Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotk871

Lupiez, czerwone plamy na skorze glowy, swedzenie

Polecane posty

Gość dorotk871

Juz nie mam sil.. Co jakis czas powraca mi lupiez, drapie sie, powstaja czerwoe plamy, uzywam szmponu z selenem znika, ale po jakims czasie znow powraca jak myje innym szamponem. Czy to nie czasem LZS? Znacie cos skutecznego??

Grzybica i musisz zwalczyć przyczynę a nie objawy, czyli dieta antygrzybicza i zobaczysz efekty. Polecam też olejek herbaciany i cynmonowy dodwac kilka kropel do szamponu, pomoże.

Gość agula8
mój mąż ma podobne problemy skóry głowy, doraźnie stosuje nizoral ale poamga tylko na chwilę. Na dłużej pomagały tylko leki przepisane przez dermatologa-robione na zamówienie w apetece-do wcierania w skóre głowy.

Gość mimi123321
Moze to łojotokowe zapalenie skóry? Mialam cos podobnego, kosmetyczka straszyla mnie sterydami ale poszperalam troche w internecie i kupilam sobie szampon leczniczy - Polytar - smierdzi strasznie ale wszystko po nim ustapiło - po pierwszym myciu byla ju ulga a kazde nastepne spowodowalo ze nie mam juz tego problemu, uzywam go od czasu do czasu i nie ma zadnych nawrotów. Pozdrawiam

Gość matrix helana
Dieta antrzybicza wam pomoze. Sprobojcie i zobaczycie czy jest poprawa, przynajmniej bedziecie wiedzic czy to na pewnoe grzybica. Wpiszcie w google dieta antygrzybicza a znajdziecie wszytskto czego trzba.

Gość klopklipklap
Bylam dzis u dermatolozki. Dala mi wlasnie skierowanie na badania, czy to nie jest grzbica. Oprocz tego 1000 i jedno zalecenie jak sie myc, czym sie myc, jaka bielizna, jakie ubrania, jak stosowac chemiczne srodki, zeby jak najmniej narazac sie na bezposredni kontakt i mase innych porad. Pewnie oprocz grzybicy jest jeszcze atopowa skora. Badania w specjalnym laboratorium a wyniki za jakies 3 tygodnie. Mimo wszystko zerkne na te diete, wszystko zrobie byleby przestalo swedziec. Wstyd miedzy ludzmi sie obracac.

Gość dorotk871
Juz dolalam temu olejek z drzewa herbacianego do szamponu pokrzywowego ziaja, 3 mycia ale nadal lupiez i swedzenie..

Gość Człowiek z mózgiem
zmien diete do tego to przestanie.

Gość klopklipklap
Wynik - candida albicans. Czyli grzybica. Plus niedoczynnosc tarczycy. Hmmmm..... Radosc o poranku :O