Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aghamnadat

sliczne,madre i dobre

Polecane posty

Gość Nikkta
Dzięki. ;) Ale autor ma racje, fajnych, wartościowych kobiet, do tego ładnych i normalnych(nie takich, które będą np. faceta testowały, albo nie pozwalały mu wyjść na to przysłowiowe piwo z kolegami) jest bardzo mało. Jak ja widzę czasem co wyprawiają moje koleżanki to się za głowę łapię, a potem narzekają, że maż taki i owaki. Jak facetowi będzie w domu dobrze, to będzie też dobry dla swojej żony(pomijam jakiś idiotów czy psychopatów) i nie będzie szukał szczęścia gdzie indziej.

Gość ile autor ma lat?
jest mnostwo dobrych dziewczyn, jaka musialaby byc dziewczyna, zeby ja zakwalifikowac do tych zlych? poki co zadna nie przychodzi mi do glowy.

Gość Jimmy_why
Dokładnie tak. Jak kobieta chce żeby było dobrze to musi dbać o swojego faceta i nie trzymać go pod kloszem bo to niszczy związki

Gość ile autor ma lat?
a i dobrzy faceci sa, ale dobroc i uroda i madrosc to wciaz za malo, potencjalny parter moze miec wszystkie te cechy, a i tak zupelnie moze nie zaiskrzyc, nie?:) napisz wiecej czego szukasz w kobiecie. chcoiaz to tez chyba zbedne, bo czesto i tak wiazemy sie z przeciwienstwem.

Gość Jimmy_why
Jeśli żadna kobieta wam nie pasuje to moze nie jest wam dane być w związku ?

zazwyczaj polega to na tym,że ludzie szukają tego co przyjęło się za dobre, a gdy mamy tą dobroć w postaci partnera, nie doceniamy tego.. szukamy czegoś nowego.. włącza się w nas instynkt zdobywcy.. najbardziej chce się tego, czego mieć nie możemy :) zakazany owoc smakuję najbardziej.. do czasu :) doszedłem do wniosku, że wygląd ma znaczenie i każdy kto twierdzi inaczej jest dla mnie hipokrytą ALE.. najważniejsze jest, to kim się jest... żadne piękno nie zastąpi nam tego prawdziwego, wewnątrz nas.. i tak jak mówią w bajkach.. piękno przemija.. to zewnętrze.. a ktoś kto nas rozumie, komu możemy zaufać.. z kim mozemy porozmawiać.. to prawdziwy skarb... dochodzi do tego aspekt chemii.. i tu pojawia się wygląd... i powierzchowność.. chemia być musi.. seks to rzecz bardzo ważna :).. z tym,że rzeźba widziana z daleka jest piękna,dopóki się nie przyjrzymy jej z bliska.. dopiero wtedy widać pęknięcia i skazy

Gość Nikkta
A mnie przychodzi. Np. taka, która seks to tylko pod kołderką na misjonarza, albo do buzi nie weźmie bo to grzech/brzydzi się itd. Facet potrzebuje seksu, tak wyraża swoje uczucia i trzeba to zrozumieć. Dla nas czułość wyrażona jest przez pocałunki, przytulenie się, kupienie kwiatka itd. Dla faceta więź/czułość rodzi się poprzez seks. Można dyskutować czy to fajnie czy niefajnie ale takie dyskusje niczego nie zmienią, tak jest i koniec! Druga sytuacja to kobieta, która tylko "durczy" facetowi nad uchem. Jak facet będzie słyszał, że jest do niczego to po co ma się starać jak i tak jej nie zadowoli. Albo np. prosi faceta żeby pozmywał naczycia, koleś mówi, że za chwilę bo dokończy mecz/grę cokolwiek. Po czym kobieta wielce obrażona myje te naczynia, bo muszą być umyte natychmiast! I w ogóle co to za porządki żeby dorosły facet miał takie niedojrzałe rozrywki! Następny typ, to taka, która krytykuje jego hobby, bo to dziecinne, niedojrzałe, tyle pieniędzy na to idzie itd. Zamiast cieszyć się, że facet ma jakąś pasje, to ta mu zaczyna litanię. No więc facet ma dość i ucieka do garażu/komputera/na ryby czy czym tam się zajmuje i koło się zamyka. Kobieta bluszcz, co to nigdzie bez niego nie wyjdzie, nic nie potrafi załatwić, a jak on chce wyjść na piwo z kolegami to jest wielka obraza majestatu, bo przecież oni zawsze razem wychodzą! Kobieta, która nie jest kobietą, pomijając jakiś fetyszystów, to kobieta ma być kobieca! Jestem jak najbardziej za normalnym rozdziałem obowiązków ale miło jest jak kobieta na niedziele upiecze jego ulubione ciasto a na wyjście założy spódniczkę, bo on lubi. Jakby facet chciał mieć kumpla to by sobie znalazł kumpla, a kobieta ma być kobietą. I koniec! Drugi biegun, to kobieta zbyt kobieca, znowu pomijając facetów, którzy lubią takie dziewczyny, to kobieta powinna wiedzieć co to spalony, znać nazwę ulubionej drużyny faceta(skoro jej o niej opowiada 10 raz) i nie dzwonić z każdą pierdołą do faceta, bo jest zupełnie nieporadna. Oczywiście są też czynności typowo męskie, na których kobieta nie musi się znać, ale facet nie jest gejem żeby mieć przyjaciółki, tylko chce mieć w domu zaradną dziewczynę. Przykładów jeszcze można mnożyć, ale nie chce mi się już pisać. ;)

Gość ile autor ma lat?
i co, byc z kims tylko dlatego, ze jets dobry i mozna mu zaufac i sie go szanje i ceni? a nie mozna miec tego wszystkiego +chemia, pozadanie, czy to sie wyklucza? nie mozna wchodzic w zwiazek, zawierac malzenstwa tylko dlatego, bo ktos jest dobry, a na starosc i tak kazdy jest brzydki, to chyba za malo?

Gość ile autor ma lat?
dobra to ta co lubi seks i kopuluje sie nie po misjonarsku itp? myslalam, ze tu chodzi o dobroc serca. autor napisal sliczne, madre i dobre-dobre, czyli szlachetne?e?

Gość Nikkta
Chodzi o mieszankę tych cech, kobieta ma być damą na salonach, kucharką w kuchni i dziwką w łóżku. I to najlepiej obrazuje ten zestaw. Ja bym jeszcze dodała, że powinna być najpiękniejsza dla swojego mężczyzny, powinna być jego podporą oraz powinna być wyrozumiała dla jego małych szaleństw(nie mam tutaj na myśli skoku w bok).

Gość ile autor ma lat?
Nikkta-kompletnie nie kumam Twojego sposobu myslenia. a na co kobiecie wiedziec co to jest spalony i co ta wiedza zmienia? mnie nie obchodzi, czy mojemu faceowi mylilyby sie spodnice z sukienkami i czy wie czym jest eyeliner, to sa dwa rozne swiaty i nie musimy w tych tmatach przenikac ich.

Gość Nikkta
Dzięki. :) Też mi to często powtarza. ;)

kurde, kurde.. no pięknie ! prawdziwa, dojrzała.. wow ! sam bym tego lepiej nie napisał :)))) BRAWO ! KAfeteria ! bierzcie z niej przykład!

Gość Nikkta
Dlatego, że miło jest pooglądać razem mecz, jeśli Twój facet lubi. Mój wie czym się różni spódnica od sukienki a nawet wie czym jest zalotka. ;) Oczywiście każdy powinien mieć swoją przestrzeń ale miło jest jak wykażesz trochę zrozumienia dla ulubionych czynności swojego faceta i nauczysz się podstawowych wiadomości na temat tego co go interesuje. To wyraz szacunku do niego i jego pasji, no i wiesz przy okazji co do ciebie mówi i możecie porozmawiać. ;)

Gość Nikkta
Jeśli to było do mnie to dzięki. :) No ale nie taka dojrzała, mam dopiero(a może już) 25 lat. ;)

do Ciebie ! oczywiście,że do Ciebie ! Stwórz partie ! będziesz premierem, a nawet prezydentem ! :D

Gość ile autor ma lat?
nie czuje tematu, dla mnie szcunek moze wyrazac w inny sposob,anie poprzez rozmowy o sukienach i spodnicach i zalotkach, tak smao ja, to, z enie imnteresuje sie pilka nozna i nie bd z nim jej ogladac nie znaczy, ze go nie szanuje:O pilke moze sobie poogladac sam lub z kumplami. odnoze wrazenie,ze Ty chcesz byc kobieta idealna, co sprata, prasuje, porozmawia, pocieszy, przytuli, pooglada mecz, jest kocica w lozku, dama na salonach, obejrzy mecz i wypije browara, glosno sie rechocze, ale kiedy trzeba trzyma fason, wszystko po to, zeby maz byc zadowolony, bo faceci lubia takie dziewczyny. hm?

Gość ile autor ma lat?
tzn to pytania retoryczne, bo wiqdomo, ze uzewnetrzniac sie tu nie bedziesz:)

Gość ile autor ma lat?
masakryczne dyrdymaly, ide juz, bo strasznie mnie irytuja tacy ludzie:) zycze powodzenia w szukaniu partnerki.

Gość ile autor ma lat?
jakim?:D, ze nie lubie pilki noznej, no, rzeczywiscie powod do znienawidzenia! a w zwiazku wazna jest druga strona, ale chyba najwazniejszy jestes ty sam, jakkolwiek egoistycznie by to nie zabrzmialo. wystarczy sie dopasowac pasjami, co z jednym bd uwielbiala pilke noznza i z zapartym tchem sluchala jego opowiesci o nije, azkolejnym, ktory juz tego nie lubi, a lubi box bd prowadzila dysputy na ten temat, skoro sie na tym nie znam i mnie to nie interesuje? przeciez nie w tym rzecz, by sie dopasowywac, a zostac soba. jasne, ze zwiaek to kompromisy i juz dwa swiaty, a nie jeden, ale chyba nie w tym rzecz.

Gość ile autor ma lat?
jakim?:D, ze nie lubie pilki noznej, no, rzeczywiscie powod do znienawidzenia! a w zwiazku wazna jest druga strona, ale chyba najwazniejszy jestes ty sam, jakkolwiek egoistycznie by to nie zabrzmialo. wystarczy sie dopasowac pasjami, co z jednym bd uwielbiala pilke noznza i z zapartym tchem sluchala jego opowiesci o nije, azkolejnym, ktory juz tego nie lubi, a lubi box bd prowadzila dysputy na ten temat, skoro sie na tym nie znam i mnie to nie interesuje? przeciez nie w tym rzecz, by sie dopasowywac, a zostac soba. jasne, ze zwiaek to kompromisy i juz dwa swiaty, a nie jeden, ale chyba nie w tym rzecz.

Gość ile autor ma lat?

Gość Nikkta
Do: Ile autor ma lat, takie powinny być kobiety, o takich kobietach kiedyś pisano poematy, dla takich kobiet mężczyźni walczyli w pojedynkach. ;) Jeśli same chcemy mieć przy swoim boku księcia z bajki to bądźmy księżniczkami, które na takich mężczyzn zasługują. Nie jestem idealna, bo ideałów nie ma, ale żeby w związku było dobrze to trzeba się starać, poza tym skoro kogoś kocham to wiadomo, że chce żeby mu było dobrze. A odpowiednie wychowanie wyniosłam z domu, więc większość zachowań jest dla mnie naturalne. Naprawdę nie są to jakieś ciężkie rzeczy, nikt Ci nie każę po nocach ryć statystyk drużyn, czy rodzajów przynęt wędkarskich, chodzi o wiedzę ogólną, którą każdy normalny, wykształcony człowiek powinien posiadać.

Gość Nikkta
Do: Ile autor ma lat, takie powinny być kobiety, o takich kobietach kiedyś pisano poematy, dla takich kobiet mężczyźni walczyli w pojedynkach. ;) Jeśli same chcemy mieć przy swoim boku księcia z bajki to bądźmy księżniczkami, które na takich mężczyzn zasługują. Nie jestem idealna, bo ideałów nie ma, ale żeby w związku było dobrze to trzeba się starać, poza tym skoro kogoś kocham to wiadomo, że chce żeby mu było dobrze. A odpowiednie wychowanie wyniosłam z domu, więc większość zachowań jest dla mnie naturalne. Naprawdę nie są to jakieś ciężkie rzeczy, nikt Ci nie każę po nocach ryć statystyk drużyn, czy rodzajów przynęt wędkarskich, chodzi o wiedzę ogólną, którą każdy normalny, wykształcony człowiek powinien posiadać.