Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jam oto tu

nietypowa msza ślubna :)

Polecane posty

Gość jam oto tu

Hej! Wymysliłam sobie żeby na mojej mszy ślubnej zagrała perkusja, gitara elektryczna, klawisze i schola :) ot tak żeby inaczej przeżywać ten moment :) co o tym myslicie? Nie chce tradycyjnej, rutynowej nuuuudy... sama prowadzę scholę więc wiem co, jak i kiedy :)

Gość jam oto tu
Nikt nie był na takiej mszy? Ani też nie miał? Hallo Kafeterki :)

Gość mou
będziesz pierwsza jak widac

Gość a rob co chcesz
mnie bawia takie HAMErYKANSKIE zachowania i robienie szopki ze slubu czy wesela. ludziom odpierdala ;/ puszczaja jakies lampiony, jada kareca do slubu, balonami lataja itp.

Gość jam oto tu
to nie jest odwalanie szopki tylko nietradycyjne i niestndardowe przeżywanie tego momentu, wymaga odwagi dlatego mało kto sie decyduje na taką zmianę i łamanie stereotypów, lampiony, gołąbki czy inne pierdy to faktycznie szopka, ale wprowadzenia muzycznego życia podczas mszy to raczej nie jest oklepana tandeta

Gość jam oto tu
przeżywanie wiary i kontatku z Bogiem wcale nie musi byc nudne i moherowe, wiem z doświadczenia że taka własnie muzyka, zupełnie inna od organowej zbliża i otwiera oczy, zachęca i uświadamia Jego obecność

Gość jam oto tu
dlatego trzeba go zmieniać, w młodych siła :D nie bez powodu JPII mówił że jesetśmy Solą Ziemi :)

Gość concordia
ja bym chciała na bosaka na cudownej plaży

Gość jam oto tu
naprawde niekt nie był na mszy gdzie była perkusja i gitara elektryczna...??

Gość gdgdjk
zaproście soliste rockowego,załóżcie peruki oraz maski Elvisa a na wejsciu wreczcie kazdemu po blancie!

Gość jam oto tu
gdgdjk - panu juz podziękujemy

Wielka mi rewolucja w kościele :D Na mojej komunii 13 lat temu w kościele śpiewał jakiś chórek z prawdziwą orkiestrą i była tam też perkusja, gitary jakieś itd i było glośno, więc z pewnością można, tylko ksiądz może sie nie zgodzić albo będzie trzeba i tak zapłacić organiście.

Gość to ja, Krzyżak z Malborka
my Rycerze Niepokalanej, sprzeciwiamy sie ostro taki spektaklom. Należy sie biczować i umartwiać. Amen i dupa jeża;

Gość Kalukala
Narzekacie, ze Polacy sa zacofani, bo boja sie innowacji a sami nie potraficie zaakceptowac tego, ze ktos ma inne zdanie. Autorka zapytala " co o tym myslicie"?

Gość jam oto tu
ja pierdziele.... Kalukala przywracasz wiarę w normalnych ludzi w sieci....

Gość kornelka004
Ja na takim ślubie nie byłam ale na mszy tak Na gitarze elektr,bębnach grali młodzi księza (jakiś zespół )i było super jednak babcie narzekały że za głosno itd według mnie SUPER coś innego Tak w ogóle to do naszej parafii często przyjeżdzaja goście z zagranicy np kiedyś był misjonarz z Afryki wraz z kilkoma Afrykańczykami alez oni pięknie tańczyli i śpiewali ( mieli kolorowe stroje i swoje instrumenty) Przeciez kazdy może wielbić Boga na swój sposób

Gość jam oto tu
dokładnie, a na ślubie będzie przeważała grupa młodych ludzi, babć bedzie tylko kilka.... :)

Gość jam oto tu
podnosze

Gość A ja mam satysfakcję
Mojej kuzynki mąż jest myśliwym i na ślubie inni myśliwi grali na rogach, tak to się chyba nazywa. W ogóle wszystko było inaczej.

Gość jam oto tu
i własnie o to chodzi, dzięki temu taki slub się zapamietuje, bo jest inny, inaczej się przeżywa taką mszę

Gość jam oto tu
ktoś może jeszcze sie wypowie? :)

Gość asztemenka
Moim zdaniem to fajny pomysł! :) Dla mnie najgorszą wiochą i oznaką braku gustu jest ludowa orkiestra napierdalająca na akordeoniku odprowadzająca młodą od domu :D Tak więc nadanie takiemu dniu trochę bardziej oryginalnego charakteru jest świetnym pomysłem

Gość ratatuy54
Byli w kinie, Bartek sam się przyznał w wywiadze dla Faktu, że niby rodzice ich wygonili do kina... Psychiczni ludzi, wszyscy bez wyjątku.

Gość mikikun
ja jestem tradycjonalista i nie uznaje takich mszy gitara to instrument szatana

Gość boże pomóżcie mi!!!
co kurwa? gitara to instrument szatana? sam jestes instrument szatana.

Gość jam oto tu
ha ha, dobre!!! to znaczy że od kilku lat gram na mszy na instrumencie szatana.... lol... ludzie liości.... :D