Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokoyonaaaaaa

Krew z odbytu

Polecane posty

Gość zaniepokoyonaaaaaa

Mam 17lat i zauważyłam, że ostatnio przy wypróżnianiu się leci mi krew z odbytu :O nie ma jej dużo, ale zawsze przy podcieraniu jest jej troche na papierze.. Niepokoje sie :O kiedys juz tak mialam, ale ustało. Jednak teraz znowu sie pojawiło. Co to moze byc? Martwię sie, a przyznam ze jest to dla mnie troche krępujące zeby powiedziec o tym rodzicom :O co to moze byc? Prosze o pomoc :(

Gość mlk
masz zaparcia? czujesz ból podczas wypróżnienia?

Gość 8cfuihkjrwv
to jest szczelina odbytu albo hemoroidy choruje na to od dwoch lat, musisz zmienic diete duzo owocow warzyw blonnika, zero slodyczy tluszczow, i wybrac sie do lekarza rodzinnego po skierowanie do proktologa pozdrawiam !;)

Gość zaniepokoyonaaaaaa
Czasami faktycznie odczuwam ból, jest on lekki ale mimo wszystko martwi mnie. Czy zmiana diety wystarczy?

Gość Przede wszystkim zmiana
diety. Ale jezeli juz w tym wieku masz takie objawy, lepiej zbadac przyczyne. Zmiana diety polega na tym , ze orzechy, soki owocowe (w duzych ilosciach), ostre przyprawy (pikantne czipsy);, moga wywolac krwawienia, tez alkohol. Pomysl nad tym, co jesz, idz do lekarza i szukaj przyczyny.

Gość taka prawda ona
bez kolonoskopi sie nie obejdzie ;)

Gość prawniczka z ldz
Też tak czasami miewam od wielu wielu lat. Może się obtarłaś, może miałaś zaparcie i pękło Ci naczynko. To się zdarza. Bez paniki. Poobserwuj, jeśli by nie ustawało lub wręcz zwiększało się do wtedy do lekarza.

Gość na nic nie czekaj, tylko
marsz do lekarza ? czego się wstydzisz ? to może być byle pierdoła, a może być rak jelita, nie wiem na co czekasz, tutaj nikt cię nie zdiagnozuje:o nie wolno tego lekceważyć!

Gość Jastarnia
To sie moze zdarzac, nie wpadaj w panike, obserwuj. Moze masz wrazliwe jelito. Skonsultuj sie z lekarzem. Masz czesto rozwolnienia ??? Masz zaparcia ???