Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi s

jakie pieluchy oprócz PAMPERS?

Polecane posty

Gość gabi s

jakie sa dobre?

Gość gabi s
baby dream rossman?

Gość gabi s
ok a jak cenowo wypadaja?

Gość albo jeszcze dada
z biedronki kosztują niecałe 30 zł też są ok. Pampers sleep&play tez są fajne i dużo tańsze niż zwykle pampersy.

21.99 płacę za 46 sztuk - to jest 4-9 kg , mały ma 2,5 mieś i żadnych problemów skórnych , nie muszę używać kremów przeciwodparzeniowych - sama oliwka na to pieluszka :)

Gość grzenia
Pupa mojej Kini lubiła Happy ze ściągaczami lub w kauflandzie sa takie Wipper czy cos takiego nie pamietam za dobrze bo juz nie kupuje od ponad roku:)

Gość mama123456789
Ja od poczatku uzywam pampersow libero ale niewiem czy w polsce sa dostepne. sa super. zadnych odparzen, nie uciskaja i wogole. pieluszek z pampersa nienawidze. sa okropne. ale ostatnio w polsce uzywalam huggies i tez sa świetne.

Gość mama123321
Ja od poczatku uzywam pampersow libero ale niewiem czy w polsce sa dostepne. sa super. zadnych odparzen, nie uciskaja i wogole. pieluszek z pampersa nienawidze. sa okropne. ale ostatnio w polsce uzywalam huggies i tez sa świetne

Gość mama123321
Ja od poczatku uzywam pampersow libero ale niewiem czy w polsce sa dostepne. sa super. zadnych odparzen, nie uciskaja i wogole. pieluszek z pampersa nienawidze. sa okropne. ale ostatnio w polsce uzywalam huggies i tez sa świetne

Gość mama123321
bardzo przepraszam ale wyslalo mi tekst 3 razy:(

Gość mama123321
bardzo przepraszam ale mi wysyalo tekst 3 razy:(

Gość stronger
a ja polecam GAGA z tesco; tanio i wesolo :-)

Gość kurde fantastyczne :)
DADA z Biedronki, po półtoraroku używania Pampers zmieniłam je na DADĘ, bo są świetne ale powinnaś wypróbować kilka rodzajów.

Gość klksjdhf
DADA jest podobna do pampersów tylko duuużo tańsza

Gość adela_89
jak dla mojego synka żadne inne pieluchy niż pampers się nie sprawdziły, ale przyznam szczerze, że baby dream nie kupowałam, więc chyba się skuszę skoro polecacie :)

Gość au mnie pampersy
to porazka,uczulenie dostal maluch wiec Pampersom firmy pampers mowimy NIE.Najlepsze te z rossmana bo bardziej naturalne.

Gość Katowice_jako
Mocno zastanawiałem się jakie pieluchy będziemy kupować jeszcze zanim maluszek pojawił się na świecie. I tak: - na początek kupiłem Happy 1 - 2 paczki, bo były niedrogie - tydzień później kolezanki namowiły mnie na dada, więc kupiłem w ciemno 1 paczkę dwójek na próbę(koszt niewielki więc i ryzyko nie duże) - jak urodził się nasz syn, dostaliśmy w prezencie Huggies 2 oraz Pampers 2 - po jednej paczce. Ucieszyłem się, bo była okazja wypróbować wszystkie. testowałem każdą firmę co 2-3 dni obserwując skórę dziecka i zachowanie. Do tego miałem do dyspozycji chusteczki: Huggies, Dada oraz Pampers. Spostrzezenia: - dada z biedronki wygląda w rozmiarze 2 identycznie jak pampers!!! tylko kolorki są inne. - pampers jak i dada = zero uwag. spisywały się identycznie rewelacyjnie - happy - fajne, ale sztywne i "kwadratowe" więc czasami ich zawartość uciekała! - huggies - tu było rozczarowanie, bo pieluchy fajne, ale rzepy dość ostre i jak się skrzydełka źle naciągnęło na bioderka to rzep drażnił i wpijał się w bioderko dziecka. wniosek: nigdy więcej! Chusteczki: - pampers(prezent) - w połowie pierwszej paczki dostał gigantycznych i niegojących się odparzeń.pomogła dopiero tetra na siku, mycie w zlewie i zmiana chusteczek na dada - huggies - od początku używane i zero problemów - dada- jak wyżej - zero problemów(kupowane te z rumiankiem) - hartmann - fajne ale za duże(bo to wersja dla dorosłych) - pampers - szybciej maluch reagował na zsikaną pieluchę. przy pozostałych tej reakcji nie było, czyli długo się musiało wchłaniać skoro dostawał szału z powodu mokrego tyłeczka. - dada - dla testu wylałem 2 kieliszki 50ml wody by sprawdzić wchłanianie(jeszcze zanim się mały urodził) i pielucha była po chwili sucha! Podsumowując: Gdyby nie prezenty w postaci różnych marek pieluch, to pewnie z obawy o dobro dziecka kupowalibyśmy pampers. Szkoda, że tak wiele osób wypisuje złe rzeczy na temat dady, bo nas stać na pampers, ale skoro dada jest identyczna, to wolę wydać zaoszczędzone pieniądze na dobre kosmetyki dla maluszka! Propaganda bogatych koncernów jednak działa i wiele osób szkodzi młodym rodzicom, obawiającym się o swoje maleństwa. teraz kupiliśmy dada 3 i dostaliśmy pampers 3 premium - identyczne poza kolorami, choć moja żona twierdzi, że pampers ładniej pachnie(pewnie przez to, że to premium - kolejny bajer dla rodziców!) Porada dla przyszłych rodziców: Kupcie sami paczkę dada, pozostałe marki pewnie dostaniecie w prezencie. Wtedy sami bedziecie mogli się przekonać gdzie jest prawda i czy warto płacić koncernom! Ps. Nie kupujcie dużo 1, bo 2 paczki po 42szt to max przy dziecku od 3kg w góre. po miesiącu ma już ponad 4kg, zużyliśmy 3 paczki po 78szt dwójek i dobrze że się skończyły, bo już jedziemy na wygodnych 3:-)

Gość Katowice_jako
Dodam, że jestem informatykiem, więc czepianie się szczegółów mam we krwi! Panie robiące USG w czasie ciąży nienawidziły jak przychodziłem na badanie:-D PS.z rossmana nie używałem, bo skoro dada się sprawdziła to po co kombinować dalej...

Gość ok.zmiana nicka
ja na początku używałam pampers, później huggis, ale ostatecznie od ok. 4 miesiąca życia dziecka używałam dady. dla mnie rewelacja. a chusteczki kupowałam też dada niebieskie. są super, takie mokre i śliskie.

Ja kupuję te z tesco i jestem zadowolona. Oryginalne pampersy zakładam tylko na noc, ale chyba z tego zrezygnuję, bo te te "teskowe" super się sprawdzają, więc po co przepłacać?

Gość Katowice_jako
scarlett. A porównywałaś te tesco z pampers? Jak jakościowo? Jak wchłanianie siku i kupy? odparzenia? mnie się w dadzie podoba to, że jak dużo narobi albo nasika, to przy dobrze założonej pieluszce nie wylewa się bokiem no i zdrowo można je zlać a i tak nie przesiąkną. Pampers zdarzyło nam się przesikać. Oczywiście pieluch leci mnóstwo lecz w kwestii częstej wymiany(max co 3h) nie ma nawet dyskusji! Niektórzy przebudzone i głodne dziecko nakarmią w nocy i idą dalej spać, a rano maluch obsikany od góry do dołu! Z pieluchami jest jak z gazem w aucie - skoro już oszczędzasz na jego zakupie, to przynajmniej nie żałuj na częstą wymianę:-)

Ja teraz u dzieci stosuję bambino baby love. są całkowicie zmienione. chłonne, fajnie kolorowe. są ok. cena promocyjna jak w tesco jest to nawet po 25zł można kupić. teraz używamy czwórek.

Gość kwakwakwakwka
dada z biedronki-i pampersy i chusteczki-dwoje na nich wychowalam i zawsze bylam zadowolona

Pierwszy miesiąc tylko Pampers, a potem DADA w dzień PAMPERS na noc. Mały ma 4,5 miesiąca.

Gość hjunhjukjkik
Polecam Pampers,próbowałam innych dla dziecka nawet ekologicznych! I CO? ODPARZONA PUPA U DZIECKA! nie polecam innych niz pampers(mam na mysli te w zielonych opakowaniach)

Ja podobnie jak marmellada Dada Premium i Pampers na noc. Chusteczki Bambino od pampersa i tych z biedronki mały dostał uczulenia.