Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zrobić ?

już sama nie wiem co lepsze ...

Polecane posty

Gość Co zrobić ?

Od niedawna myślimy z narzeczonym alby zamieszkać razem . Zaręczeni jesteśmy już rok . Myśleliśmy o wynajęciu mieszkania lecz doszliśmy do wniosku koszty mogą solidnie naruszyć nasz budżet . Opcja zamieszkania u mnie odpada - mieszkam z mamą i dwójką rodzeństwa na 2-pokojowym mieszkaniu , więc sami wiecie jak by to było gdyby doszła jeszcze jedna osoba , a w przyszłości dziecko . Pozostała opcja zamieszkania u niego ponieważ ma do tego warunki ( 2 piętrowy dom ), całe piętro było by nasze ( 2 pokoje , kuchnia , łazienka ) tylko jeden pokój musielibyśmy odstąpić jego bratu . I tu zaczynają się schody . Rodziców ma naprawdę fajnych , brat też ok , ale wiecie jak to jest gdy młodzi mieszkają z rodzicami czy przyszłymi teściami ;/ zaczyna coś nie pasować itp . Mam jakiś swego rodzaju niepokój jak to będzie , jak dzielić się obowiązkami , kwestia nawyków . Bardzo chce zamieszkać z narzeczonym , a z drugiej strony strasznie się obawiam czy dostosuję się do ich trybu życia i wgl ... Co mam robić ? , Jak to przełamać w sobie ? , Miał już ktoś taką sytuacje ? Jak sobie z tym poradziliście ?

Gość w biedrące
Zasada nr1- NIGDY nie pakuj się do domu, w którym będzie mieszkać twoja teściowa. Na początku będzie pięknie, cudnie, a poczyaj tylko tematy dziewczyn mieszkających z teściami - piekło po prostu. A jak dojdzie do tego dziecko to już kaplica na amen. Po co się tak śpieszyć? Uzbierajcie na wkład do kredytu na własne M albo weźcie dodatkowy etat na wynajem. Nie pakuj się w taki układ dziewczyno, nigdy w życiu.

Gość hsderwyrwa
heheheheh dopoki nie zaryzykujesz to nie dowiesz sie jak bedzie wygladalo mieszkanie u Jego rodzicow....poza tym bedziecie mieli swoje pietro.Od czasu do czasu bedziecie sie widywac:P U mnie mieszka moj facet,wynajmowalismy mieszkanie ale los zmusil Nas abysmy zamieszkali u mnie w domu i jest OK ale jednak woleli bysmy byc na swoim...kiedys bedziemy

Gość hsderwyrwa
PS.Ja sobie nie wyobrazam jak bym musiala zamieszkac ze swoja tesciowa!!!

Gość tak dla przypomnienia
jestes i tak w komfortowej sytuacji bo ja z moim narzeczonym planujemy zamieszkac razem.na wynajem nas nie stac u mnie mieszkac nie mozemy ze wzgledu na chorobe taty,a u niego mimo tego ze ma mieszkanie 3pokojowe,kuchnie z salonem i łazienke w czym jeden pokój jest pusty (najwiekszy)tzn.sa tam rzeczy siostry narzecoznego ktora od 4lat z nimi nie mieszka to nam przysluguje tylko najmniejszy pokoju.;/ tesciowa nie odstapi nam dawnego pokoju siostry narzeczonego,bo ona z dziecmi co 2 weekend przyjezdza i musi tu miec łóżeczka dzieci i mnóstwo rzeczy ;/ a tak to bysmy zajęli dwa pokoje a gdy ona by przyjeżdzała to spała by te dwie noce w salonie.dla mnie to jest rozwiazanie ale nie dla tesciowej;/ i albo zgodzimy sie gnieździć w małym nieustawnym pokoju albo trzeba będzie zamieszkać u mnie choc nie jest mi to na reke (jedyny + to taki ze bysmy mieli duzy pokój u mnie)

Gość Co zrobić ?
Dlaczego młodzi muszą mieć tak pod górkę ? ;D . To wszystko przez te wredne teściowe chyba ... Zazdrośnice , że już nie mają synka tylko dla sb . Mam nadzieje że mojej PRZYSZŁEJ teściowej tak nie obije palma ;pp .