 31 stycznia, w ten dzień byłam w szpitalu na ktg i nic się nie działo. Dzisiaj byłam na kolejnym ktg, wszystko w porządku, nie ma oznak porodu. Następne ktg w sobotę, tj. 11 luty. Będę już 11 dni po terminie. Dzisiaj podczas ktg nie pytałam, kiedy wywołują. Jak myślicie? Mam już za sobą 1 poród, ale zaczął się sam w domu i w wyniku późniejszych komplikacji wykonano mi CC. Do drugiego porodu nie mam wskazań do CC, także mam spróbować urodzić naturalnie.

Gość różnei to bywa zależy od
szpitala i lekarza prowadzącego moja bratowa zaczęła rodzić w końcu sama, 16 dni po terminie:O

Gość różnei to bywa zależy od
oczywiście w dniu terminu została przyjęta do szpitala nie wiem na co oni czekali:O

Gość mou
norma to do 2tyg. po terminie. ale może samo się zacznie. :)

Gość mou
mnie lekarz kazał się zgłosić 4 dni po terminie z om a 9 dni po terminie z usg. nic nie wskazywało na poród a potem samo się rozkręciło i to tak że urodziłam w ciągu 8godz. od przyjęcia do szpitala.i to ze słabymi i nieregularnymi skurczami na przyjęciu plus rozwarcie tylko 1cm.

Gość kaczyszka88
ja mieszkam na małej wiosce i moja przyjaciółka chodziła prawie 3tyg (19dni)po terminie. W końcu łaskawie zapadła decyzja o cesarce po wywoływaniu porodu. Podłączono ją pod oksytocynę ale nie było skurczy gdy dziecku zaczęło skakać tętno i dalej rozwarcie było zerowe wzięli ją na stół dziecko urodziło się bardzo sine. nie wiem dlaczego tak długo zwlekali

Gość amelkowa mamaaa
ja rodzilam po terminie - 10 dni. mialam termin na 29 kwietnia, tydzien po terminie zglosilam sie do szpitala. byl to czwartek. porobili mi jakies badania i od piatku zaczeli wywolywac. w piatek mialam zakladany balonik, w sobote powtorka, o 21 zaczely sie skurcze, o 11 w niedziele odeszly wody, trafilam na porodowke i corka przyszla na swiat o 20.00 :)

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Moja siostra miała termin na 2.02. Wczoraj jej wywołali i wczoraj urodziła. Nie ma reguły. Mi po 7 dniach wywoływali.