Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapelaaaaaaana

mam głupi przedmiot na studiach

Polecane posty

Gość kapelaaaaaaana

tzw. podstawy zarządzania ,fakt jestem na kierunku "zarządzanie" ale nazwa tego przedmiotu jak dla mnie nie ma nic wspólnego z zawodem ... :O denerwuje mnie to ,bo teraz mam poprawke z tego,a to jest 100stron na wykucie,bo co z tego,ze rozumiem,jak i tak to wszystko trzeba zapamiętać,a to jest czysta filozofia ...co ci debile powymyslali na tych studiach,na kazdym kierunki są jakieś niepotrzebne przedmioty,ale ten mój niby jest najwyżej punktowany .. a ja myslalam,ze taka matematyka,albo rachunkowość finansowa czy też mikroekonomia to są ważne przedmioty,a tu wielkie zdziwienie ..no nic nie pozostaje mi jak zmusić się i to czytać...dopiero mam to za ponad tydzień,ale nie chce mi się nawet na to patrzeć,wystarczy,że raz próbowałam i mi się nie udało prześlizgnąć :( ...jak ja mam się zmobilizować? jak jeszcze w tym miesiącu musze się wyprowadzić z chlopakiem ,szukamy mieszkania ze znajomymi i nie mam tego swoje kąta..

Gość hyy0
glupie studia - glupi przedmiot

Gość kapelaaaaaaana
no tak ,zazdrosna bo ty na żadne studia zapewne nigdy nie poszłaś i już nie pójdziesz z takim podejsciem do ludzi i taką ilością jadu.. :]

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
ha ha ;d studiujesz na WSB ? xD

Gość MMA
na każdych studiach jest jakiś przedmiot zupełnie ci niepotrzebny i trzeba zacisnąć zęby i się tego zwyczajnie nauczyć ...studia nie są po to,aby cię czegoś nauczyć,ale po to,zeby ci dały papierek i tyle w temacie;)przetrwasz a swoją drogą to dobry kierunek u mnie kolezanka skonczyła UE i w banku zarabia 5tys od razu ,a inna wyjechała do UK i też kase zbija..

Gość kapelaaaaaaana
tak na WSB ;)) a co Ty też?

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
ha ha ja już przez to przeszłam ;d jestem na 2 roku ;d ale daj spokoj ta szkola to zal ;d troche przyuczysz sie na drugi termin i zdasz, tu wszyscy zdaja xD zeby cos tu nie zaliczyc to tzreba sie wyjatkowo postarac naprawde xD

Gość Na WSB w
Gd? :-)

Gość kapelaaaaaaana
no niby tak ,ale przeciez musze zaliczyć na te minimum (3) zeby zdać i nie będą mi naciągać ,a ostatnio się jednak uczyłam i mimo to zabrakło mi nawet nie wiem ile .. boo dużo tego i nudne to jest jak nie wiem

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
ja wrocław :D

Gość kapelaaaaaaana
nie ;)

Gość ledeir
Dlaczego głupie studia? Jestem po zarządzaniu i świetnie daje sobie radę w dzisiejszych realiach gospodarczych naszego pięknego kraju... Niestety kierunek ten wg studentów obfituje w wiele niepotrzebnych przedmiotów. Sam pamiętam, że siedziałem nad tymi pierdółkami wiele godzin, a i tak nie przydało mi się to w późniejszym życiu zawodowym. No cóż trzeba zakuć, nie ma innej opcji...

Gość kapelaaaaaaana
ja też we Wro :)

Gość Na WSB w
Mysłalam ze w Gd. Pozdrawiam dzewczyny i życze szybkigo i łatwego zaliczenia;-) Dacie rade

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
Nooo bo do tej szkoly trzeba podejsc na luzie, naprawde. Trzeba sie pouczyc to wiadomo, ale jak patrze na niektore osoby ktore naprawde w ogole nie siedza przed ksiazkami, albo totalne minimum i dalej sa to............ zal totalny ;d

Gość kapelaaaaaaana
ja chyba się może lepiej od jutra wezmę do roboty ..bo znowu zostawie ten żmudny przedmiot na ostatnią chwilę i będę mieć pretensje do całego świata,czemu nie zdałam... :( śmieszy mnie to,ze w liceum własnie z liczeniem i takim logicznym myśleniem miałam problem ,a zakuwanie mi łatwo szła,a tera mam na odwrót..w sumie ostatnią klasę starałam się sporo zadań na logike rozwiązywać i zaniedbałam pamięć,nie chce mi się zapamiętywać pierdół

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
a z kim masz to zarzadzanie ?

Gość kapelaaaaaaana
jovvvvvvvvvvi-ale jak zdają ? przecież nie ma cudów .. ja z rachunkowości zdałam za drugim razem,ale mam z tą ciętą babką nie chce tu rozprzestrzeniać nazwisk,a znajomi teraz do trzeciej poprawki obesrani podchodzą i się wcale nie dziwie.. bo widocznie można nie zdać ... nie wiem ,moze w drugim semestrze będzie inaczej,ale niech juz odpadną te podstawy zarządzania bo nie moge na to juz patrzeć :O

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
I niestety musisz sie przyzwyczaić bo tu bedzie duzo pierdol. Ja zmienilam tutaj calkowicie sposob nauki. W liceum zawsze ze wszystkiego mialam notatki, nawet jak z podrecznia to robilam notatki. A teraz to przeczytam z 3 razy i tyle ;D i naprawde do tej pory mam same dobre ocenki. ;d

Gość poltram
w ogóle studia w Polsce to strata czasu. Masz szanse to wyjeżdżaj i nie marrnuj nawet dnia na te bzdury. Ja studiuję jedne zaocznie drugie dziennie. Chyba rzucę te dzienne bo bez sensu ta nauka. Chodzę bo chodzę, bo darmo ale pozytku z tych dziennych mieć nie będę.

Gość kapelaaaaaaana
z kim?:D taa cała rodzinka na W:D:D

Gość kapelaaaaaaana
ale własnie jak mialam ten test to on był szczegółowy ...i to bardzo,aż się zdziwiłam ...to jak przeczytam porządnie nawet calość to tak nie pójdzie

Gość dziś na pomarańczowo
też jestem po zarządzaniu i też miałam ten przedmiot, na pierwszym roku. osobiście nie widziałam w nim nic trudnego, przeciwnie, był łatwy, lekki i przyjemny, egzamin zaliczyłam na 4 za pierwszym podejściem nawet nie zaglądając do książek czy notatek. widać miałam prowadzących, którzy umieli przekazać materiał. jeśli podstawy zarządzania to dla Ciebie filozofia (swoją drogą co Ty chcesz kuć na pamięć? ten przedmiot bardziej wymaga myślenia abstrakcyjnego i kojarzenia), a matematyka jest banalna, to źle wybrałaś kierunek studiów po prostu. a takie gadanie, że jakieś studia są głupie w ogóle jest pozbawione sensu. najpierw idź, skończ, a potem mów jeden z drugim, że coś jest głupie.

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
Ja z ta ostra babka mialam wyklady ;d No bo tez istnieje problem bo nie kazdy potrafi wlasnie logocznie myslec, a taka rachunkowosc to oprocz nauki trzeba tez zadanie umiec zrobic. W tej szkole sie wszystko moze zdazyc ;d tu tylko totalne glaby odpadaja, ale to juz naprawde trzeba byc ulomnym. I jeszcze sa warunki ;d takze luz. Musisz wyluzować ! ;d to tylko podstawy zarzadzania ;d i niestety tylko wsb xD

Gość kapelaaaaaaana
poltram-zgadzam się ,też bym wyjechała za granice ,ale boje się,ze za pare lat bede miala problem ze znalezieniem pracy nawet za granicą

Gość Pisanna
Ja właśnie napieprzam wiedzę o kulturze i nie mogę tego rozkminić! to jest prdoooo lenie kotka za pomocą młotka za przeproszeniem....... do chrzanu to wszystko!

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
hahah no tak a zkim innym mozesz miec zarzadzanie ;d oni dobrzy sa ;d szczerze mowiac to jak uczylam sie na egzamin to to wszystko wydawalo mi sie latwe i takie do kojarzenia, ale musze przyznac ze jego egzamin to niektore pytania to dla mnie naprawde byla czarna magia, ale zaliczylam na 4 :) i to wtedy byla moja najgorsza ocena xD chyba za bardzo powaznie do tego podchodzisz, musisz sobie to na spokojnie przeanalizowac, odniesc do jakis rzeczywistych przykladow, a na pewno zaliczysz :)

Gość kapelaaaaaaana
dziś na pomarańczowo- a niby czemu mam się odzywać dopiero po ukończeniu studiów? mój chłopak również miał ten kierunek tylko za zaocznych,nic nie umiał ,ale miał banaaalne pytania bo nawet do mnie smsy wysyłał ,zebym mu napisała odp. i zdał na 4.5 ... :) to zależy jakie pytania,są szczegółowe i to bardzo ,ze mogą cię byle czym zagiąć,a są bardzo ogólne i logiczne .. proste ,a czy matematyka jest łatwa? owszem dla mnie jest ,a dla niektórych moich znajomych bardzo trudna,natomiast podstawy zarządzania zdali z palcem w dupie,także prosze nie każ mi się wypowiadać wtedy kiedy ty uważasz za słuszne tylko po prostu nie czytaj tego typu tematów bo jestes chyba zbyt wrażliwa

Gość jovvvvvvvvvvvvvvvi
a z tym wyjazdem zagranice to ja uwazam, ze jednak jakby tu w Polsce nie bylo to jednak wole bys wyksztalcona i przynajmniej sprobowac cos osagnac, a nie przebierac gruszki,abo zmywac gary po jakis brudas i to jeszcze w obcym kraju. Dorywczo na wakacje jeszcze ok, albo jak ktos sie uczy zagranica i tam pracuje to ok, ale tak isc na lawtizne i brac sie za robote za ktora mieszkancy takich krajow sie biora to sorry ale mam swoja godnosc i nie wyobrazam sobie czegos takiego na dluzsza mete. W życiu trzeba mierzyć wysoko !

Gość kapelaaaaaaana
ja właśnie też mam wszystko już świetnie pozaliczane,a z tych podstaw mi się nie udalo,ja ogólnie się wieloma rzeczami przejmuje bo nie lubię mieć tyłów ;) no,ale trudno ..drugie podejscie i musi być to dobrze zdane ,tyle w temacie ;) dzięki jovvvvvvvvvvi:)