Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi s

jakie pieluchy oprócz PAMPERS?

Polecane posty

Gość tez uzywalam pampersow
czasami huggisow- ale to sa okropne pieluchy, przereklamowane, tak jak pampersy na noc- okropne i podobne do huggy, za to dada jest super i z lidla tez sa ok, mimo ze juz nie tak miekkie jak dada.

Gość Bądź sobą
Ja używam na zmianę DADA i PAMPERS z obu jestem zadowolona ale muszę używać kremu-był w inkubatorze i pielęgniarki mi go załatwiły tym że go w nocy nie przebierały:/ i jedna moja uwaga co do rozmiarów DADA 1 są mniejsze od PAMPERS 1 dwójki są już takie same:)

Gość jak wy mozecie uzywac dady?!?
najgorsze co moze byc! huggis malochlonne,happy sztywne.najlepsze PAMPERSY!

Gość loniaaa321
kurcze próbowałam kilka razy do dady się przekonać- według mnei nei ma bata- pampersy są chłonniejsze!!!! i nikt mi nie powie że tak nie jest! moja córa była w koszli więc chciałam zmieniać jak najrzadziej bo było to na początku skomplikowane( nie mogłam szyny sciągać) i tutaj pampersy na 100% dada są dobre, ale wchłaniają mniej niż pampersy. oczywiście możemy się spierać ale mnie nikt nie przekona bo sama testowałam.

Gość lamamadeMiśka
My przetestowaliśmy Pampers'y, Dada z Biedronki, Baby Dream z rossmana, Happy i Huggisy. Happy strasznie sztywne, grube, nigdy więcej (rozm.2). Nie pamiętam dokładnie, ale tak mi się kojarzy że Dada i Baby Dream wydawały mi się podobne i również mi nie podeszły (wydawały mi się grube jakieś i sztywne). Oprócz Pampers'ów (dla mnie rewelacja, używamy od początku serii Sleep&Play, w dodatku praktycznie zawsze są w promocji za około 24zł paczka (rozm.3, 58szt)) świetne wydały mi się również Huggisy, których wówczas zużyliśmy 1 paczkę w rozmiarze 2, bardzo podobne do Pampersów w strukturze, grubości itd, ale teraz dostaliśmy dużą pakę z rozmiaru 3 i są grubsze,sztywniejsze. choć nie prowokują u nas odparzeń, czekam z niecierpliwością aż się skończą :) Jedyne co mogę pochwalić teraz u Huggisów to piękna szata graficzna (z kubusiem puchatkiem :P) i fajne, rozciągliwe rzepy, bardzo wygodne. My jednak zostajemy przy Pampersach, seria pomarańczowa Sleep&Play. Są tanie, cieniutkie, świetnie chłoną. i jak dla mnie rewelacja. Dużo osób z mojego otoczenia chwali Dadę, ale mi akurat nie podeszły. Zwłaszcza że Pampersy często kupuję taniej niż Biedronkową Dadę. Pozdrawiam :)

Gość misiek321
Na początku używałam pampersa,hapy,teraz dada z biedronki,choc za chwilkę przestaniemy bo jesteśmy na etapie nocnikowania:-).Dla mnie wszystkie trzy są ok.tylko każda rózni sie w cenowo:-(

Gość mama slodziaka
Dady 1 i 2 sa sztywne,natomiast 3 i 4 wg mnie sa juz ok,fajne sa tez lidlowskie pieluchy nazwa jakos na T ..,nie pamietam dokladnie i nie sa zle,hugisy dostalam raz i nigdy wiecej nie kupie,na 10zalozonych pieluch-10razy przebieranie po 30min,od razu przemakiwaly,gdzies bokiem przeciekalo,dramat jak dla mnie,pampersy ok -,rosmanowe nie sa zle -to tyle jesli chodzi o doswiadczenia pieluszkowe

Gość mama slodziaka
stwrzylam nowe slowo PRZEMAKIWANIE:) ,mialo byc przemakaly:)

Gość kuba_kato
Nie rozumiem w jakim celu młode mamy wypisują takie brednie na temat DADY z biedronki! I tak decyzja należy do rodziców malucha, lecz po co wypisywać brednie i głupoty to nie mam pojęcia!!! Na ilość kasy możliwej do przeznaczenia na dziecko nie narzekam i robię wszystko by nie oszczędzać na zdrowiu i bezpieczeństwie naszego maluszka. Ale jak czytam, że DADA przecieka/przemaka, czy że jest sztywna to agresja mi się włącza samoczynnie. Nasz maluch ma już 10miesięcy. Testowałem wszystkie dobre pieluchy oprócz tych marki hipermarketowej. Nawet porównywałem każdy rozmiar dady i huggies z pampersem. huggiesy są dobre - ale tylko te basenowe! Zwykłe huggiesy mają beznadziejne rzepy, które drapią(ostre brzegi). Rada dla rodziców: Nie szkoda ci kasy - kup pampers, chyba, że dziecko dostanie uczulenia. Jak wolisz wydać kase na dziecko, zamiast utopić ją w pieluchach - kup DADA lub rossmann, choć polecam dada. Zasada jest jedna: Jak ma być ci szkoda zmiany pieluchy u maluszka, bo "przecież tylko 2 razy się zsiusiał" to kup dadę i nie będzie ci już szkoda. DADA wygląda IDENTYCZNIE!!! jak pampers. Jeśli ktoś uważa inaczej - wrzuć fotkę pampersa r.4 a ja wrzucę dadę r.4!!! A jeśli komuś się zawartość pieluchy wylewa poza pieluchę, to oznacza, że ją źle założył, a nie że pielucha jest zła! Odkąd wiem jak DOBRZE ZAŁOŻYĆ pieluchę i wywinąć falbanki to nic się nie wylewa z żadnej pieluchy

Dada- dobrze powiedziane WYGLĄDA jak pampers active baby ale wkład ma dużo gorszy. Jako dzienna pielucha zmieniana często może być. Ale na noc zwyczajnie nie daje rady. Wkład jakoś marnie wchłania jedno sikanie i zaraz mokra. Huggies premium- trochę sztywne ale chłoną lepiej niż dady. Ostre brzegi fakt ale jak się dobrze zapnie jest ok. Bambino - cienkie, lekkie ale chłoną tak samo, podobnie jak dada na noc się nie nadają. Ale cena naprawdę niezła. Najlepsze pieluchy to premium care- NIGDY mi nie przeciekły ani nie podrażniły skóry dziecka. Szkoda tylko ze są tak drogie ale na noc są idealne.

A pampers sleep and play to porażka na całej linii. Sztywne, bez elastycznych boczków. Żałowałam wydanej kasy.

Gość Moniqell
ja polecam gaga z tesco - rewelacja maja szeroka falbanke co zapobiega brudzeniu ubranka

Ktoś po drodze pisał o pieluszkach bambino, już o nich kiedyś słyszałam, ale nie mam pojęcia gdzie je można kupić bo na własne oczy jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam.

Bambino są w Auchanach, dużych tesco i Daylo (dawne schleckery)

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Sama nigdy nie kupilam Pampersów, wiele paczek dostaliśmy w prezencie. Jeszcze przed porodem jak byłam zwiedzać szpital i dowiedzieć się o potrzebne rzeczy, położna poleciła mi właśnie Dada z Biedronki, powiedziała, że są najlepsze. I takie właśnie kupiłam jedynki do szpitala. Jak nam się w domu skończyły te wszystkie sprezentowane Pampersy to kupiłam Dady. I tak jak wyżej już wiele osób napisało - stoją na tym samym poziomie co Pampersy. Nigdy nie przemokły, nigdy nic nie wyciekło.. Wizualnie to chyba nawet dady są ładniejsze, na święta były takie śliczne z reniferkami :)

Gość opiekunka na chwile
Kiedyś opiekowałam się ponad tydzień dziećmi siostry skończyły się pieluchy Pojechałam do sklepu będą laikiem w tych sprawach i wybrałam firmę huggies bo akurat pampersów nie było i teraz wiem że nigdy więcej nie kupie tych pieluch... wkład się kulkował i było czuć grudki przy dotyku... na noc już całkiem się nie sprawdzały Mały budził się przemoczony Myślałam że może źle zakładam pieluchę(bo moje doświadczenie było znikome) ale przecież wcześniej przy pampersach nie było takich problemów Tak przy okazji podziwiam was Mamy :) w życiu nie byłam tak zmęczona jak po tygodniu opieki nad Chłopcami, ale także nigdy opieka nad kimś nie przyniosła mi tyle radości

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Do Katowice_jako Ty na poważnie jesteś facetem? Nawet ja nie mam takiej wiedzy na temat pieluch :)

Gość noionateż
Używamy pampersów, ale ostatnio teść przywiózł nam z przecenionych koszy w kauflandzie paczkę pieluch NAPPIES :D kupił za 7,99zł, przecenione z 25,99zł. Szczerze? Byłam w szoku, bo są jak Pampersy Sleep and play których używamy, a nawet lepsze, bo mają elastyczne boczki i rzepy. Na prawdę je polecam :) Nie przeciekły jeszcze ani razu, sprawdzałam chłonność i jedna pieluszka pochłonęła ponad 270 ml wody. w dotyku, grubości- no jak pampersy! cieniutkie, przyjemne, wygodne i chłonne. Nappies z kauflandu :D

Gość kama-czarna
kauflandzkie baby nappies- są super, miekkie, cienkie i nie przeciekają na dzień śmiało można używać, no i dużo tańsze niż pampers, ale dużo nie odbiegają od nich

Gość kama-czarna
Dady też ok ale jakoś mi nie podeszły tak jakby sztywne, no nie wiem, ogólnie to kauflandzkie baby nappies zrobiły na mnie wrażenie, jak pisałam wcześniej:), za 3 56 sztuk w promocji zapłaciłam 17.99:) super cena za pieluszkę wyszło 0,32 grosze, mojej córci nie odparzają, nie przeciekają, są mięciutke-no nie mogę się nachwalić za tę cenę:) kupiłam aż 3 opakowania 3:).

Gość gość
huggies uzywam od zawsze i przy pierwszym dziecku i przy drugim ale wiadomo kazde dziecko inaczej reaguje na pieluszki rosmanowskie tez sa dobre nie polecam tych happy z bella odpazaly strasznie

Gość gość
1.Pampers 2.Dada 3.Huggies 4.Baby Dream Ale to tylko moje zdanie ;)

Gość gość
Ja również polecam z Rossmana baby dream. Używałam Pampersów i wcale nie są lepsze a nawet powiedziałabym gorsze i droższe. Tych z Tesco gaga nie polecam bo one przepuszczają brzydki zapach. Jak je stosowałam i trzymałam synka na kolanach to jak zrobił kupkę to zapach przeszedł aż na moje ubranie:(

z Rossmanna są dwa rodzaje te małe paczki po 28 i 30 sztuk jedne są za ok 12 zł a drugie za ok 15 zł, mieliśmy te droższe i mają wkład chłonny taki sam jak Pampers Premium Care. Próbowaliśmy też Huggies 1 i Pampers zwykłe zielone 2. Zwykłe Pampersy są chyba najcieńsze z tych wszystkich wymienionych i najmniej chłonne. Premium Care okropnie śmierdzą chemią. Pamiętam jak wyciągnęłam Huggies 1 i Pampers 2 to Pampersy zwykłe wydawały mi się okropnie śmierdzieć ale Premium Care je przebiły. Rossmanowskie najgrubsze, troszkę przez to chyba sztywniejsze ale dobrze chłoną, do Huggisów też brak zastrzeżeń. Próbowała któraś pieluch z TESCO Helen Harper? Widziałam roz.3 za 19,99 za 54 sztuki, nie kupowałam bo to nie nasz rozmiar ale jestem ciekawa.

Gość mama A i R
Mam dwójkę dzieci, i córka i synek jeszcze w pieluchach. Wypróbowałam dady, pampersy, pampersy te w pomarańczowym opakowaniu, baby dream z rossmana, happy i pieluszki z lidla i z aldi. Najgorsze były te z aldi - dupka cały czas mokra, ciągłe odparzenia. Z lidla (toujour czy jakoś tak) podobnie, chociaż mniej odparzeń. Happy były bez uwag, ale dość drogie (dlatego ich nie kupuję), pampersy w pomarańczowym opakowaniu były mało elastyczne, a zwykłe pampersy, dady i baby dream na tym samym poziomie. Ze względu na cenę kupuję dady i baby dream.

Gość Gosia Górka
Moje Drogie! Masa chemii! Wybielane chlorem,szklanka ropy na wyprodukowanie pampersa! Polecam z ręką na sercu wielorazowe z BOBOLIDER!!! Pozdrawiam serdecznie!