Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

kastracja kota

Polecane posty

jutro mój kot ma być wykastrowany i mam teraz pewien problem... bo mój kot zawsze od zawsze wychodzil na dwór za potrzebą nie robil do kuwety no ale po zabiegu z tego co mi wiadomo kot nie powinien wychodzic na dwór... co robić?;/

Gość concordia
bedzie spał i zleje sie na kocyk tak było u nas

no właśnie zastanawiam się jak to z nim będzie:/ chyba ze go pilnować na dworze na jakimś sznurku:p tylko ze nie wskazane na zimno wypuszczac ...:/

Gość concordia
zamknij w łazience, daj może kuwetę

Gość o chu.. ci chodzi
ile kosztuje kastracja kota??

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
kot po kastracji będzie jeszcze wiele godzin pod wpływem leków.W tym czasie nie będzie miał czucia, tzn. te leki co otrzyma działają na mięśnie i dlatego będzie się przewracał (o ile wstanie) i zrobi siusiu pod siebie. Za wczasu przygotuj miejsce gdzie będzie leżał i zsiusia się. Na dwór nie ciągnij kota.

o siusianie juz sie bym mniej bała ale boję się o te kupki czy bedzie no powiem wprost srał?;p :/ bo to juz gorzej;p a w ile dni dochodzi kot do siebie

Gość concordia
no,ale dziś nie jadł to nie bedzie srrr

no jutro mam z nim jechać o 9 rano także od 21 nic ma nie jesć.... ale wczesniej jadł ........

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
mój był kastrowany 2 tygodnie temu, nie jadł całą dobę przed

no mnie tak zalecił wet:/ rano moze się załatwi :p o ile juz tego nie zrobil ale tak prędko to raczej przemiana materii nie pracuje...

Gość concordia
a po co kastrujesz, jak wychodzacy

on właściwie ciągle w domu siedzi tylko ze odkąd go mam tylko załatwia się na dworze. nigdy nie zrobil mi w domu a do kuwety robić nie chce. po prostu wysiusia się na dworze i wraca do domu :D

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
vet mówił, że kot nie może jeść co najmniej 12 godzin, a jeśli jest żywiony suchą karmą to nawet dłużej. To jest związane z tym, że koty wymiotują od leku i mogą się zadławić przy operacji.

Gość concordia
ja bym nie kastrowała, jedynie te domowe, bo znaczą

Gość o chu.. ci chodzi
to może ty masz psa:P

Gość concordia
i tak rzygaja moja głodna sliną, a pojedzona żarciem..przy uspieniu ja sterylizowałam 2 kotki, bo co zrobić z kociakami, ale kocura, po co? niech sobie użyje...

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
lepiej wykastrować bo teren wokół domu znaczą, więcej się włóczą i i na "wojny" kocie idę

Gość porzeczka1974
moj kot byl kastrowany 2 lata temu w marcu. Z tego co pamietam to byl otepialy do wieczora , a pozniej zachowywal sie normalnie i nie sikal pod siebie. Zabieg mial na 9 rano, a odebralam go o 16. Proponowalabym, aby nie wypuszczac go z domu przez kilka dni, bo po narkozie i przy takim zimnie moze sie szybko przeziebic (chodzi mi o to, ze narkoza ogolnie oslabia serce). Daj mu kuwete- napewno instynktownie skorzysta:)

mój nie znaczy terenu w domu nigdy tego nie zauważyłam. ale strasznie drapie i gryzie a czasem ma takie loty ze co chwile chce na dwór chodzić i nie bardzo mnie się to podoba no i wet zalecił kastracje ... która niby ma tez być dla niego lepsza dla zdrowia... nie chce zeby łaził na prawo i lewo po kocicach :P a marzec niedługo:)

no właśnie boję się ze nie bedzie chcial do kuwety ... i wtedy chyba mi pozostanie zeby robil pod siebie:/ no bo jak go na dwór wypuszcze .... nie wiem sama juz...

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
masz rację, więcej chorób by złapał i non stop obszarpane uszy miał :)

Gość concordia
u mnie znaczą obce koty wiem ,że te kanapowe sie kastruje, bo znaczą i są pobudzone

Gość porzeczka1974
po kastracji unikniesz wielu kocich chorob, ktore pojawiaja sie na starosc u kota,poza tym bedzie bardziej milusinski:) ja mam kotke i kota:)

Gość Ja tyzzzzzzzzzzz
jaki wiek kotka jest?

właśnie tez slyszałam że bedzie bardziej przyjazny bo czasami to jest strasznie wredny no i nie lubi na rękach być noszony (nie oczekuję że się to zmieni) Najważniejsze zeby wszystko sprawnie poszło no tylko to jego załatwianie mnie nurtuje .... pampersa mu założę:P

Gość concordia
połóż go w łaziencena posłaniu czy w pudle, daj mu podkład moje kotki tak leżały i sikały pod siebie, ale ja odbierałam po 1 H a widziałam uweta, tez sikały nie wypuszczaj 3 dni, nie daj jedzenia, wodę, po narkozie może uciec i zginie..

kotek ma jakieś 9 miesięcy... w sumie dobry pomysł z tym pudełkiem... tylko jaki podkład mu dać... ręczniki jakieś?